Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008.

Απόφαση της συνέλευσης του σωματείου των εργαζομένων στο «Περιβολάκι» που απευθύνεται στα υπόλοιπα σωματεία στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και καλεί σε συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι στη συνέλευση που πραγματοποίησε στις 11-11-08 αποφάσισε να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008. Η κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση που όχι μόνο δεν επιλύεται με το πέρασμα των χρόνων αλλά αντίθετα τα προβλήματα εντείνονται προκαλώντας αυξανόμενη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και σοβαρές δυσλειτουργίες στην παροχή ποιοτικής θεραπευτικής φροντίδας. Οι μισθοί που καταβάλλονται περιστασιακά και απρόβλεπτα δε συνιστoύν καμία λύση. 

Ο τρόπος που αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε αυτή τη φορά και που προτείνουμε και στα υπόλοιπα Σωματεία Εργαζομένων, Συλλόγους Οικογενειών, Χρηστών και όσους ενδιαφέρονται ή αντιμετωπίζουνε αντίστοιχα προβλήματα, διαφοροποιείται από τις προηγούμενες μορφές αγώνα. Εκτιμήσαμε ότι θα είναι ωφέλιμο να οργανώσουμε διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο της περιοχής όπου βρίσκονται οι φορείς όπου εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουμε με γραπτές ανακοινώσεις μας και άλλα μέσα την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό κοινωνικό τομέα της ψυχικής υγείας, καλώντας επίσης τόσο συλλογικότητες όσο και μεμονωμένους πολίτες να συμπαρασταθούν στους αγώνες μας.

Το επόμενο διάστημα θα έρθουμε σε επαφή με όσους σε τοπικό επίπεδο πιθανά τους ενδιαφέρει να συνδιοργανώσουμε τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, θα ενημερώσουμε τον τοπικό και ημερήσιο τύπο. Ένας από τους λόγους που διαμορφώθηκε αυτή η πρόταση για κινητοποίηση είναι πως εκτιμούμε πως δεν έχει νόημα πια να πάμε άλλη μια φορά έξω από το Υπουργείο Υγείας ή μέσα σε αυτό, μια και οι έως τώρα συζητήσεις με την ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου μας απέδειξε ότι καμία πολιτική βούληση δεν υπάρχει για τη δημιουργία διεξόδων για την ψυχική υγεία που οι πραγματικές ανάγκες επιτάσσουν, ούτε αξιοπιστία έχουν επιδείξει μια και πολλές φορές δεν τήρησαν ούτε τα λίγα που δεσμεύονταν.

Επιπλέον, εκτιμούμε ότι ούτε οι Διοικήσεις των φορέων μας έως τώρα έχουν πιέσει με έντονο τρόπο για την επίλυση των θεμάτων. Πρέπει λοιπόν να απευθυνθούμε στην κοινωνία, να οργανώσουμε διευρυμένες εστίες διεκδίκησης για ένα θέμα αμιγώς κοινωνικό.

Θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αν την ίδια ημέρα όλα τα σωματεία οργανώσουν διαμαρτυρίες ή όποιες εκδηλώσεις κρίνουν ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και δυνατότητές τους προκειμένου η κινητοποίηση να λάβει πανελλαδική εμβέλεια και άρα μεγαλύτερη απήχηση.  

Τηλ επικοινωνίας:

Εύη Κατάκη, Πρόεδρος:6973354768

Αγγελική Συλλιγαρδάκη, Αντιπρόεδρος: 6977177173

Χριστίνα Φωτοπούλου, Γραμματέας: 6976401467

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα