Κάλεσμα συμπαράστασης από τις «Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου» για τη μητέρα που δικάζεται στις 22/9/22

Δημοσιεύουμε κάλεσμα από τις «Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου»

Την Πέμπτη, 22/9/22, στις 10 πμ, συνεχίζεται κατόπιν δεύτερης διακοπής από τις 9/9/22, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η δίκη της μητέρας που κατηγορείται για δήθεν παραβίαση απόφασης επικοινωνίας των  δύο κοριτσιών  της  με τον πατέρα τους. 

Από την εξέταση στο ακροατήριο του μηνυτή πατέρα   προέκυψε ότι είναι αληθινοί  οι ισχυρισμοί της μητέρας.  Συγκεκριμένα: 

1. Διαφάνηκε το κίνητρό του πατέρα για οικονομική  εξουθένωση της μητέρας, αφού αποδέχθηκε ότι δεν έχει καταβάλλει επί τέσσερα χρόνια ούτε ένα ευρώ για τη διατροφή των παιδιών του. Αντιθέτως, έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της, αιτούμενος το υπέρογκο ποσό των 600.000 ευρώ περίπου για χρηματική ποινή λόγω παραβίασης της απόφασης επικοινωνίας.

2. Επίσης, ο πατέρας παραδέχτηκε ότι κυκλοφόρησε γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης του στο διαδίκτυο  σε φίλους του και  μάλιστα κάγχασε ειρωνικά “Ε και τι έγινε, είναι κι αυτοί παιδόφιλοι”;

3. Επειδή έγινε πολλή αναφορά από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορίας στις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες για το αν τελέστηκε το κακούργημα της ασέλγειας για την οποία κατηγορείται ο πατέρας, πρέπει να τονιστεί ότι αρμόδιο να  κρίνει και να εκτιμήσει  αυτές τις πραγματογνωμοσύνες είναι μόνο το δικαστήριο που θα εκδικάσει το εν λόγω κακούργημα και κανείς άλλος. 

4. Επιπλέον, καταδείχτηκε ότι το πρόβλημά του πατέρα δεν είναι ότι δεν επικοινωνεί με τα παιδιά του, εφόσον αποδέχθηκε ότι εισήλθε βίαια στο σπίτι όπου αυτά κατοικούν (για να εφαρμοστεί  η απόφαση επικοινωνίας) και  τα παιδιά  του τρομοκρατήθηκαν. Εν γνώσει του αποφάσισε αυτή τη βάναυση ενέργεια, διότι σκοπός του  και αγωνία του ήταν να βάλει την πρώην σύζυγό του σε τάξη (από την κατάθεση του ίδιου). Τι άλλο χρειάζεται να ειπωθεί για να καταλάβουμε ότι το κίνητρο αυτού του πατέρα είναι η ψυχολογική και συναισθηματική εξόντωση της μητέρας, η τιμωρία της γιατί τον κατήγγειλε για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη του;

5. Ο πατέρας παραδέχθηκε ότι τα παιδιά του αρνούνται να πάνε μαζί του  με τη δικαιολογία βέβαια ότι δεν τα αφήνει η μητέρα τους. Η μητέρα  όμως ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν τα δίνει για επικοινωνία και κακώς έχει γραφτεί αυτό στα τοπικά ΜΜΕ.

Άλλωστε στις 15/9/22, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο  Βόλου που δικαζόταν πάλι η μητέρα αυτή για παραβίαση απόφασης επικοινωνίας (τηλεφωνικής), ο ισχυρισμός  της μητέρας ότι τα παιδιά αρνούνται με τη δική τους καθαρά θέληση να επικοινωνήσουν με τον πατέρα τους κι ότι αυτή δεν τα εμποδίζει γιατί πρέπει να τηρήσει την απόφαση επικοινωνίας, έγινε δεκτός και οδήγησε στην αθώωσή της.

Εδώ σημειώνουμε ότι ως συλλογικότητα “Μαχητικές και Ελεύθερες” ποτέ  δεν επικαλεστήκαμε σε ανακοίνωσή μας ότι οι μητέρες  που καταγγέλλουν τους πατέρες για ασέλγεια “δεν επιτρέπουν στους συζύγους να δουν τα παιδιά τους” ούτε ότι η συγκεκριμένη μητέρα “αρνείται να του επιτρέψει την επαφή με τα ανήλικα κορίτσια του”.

Ο ισχυρισμός της μητέρας είναι ότι τα παιδιά με  τη δική τους θέληση δεν επικοινωνούν μαζί του και  ότι η ίδια βέβαια δεν δύναται να τα πειθαναγκάσει  κι αυτό έχει κριθεί και νομολογιακά, πολύ δε περισσότερο όταν υφίσταται κατάσταση ανάγκης, τη στιγμή που  φοβάται τη συμπεριφορά του πατέρα απέναντί τους, με δεδομένη τη δίωξη εναντίον του για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη τους.

6. Πρέπει να διευκρινιστεί κάτι το οποίο επικαλείται η υπεράσπιση κατηγορίας για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ότι δηλαδή έχει απαλλαχθεί ο πατέρας από την κατηγορία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας: ΟΧΙ,  δεν υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα για την κατηγορία της ασέλγειας, είχε εκδοθεί αρχικά βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας να μη γίνει κατηγορία εναντίον του, το οποίο όμως κατόπιν εφέσεως ακυρώθηκε και εξαφανίστηκε  δυνάμει βουλεύματος του  Συμβουλίου Εφετών Κέρκυρας και συνεχίζεται επιπλέον η δίωξη εναντίον του με συμπληρωματική ανάκριση.

Γι’ αυτό, και το δικαστήριο εδώ στο Βόλο που θα δικάσει την Πέμπτη 22/9/22, θα εξετάσει και το ενδεχόμενο αναβολής εκδίκασης της μήνυσης παραβίασης απόφασης επικοινωνίας, μέχρι να κριθεί αμετάκλητα το κακούργημα που εκκρεμεί εναντίον του  πατέρα  για  την ασέλγεια του ανηλίκου παιδιού του και αποτελεί  πρόκριμα για τη δίκη αυτή .

Τέλος, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα όλη αυτή η σκευωρία περί ψευδούς καταγγελίας της μητέρας με σκοπό τη γονική αποξένωση των παιδιών από τον πατέρα. Αυτό είναι το αφήγημα που επικαλείται ο συγκεκριμένος πατέρας και το χρησιμοποιεί κατά κόρον στα δικόγραφά του, αλλά και όλοι όσοι στηρίζουν τη θεωρία της “γονικής αποξένωσης” του παιδόφιλου ψυχίατρου Γκάρντνερ (*λινκ στο άρθρο της Έλενας) που έχει καταρριφθεί επιστημονικά.

Σημειωτέον ότι η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι είναι και φυσιολογική η ασέλγεια από τον πατέρα προς τα ανήλικα παιδιά του!!

Η “γονική αποξένωση” είναι το όπλο των πατέρων κακοποιητών εναντίον των μητέρων που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους, το οποίο συντηρεί το σεξισμό και την πατριαρχία. Επαναθυματοποιεί  τα θύματα και στα δικαστήρια που δυστυχώς πολλές φορές ενστερνίζονται αυτές τις κακοποιητικές απόψεις, οι οποίες απορρέουν από άκρως συντηρητικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια  στις 22/9/22. 

Για συμπαράσταση στη μητέρα αυτή που κακοποιείται για πολλοστή φορά, κι αυτή και τα παιδιά της, αλλά και 

Για την υπεράσπιση του δικαιώματος των θυμάτων να μην πειθαναγκάζονται  να επικοινωνούν με τον  κακοποιητή τους.

Την Πέμπτη, 22/9, 10 πμ, καλούμε στα δικαστήρια Βόλου για ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξη στη μητέρα των δύο κοριτσιών.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα