Κάλεσμα για διεθνείς κινητοποιήσεις τις μέρες της ορκωμοσίας του Τραμπ: 20 & 21 Γενάρη

Παραθέτουμε στη συνέχεια κοινό κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο τις ημέρες που θα γίνεται η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τραμπ. Το κάλεσμα γίνεται από:
·      τη «Σοσιαλιστική Εναλλακτική» στις ΗΠΑ,
·      τη φοιτητική οργάνωση των «Σοσιαλιστών Φοιτητών» σε ΗΠΑ
·      την αντίστοιχη οργάνωση «Σοσιαλιστών Φοιτητών» στη Βρετανία,
·      το «Συνδικάτο Μαθητών και Σπουδαστών» στην Ισπανία,
·      την «Καμπάνια για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας», CEDEP, στο Μεξικό
·      την Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή – CWI, στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα.
Ακολουθεί το κάλεσμα.

 

1trumin

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών αντιπροσωπεύει ένα χωρίς προηγούμενο κίνδυνο για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους καταπιεσμένους, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον κόσμο.

Όντας ο ίδιος ένας αδίστακτος δισεκατομμυριούχος, ο Τράμπ υπόσχεται να εφαρμόσει ρατσιστικές και σεξιστικές πολιτικές με στόχο τις γυναίκες, τους έγχρωμους, τους μετανάστες και τους Μουσουλμάνους. Ο Τραμπ επιτείνει την επίθεση ενάντια στο περιβάλλον, ενάντια στα συνδικάτα και τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια σε ζωτικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως τη δημόσια παιδεία.

H αλλοπρόσαλλη και εθνικιστική εξωτερική πολιτική του «Πρώτα η Αμερική» θα οδηγήσει σε μια παραπέρα αποσταθεροποίηση της διεθνούς πολιτικής σκηνής και ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, προκαλώντας νέες αιματοχυσίες και καταστροφές ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη. Η διεθνής αλληλεγγύη και οι συντονισμένες διεθνείς δράσεις αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στην πάλη για την ανάσχεση των πολιτικών του ρατσισμού και του εθνικισμού του Τραμπ.

Πρέπει να επιδείξουμε μαζική διεθνή αντίσταση από την αρχή, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα της ανάληψης καθηκόντων από τον Τραμπ.

Στις 20 και 21 Γενάρη, καλούμε μαζικές διαδηλώσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις ΗΠΑ και διεθνώς για να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη ισχυρών αντιστάσεων στη βάση της κοινωνίας ενάντια στον Τραμπ.

Οι διαμαρτυρίες την ημέρα της ορκωμοσίας έχουν κάθε δυνατότητα να είναι οι μαζικότερες που έγιναν ποτέ σε ημέρα ορκωμοσίας Αμερικανού προέδρου και οι φοιτητικές διαδηλώσεις θα μπορούσαν να είναι οι μαζικότερες από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Παρότι οι πιο μεγάλες αντιστάσεις θα προέλθουν από την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους μετανάστες στις ΗΠΑ, η απειλή που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ είναι διεθνής. Η εκλογή του πρόσφερε καινούργια αυτοπεποίθηση στους δημαγωγούς της Ακροδεξιάς παντού, ενώ οι επιθέσεις του ενάντια στους Μουσουλμάνους και τους πρόσφυγες από πολεμικές ζώνες όπως της Συρίας θα ενθαρρύνουν παρόμοιους διωγμούς σε όλο τον πλανήτη. Οι εξαγγελίες του Τραμπ για παραπέρα απορρύθμιση της οικονομίας και επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους αντιπροσωπεύουν τμήμα της διεθνούς εκστρατείας της άρχουσας τάξης για παραπέρα λιτότητα. Αν όμως οι μαζικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ μπορούν να κάμψουν την επιθετικότητα του Τραμπ, αυτό θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους όλου του πλανήτη για να εντείνουν τους αγώνες τους.

Η Σοσιαλιστική Εναλλακτική στις ΗΠΑ, η Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή, οι Σοσιαλιστές Σπουδαστές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, το Συνδικάτο Μαθητών και Σπουδαστών στην Ισπανία και η Εκστρατεία Υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας στον Μεξικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν σε μέρες διεθνούς δράσης και αντίστασης στον Τραμπ στις 20 και 21 Γενάρη.

Οι διεθνείς κινητοποιήσεις είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια να σταματήσουμε τον Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλά ταυτόχρονα για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της διεθνούς αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, παντού σε όλο τον πλανήτη, και της πάλης ενάντια στη λιτότητα και τις επιθέσεις της παγκόσμιας ελίτ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα