Κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας 17 Ιούλη» Θεσσαλονίκης στη γενική απεργία

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση – κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας 17 Ιούλη» Θεσ/νίκης για συμμετοχή στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη, με προσυγκέντρωση στις 10.00 (Αγίας Σοφίας και Εγνατία)

ΟΧΙ σε κάθε Μνημόνιο, παλιό και νέο

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες,άνεργους, νέους, συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 3 Δεκέμβρη και θέλουμε να απευθύνουμε ένα δημόσιο κάλεσμα κοινού αγώνα ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων.

Αν εφαρμοστεί το 3ο Μνημόνιο, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα κατρακυλήσουν σε βαλκανικά στάνταρντ. Φοροκαταιγίδα, ουσιαστική κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (αεροδρόμια, λιμάνια κ.ά.), απελευθέρωση απολύσεων και αντιαπεργιακοί νόμοι, επαναφορά ενός πιο σκληρού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ενώ οι τραπεζίτες, οι πραγματικά υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία του τραπεζικού συστήματός, θα σωθούν για μια ακόμη φορά με την «ανακεφαλαιοποίηση», που πάλι θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αυτή τη φορά με την απειλή να χάσουν και τα σπίτια τους.

Η βάρβαρη αυτή επίθεση ξετυλίγεται μέσα σε ένα περιβάλλον όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών και πολεμικών συγκρούσεων. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα πληρώνουν οι λαοί στη Μέση Ανατολή και άλλων περιοχών, με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα έχει υποταχτεί πλήρως στη ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε., απειλώντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων.

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων της περιόδου 2010–12 και να παλέψουν για το τσάκισμα του 3ου Μνημονίου.

Ένα πρόγραμμα ανατροπής αυτής της πολιτικής, όπως έχουν αποδείξει και τα τελευταία γεγονότα στην χώρα μας, είναι αναγκαίο παρά ποτέ.

Ένα πρόγραμμα που να παλεύει για την ολική διαγραφή του χρέος, για την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την έξοδο από την ευρωζώνη με δρομολόγηση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, για την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας κάτω απο εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και την ανάκτηση όσων έχει απολέσει η εργατική τάξη στην χώρα μας είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε την επίθεση και να δοθεί προοπτική για την επόμενη περίοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με Γενικές Απεργίες που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο νίκης και προοπτικής στους αγώνες και δεν θα είναι απλός ντουφεκιές στον αέρα, διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων και σχολών, καταλήψεις επιχειρήσεων που κλείνουν και αυτοδιαχείρισή τους, με κάθε είδους ριζοσπαστικές δράσεις να συνεχίσουν το ΟΧΙ στα Μνημόνια! Με ενότητα και συντονισμό στους αγώνες!

Σαν «Πρωτοβουλία 17 Ιούλη» επιδιώκουμε να συμβάλλουμε ώστε να ενωθεί, να οργανωθεί και να εκδηλωθεί έμπρακτα, αγωνιστικά η μεγάλη κοινωνική/ταξική δυναμική που διαμορφώθηκε από το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Να χαραχτεί διέξοδος και όραμα, σε αντίθεση με τα Μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας, φτώχειας, εξαθλίωσης και ταπείνωσης του ελληνικού λαού.

Πέμπτη 3 Δεκέμβρη – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
10:00 Αγίας Σοφίας με Εγνατία

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής