Κάλεσμα Συμβασιούχων για διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Δευτέρα 12/9

                                Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Α. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Σήμερα, Παρασκευή 9/9, το Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών  του Δήμου Αθηναίων , ύστερα από 5 ημέρες αποκλεισμού από απολυμένους συμβασιούχους της Δ/νσης Αλλοδαπών, άνοιξε με την παρέμβαση της αστυνομίας. Η αστυνομική παρέμβαση έγινε ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη  για παρακώλυση λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έγινε ύστερα από την απόλυση πάνω από το 80% των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία οι οποίοι ήμασταν συμβασιούχοι έργου για 8 συνεχόμενα χρόνια. Εργαζόμενοι τόσα χρόνια χωρίς άδειες, δώρα, επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα σήμερα ως απολυμένοι δεν δικαιούμαστε καν την ένταξή μας στο ταμείο ανεργίας.

Η διοίκηση του κ. Καμίνη είναι φανερό ότι έχει επιλέξει το δρόμο της καταστολής και της ποινικοποίησης των αγώνων μας θέλοντας να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκρατίας. Τελικά ο κ. Καμίνης απέδειξε στην πράξη ότι έχει επιλέξει να είναι ο  Συνήγορος της Κυβέρνησης, της Τρόικας και της πολιτικής τους. Είναι προφανές ότι φοβούνται ένα ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης των εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας και ειδικά των συμβασιούχων οι οποίοι ύστερα από την έκδοση συνεχόμενων αρνητικών δικαστικών αποφάσεων αντιμετωπίζουν πλέον μια πραγματικότητα ανασφάλειας και ανεργίας.

Μαζί με τη δημοτική αρχή ενάντια μας συντάχθηκε εξ αρχής η πλειοψηφία του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθήνας) υπό τον πρόεδρο Β. Πολυμερόπουλο, όχι απλά μένοντας απαθείς απέναντι στην κινητοποίησή μας, αλλά καταγγέλλοντάς μας ανοιχτά. Η ρητή ανακοίνωσή τους ότι ο σύλλογος δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση «εκδηλώσεις και κινήσεις με συντεχνιακό ή στενά εργασιακό χαρακτήρα» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κινητοποίησή μας ως προιόν «βλακείας, καιροσκοπισμού και περίεργων αντιλήψεων», έδωσε ουσιαστικά το πράσινο φως για την επέμβαση της αστυνομίας και την καταστολή της κινητοποίησής μας.

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές γεγονός της  ωμής παρέμβασης της αστυνομίας σε χώρο κινητοποίησης εργαζομένων,   για την οποία παρέμβαση  το σωματείο, με απόφαση της πλειοψηφίας του,  έδωσε  ουσιαστικά συναίνεσή του. Ακόμα και όταν η αστυνομία εμφανίστηκε για να σπάσει την κινητοποίηση υπό την απειλή συλλήψεων, δεν υπήρξε καμία απολύτως απόφαση για συνδικαλιστική κάλυψη της κινητοποίησης. Αν και ήταν αναμενόμενο ότι θα συμπλέανε για μια ακόμα φορά με τη δημοτική αρχή αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους συμπλέοντας και με τις δυνάμεις καταστολής. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Το σημερινό πρωτοφανές γεγονός αποτελεί πλήγμα στο θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και αξιοπρέπεια και να αγωνίζονται γι αυτό. Ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας τον κόσμο σε εξαθλίωση. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της σημερινής κατάστασης με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους φοιτητές, τους ανέργους και όλους όσους βιώνουν τη σημερινή βαρβαρότητα.

Καλούμε σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12/9 στις 13:00, έξω από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (Μαιζώνος και Ψαρρών στο Μεταξουργείο) και σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Πλ. Κοτζιά όπου θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα