Και στον β’ γύρο: Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Λευκό και άκυρο (ή αποχή) όπου δεν υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι.

Ανακοίνωση του Ξ

Στον 2ο γύρο πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το μήνυμα του πρώτου. Να τον μετατρέψουμε σε ακόμα ένα δημοψήφισμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης. Να καταψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ μαζικά. Να θυμηθούμε τα μέτρα που ήδη πέρασαν αλλά και αυτά που έρχονται στις 15 του μήνα.

Να καταψηφίσουμε και τους υποψήφιους της ΝΔ που μπορεί να λέει όχι στο Μνημόνιο αλλά λέει ναι σε όλα τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο.

Δυστυχώς εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των ηγεσιών των κομμάτων της αριστεράς δεν υπάρχει σε καμία περιφέρεια ή μεγάλο Δήμο υποψήφιος της αριστεράς στον 2ο γύρο. Οπότε η καταψήφιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπορεί να γίνει μόνο με τη μορφή του λευκού-άκυρου κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο με τη μαζική αποχή.  

Όπως κάνουν για παράδειγμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ στη Νάουσα που αποφάσισαν να ρίξουν στην κάλπη ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των απολυμένων της επιχείρησης.

Σε όσους (από τους μικρότερους) δήμους αναμετρόνται υποψήφιοι της αριστεράς ενάντια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πρέπει να ψηφιστούν μαζικά και μαχητικά. Ιδιαίτερη περίπτωση μαχητικής υποστήριξης είναι ο Δήμος του Ελληνικού, με τον αγωνιστή δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη. Στήριξη επίσης δίνει το «Ξ» στο σχήμα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη Ν. Ιωνία καθώς και στον υποψήφιο του ΚΚΕ στην Πετρούπολη όπου αντίπαλος είναι ο κοινός υποψήφιος ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα