Καλώς ήλθατε στο Public – όπου οι άνθρωποί μας σας εξυπηρετούν με το χαμόγελο στα χείλη!

Προκήρυξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών (ΠΑΣΕΕΠΥ)για τις απολύσεις στο κατάστημα Public

Η προκήρυξη που ακολουθεί μοιράστηκε το Σάββατο 13/3 στους πελάτες που έμπαιναν στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα. Σκοπός της παρέμβασης ήταν να ενημερωθούν οι πελάτες για τις συνθήκες εργασίας στο κατάστημα καθώς και για τις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διεύθυνση του καταστήματος.

Οι πελάτες στους οποίους μοιράστηκε η προκήρυξη έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ πολλοί από αυτούς αποχώρησαν χωρίς να αγοράσουν τίποτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι ήταν φανερά ανακουφισμένοι από την παρουσία των μελών του σωματείου, ενώ η εργοδοσία θορυβήθηκε έντονα. Τις επόμενες βδομάδες οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΕΕΠΥ στο Public Θα συνεχιστούν.

_________________________

Αγαπητοί πελάτες,
καλώς ήλθατε στο κατάστημά μας, στο Public Συντάγματος!

Είμαστε μία μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση και έχουμε χιλιάδες προϊόντα που σας τα προσφέρουμε στις καλύτερες τιμές – και με το χαμόγελο στα χείλη! Πάντα! Οι άνθρωποι μας είναι η δύναμή μας – θα σας εξυπηρετήσουν πάντα και ανά πάσα στιγμή με το χαμόγελο στα χείλη.

Διότι αν δεν το κάνουν θα τους απολύσουμε!

Τον προηγούμενο μήνα απολύσαμε 3 + 1 δώρο τον Μάρτη! Διότι δεν χαμογελούσαν αρκετά, δεν ήταν αρκετά ευγνώμονες στην επιχείρηση – κάπως έτσι … δεν θυμόμαστε ακριβώς τους λόγους … τι σημασία έχει εξάλλου … όχι παίζουμε!

Οφείλουν να χαμογελούν ότι κι αν τους έχει συμβεί την προηγούμενη μέρα ή βδομάδα.

Πρέπει να δείχνουν χαρούμενοι κι ευχαριστημένοι άσχετα αν η σύμβασή τους είναι προσωρινή – αν δηλαδή μπορούν να απολυθούν ανά πάσα στιγμή. Η μονιμότητα στη δουλειά, ξέρετε, είναι κάτι ξεπερασμένο. Διότι, αγαπητέ πελάτη, πρέπει να ξέρεις πως ο καλύτερος εργαζόμενος είναι αυτός που τρέμει κάθε στιγμή την απόλυση.

Σε κάποιες περιπτώσεις όταν είναι πολύ προκλητικό αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και κινδυνεύουμε με μήνυση τους κάνουμε «μετάταξη». Έτσι το λέμε, εμείς, μετάταξη: δουλεύεις στην Αθήνα, ε, από τον επόμενο μήνα στον Πειραιά! Κι άμα σ’ αρέσει. Άλλωστε για να σε ξεφορτωθούμε μπορούμε να σε πείσουμε ότι εκεί θα είσαι πιο χρήσιμος. Εξάλλου ο εργαζόμενος είναι ελεύθερος να παραιτηθεί! Έχουμε δημοκρατία – μην το ξεχνάμε αυτό!

Βασική μας αρχή είναι να παρέχουμε κίνητρα στους εργαζόμενους. Ο πρώτος πωλητής κάθε τμήματος δικαιούται μπόνους, εμείς βεβαίως το τάζουμε αλλά με τόσα που έχουμε στο κεφάλι μας τελικά πάντα το ξεχνάμε!

Η μακρόχρονη εμπειρία μας πάντως, αγαπητέ μας πελάτη, αυτό μας διδάσκει: η τρομοκρατία είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Έτσι, όταν τους πεις «σκύψε» σκύβουν, όταν τους βρίσεις «σιωπούν», και όταν τους απολύσεις φεύγουν χωρίς διαμαρτυρία.

Οι δικοί μας υπάλληλοι είναι ευτυχισμένοι που παίρνουν 700 ευρώ το μήνα. Είναι ευτυχισμένοι διότι πρέπει να είναι! Καταλαβαίνετε! Και οφείλουν να μας ευγνωμονούν – και να το δείχνουν! Γιατί τι αξία έχει η ευγνωμοσύνη αν δεν την δείχνεις σκύβοντας το κεφάλι και χαμογελώντας;

Κάποιοι διαμαρτύρονται ότι δεν βγαίνουν με 700 ευρώ το μήνα! Ότι, λένε, δεν φτάνουν τα 700 ευρώ για νοίκι και για λογαριασμούς και για φαΐ. Αυτούς, να ξέρετε, θα τους απολύσουμε! Έχουμε λιτότητα κύριοι! Σοβαρευτείτε!

Λένε κάποιοι ότι το να δουλεύεις στο Public είναι «κόλαση». Ψέματα! Εδώ είναι παράδεισος, ο παράδεισος των δικών μας κερδών. Μην σας απασχολεί, εξάλλου είπαμε, όλους αυτούς τους ενοχλητικούς θα τους ξεφορτωθούμε.

Και αν κάποιος απ’ αυτούς δεν σας χαμογελάσει, ελάτε σε μας, τη διεύθυνση, πείτε μας τι γίνεται κι εμείς θα πάρουμε αμέσως μέτρα!

Γιατί, το ξέρετε αυτό, το μόνο που μας ενδιαφέρει είσαι εσύ – ο πελάτης!

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι-ες,

Ως πότε θα μας εξοντώνουν, θα συνθλίβουν την προσωπικότητά μας, θα μας εκβιάζουν και θα μας απειλούν;

Ως πότε θα μας αντιμετωπίζουν σαν «αναλώσιμα», χωρίς καμία αναγνώριση των αναγκών μας, χωρίς κανένα σεβασμό των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων αναγκών;

Ως πότε; Μέχρι να μας φοβηθούν, είναι η απάντηση!

Μέχρι να καταλάβουν πως όταν κτυπούν έναν ή μία από μας, αντιδρούμε όλοι μαζί. Μέχρι να νοιώσουν πως όταν ξεπερνούν τα όρια, μπορούμε να πάρουμε μέτρα: μπορούμε να τους καταγγείλουμε, μπορούμε να απεργήσουμε, που σημαίνει πως θα χάσουν πολλά λεφτά, θα χάσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
γίνε μέλος στο σωματείο. Έκλεξε την τοπική επιτροπή σου. Απόκτησε συμμετοχή σε αποφάσεις που αφορούν εσένα τον ίδιο / την ίδια. Μπορούμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και δημοκρατικά, μπορούμε να αποκτήσουμε δύναμη. Μόνο μέσα απ’ το σωματείο μπορούμε να αντισταθούμε – κανένας μας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Έλα σε επαφή μαζί μας. Τηλεφώνησε μας (6932253326/ Γιώργος 6945659050/ Ηλίας) ή στείλε μας μέιλ ([email protected]/[email protected])

 

Π Α Σ Ε Ε Π Υ
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα