Καμπάνια “Έχουμε ένα όνειρο”: Αντιρατσιστική εκδήλωση, 12 Δεκεμβρίου, Δημ. Αγορά Κυψέλης

<br/>

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για εμάς τα παιδιά των μεταναστών αρκετές, και οι ενθουσιώδεις δημοσιογραφικοί τίτλοι ακόμα περισσότεροι. Αν στηριζόμαστε μόνο σ’ αυτά, θα καταλήγαμε να περιμένουμε τα «πάντα»… Μόνο που αυτά πολύ απλά δεν θα έρθουν ποτέ απ’ αυτή την κυβέρνηση!

Η δήλωση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από το βήμα του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Μετανάστευση (4/11) ήταν η εξής: «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας κυρίως βεβαίως της λεγόμενης «δεύτερης γενιάς», όπου προτείνουμε την απόκτηση ιθαγένειας με τη γέννηση του νέου ανθρώπου στην επικράτειά μας».

Το πρώτο που σημειώνουμε σ’ αυτήν την δήλωση είναι ότι «χάθηκαν» όλα τα παιδιά των μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ! Ποια είναι αλήθεια η διαφορά τους από όσους από εμάς γεννήθηκαν εδώ; Πηγαίνουμε όλοι σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνικά είναι η κύρια γλώσσα μας, και τις χώρες των γονιών μας πολλοί δεν τις ξέρουμε.

Κι όμως υπάρχει μια διαφορά κι αυτή είναι στους αριθμούς!

250.000 είμαστε όλα τα παιδιά που είτε γεννηθήκαμε είτε μεγαλώσαμε στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες. Είμαστε το 9,5% του μαθητικού πληθυσμού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και ξεπερνάμε το 5% των φοιτητών στα ΑΕΙ.

Η παραπάνω δήλωση πολύ απλά βάζει ψαλίδα στον συνολικό αριθμό. Και δεν είναι η μόνη!

Η υφυπουργός Θ.Τζάκρη δήλωσε πως η συζήτηση αφορά μόνο τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών. Όλα τα υπόλοιπα ξανά θα μείνουν εκτός, σαν να μην υπάρχουν!

Για μας ένα είναι σίγουρο. Το ΠΑΣΟΚ δεν έπαθε ξαφνικά κρίση ενοχών – όλα εμείς τα 250 χιλ. παιδιά δεν πέσαμε από τον ουρανό σε μια νύχτα, αλλά είμαστε η ξεχασμένη γενιά κι από τα δύο μεγάλα κόμματα χρόνια τώρα!

Βλέπουν τον θυμό μας που στερούμαστε αυτονόητα δικαιώματα! Βλέπουν πως δεν μπορούν να μας συλλάβουν και να μας απελάσουν αν δεν έχουμε μια κάποια άδεια παραμονής στα 18 μας. Να μας απελάσουν πού; Σε άγνωστες χώρες;

Ο παραλογισμός απλά έφτασε στα όρια του! Αλλά και πάλι βγάζουν τα … ψαλίδια τους για να τα χρησιμοποιήσουν πάνω μας!

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εμείς ξέρουμε πως έχουμε δίκιο! Αλλά ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματα μας είναι ακόμα μπροστά μας.

Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την παροχή της υπηκοότητας σε ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 250.000 παιδιά με τις ελαχιστότερες ρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ειδικές ρυθμίσεις, χωρίς υποσημειώσεις. Απλά και καθαρά!

Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας! Καθέναν και καθεμία από σας! Δώστε μας την δύναμη!

Γι’ αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση μας για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε σ’ αυτούς που αποτελούν τους κυβερνώντες μας, πως είμαστε πολλοί και πολλές και πως θα συνεχίσουμε μέχρι κανένας μας να μην έχει λιγότερα δικαιώματα από αυτά που μας αξίζουν!

______

Ημερομηνία: Σάββατο 12 Δεκέμβρη Χώρος: Δημ. Αγορά Κυψέλης (Φωκ. Νέγρη 42) Έναρξη: 7.30 μμ

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

– παζάρι οικονομικής ενίσχυσης (καθ? όλη τη διάρκεια)

– έκθεση φωτογραφίας

– πλήρης μπουφές με αφρικανικό, ασιατικό και ελληνικό φαγητό, γλυκά και ποτά

– συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και συγκροτήματα της «2ης γενιάς». Θα παίξουν οι: <br/>

– DE LARGE

– ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA

– THE MEDUSAS

– QUAICH

– DIRTY HARRY

Υ.σ. ελεύθερη είσοδος (πληρώνονται φαγητό-ποτά).

_______

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ …»

H καμπάνια "ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ…" είναι μια πρωτοβουλία της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – Youth against Racism in Europe(Y.R.E.). Είναι μια καμπάνια στην οποία πρωταγωνιστούν τα ίδια τα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών. Μια γενιά χωρίς δικαιώματα, που ψάχνει και βρίσκει το δρόμο της για να κατακτήσει αυτά που της στερούν.

______

www.yregreece.blogspot.com <br/>www.wehaveonedream.blogspot.com<br/>

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα