Κάλεσμα για συγκεντρώσεις «Αγανακτισμένων» σήμερα Τετάρτη 25 Μαϊου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Ανακοίνωση του Ξεκινήματος

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων-θηλειά για τους εργαζόμενους και το μέλλον της χώρας, κι εμπνευσμένοι από το κίνημα των Αγανακτισμένων της Ισπανίας δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, συμμετέχουν στο κάλεσμα συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα στην Αθήνα, το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, κοκ, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Κάποιοι από τους υπογράφοντες επιχειρούν να δώσουν στο κάλεσμα μια «μη πολιτική» διάσταση. Το κάλεσμα όμως σε συγκεντρώσεις που, αντικειμενικά, στόχο έχουν την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών, αποτελεί μια κατ’ εξοχήν πολιτική ενέργεια. Το να καλείς σε μια εξέγερση, στα πρότυπα των Ισπανών, και πριν απ’ αυτούς των Τυνήσιων και Αιγύπτιων, εργαζόμενων και νεολαίων, και να θέλεις αυτό να μην έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, περιέχει, τουλάχιστον, μια μεγάλη αντίφαση. 

Σ’ αυτό το ζήτημα, καθώς και στο θέμα της δημοκρατίας και συλλογικότητας σ’ αυτή την πρωτοβουλία, θα επανέλθουμε, στο βαθμό βέβαια που η πρωτοβουλία μετεξελιχθεί σε κίνημα με διάρκεια και μαζικότητα.

Σαν άμεσο καθήκον το «Ξ» καλεί σήμερα, όλα τα μέλη, τους φίλους και τους αναγνώστες του να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις. Καλούμε όλο τον κόσμο της αριστεράς να πράξει το ίδιο.

Θέση μας είναι ότι πρέπει να πάμε στις πλατείες και να μείνουμε εκεί – να τις καταλάβουμε και να τις μετατρέψουμε σε εστίες αντίστασης ενάντια στους κυβερνώντες και τις πολιτικές τους.

 

Ώρες συγκέντρωσης σε διάφορες πόλεις:

 

Αθήνα: Σύνταγμα 18:00

Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος 18:00

Βόλος: Παραλία – Ηρώο 18:00

Κέρκυρα: Κέρκυρα πλ. Δημαρχείου 18:00

Λάρισα: Κεντρική Πλατεία

Πάτρα: Πλατεία Γεωργίoυ 19:00

Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία 18:00

Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας 18:00

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα