Καβάλα στο καλάμι… (οι κακές συνήθειες του ΣΕΚ)

Εμβρόντητοι οι δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών στην πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, στις 6 Μαΐου, άκουγαν τα μεγάφωνα να καλούν το ΣΕΚ να μετακινηθεί από τις θέσεις που είχαν τοποθετήσει τα πανό τους. Οι επικεφαλής του ΣΕΚ επέμεναν να αρνούνται να μετακινηθούν και το αποτέλεσμα ήταν ένας γερός καυγάς πολλά σπρωξίματα και αρκετά γρονθοκοπήματα μέχρι να περάσουν τα υπόλοιπα μπλόκ μπροστά από τα πανό της «Συμμαχίας ενάντια στον πόλεμο» και της «Γένοβα 2001» του ΣΕΚ.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της προηγούμενης μέρας μια ομόφωνη απόφαση (με τη συμφωνία του ΣΕΚ) για την διάταξη των μπλοκ. Ακολουθώντας τις πάγιες παραδόσεις των πορειών του Φ, μπροστά θα έμπαιναν τα πανό του ΕΚΦ, θα ακολουθούσαν τα μπλοκ των ξένων αντιπροσωπειών (κοντά στις 10.000) στη συνέχεια του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, και μετά της «Συμμαχίας» και της «Γένοβας» (του ΣΕΚ, το οποίο δεν συμμετέχει στο ΕλΚΦ αλλά συμμετέχει στο ευρωπαϊκό).

Στη συνέχεια όμως το ΣΕΚ άλλαξε γνώμη και θεωρώντας ότι δικαιωματικά έπρεπε να είναι επικεφαλής της πορείας, τοποθέτησε τα πανό του στην κεφαλή της πορείας, και αρνιόταν να τα μετακινήσει.

Το ΣΕΚ βέβαια, την επόμενη μέρα, υποστήριζε πως ποτέ δεν είχε πάρει μέρος σε τέτοια συμφωνία. Αυτό είναι ψέμα. Ακόμη όμως κι αν ήταν αλήθεια, τι είναι αυτό που του δίνει το δικαίωμα, με το τσαμπουκά, να θέλει να μπει επικεφαλής της τεράστιας πορείας του Φ και να θέλει να την παρουσιάσει σαν ‘δικιά του’;

Πρόκειται για θράσος, προκλητική συμπεριφορά, του χειρότερου είδους, που θυμίζει τη νοοτροπία σταλινικών οργανώσεων. Σε κάτι τέτοια βέβαια το ΣΕΚ μας έχει συνηθίσει, και γι’ αυτό έχει καταφέρει να κερδίσει την έχθρα των υπόλοιπων οργανώσεων της αριστεράς (το ΣΕΚ υποστηρίζει πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το ΣΕΚ είναι επαναστάτες ενώ οι άλλοι δεν είναι!!…).

Το καπέλωμα, η αλαζονεία (του είδους «οι μόνοι επαναστάτες είμαστε εμείς») η τάση του να υπερβάλλει τις δυνάμεις του και να φουσκώνει τους αριθμούς του είναι πάγια χαρακτηριστικά αυτής της οργάνωσης. Στην προκειμένη όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο – δεν ήθελε απλά να βάλει καπέλο σε κάποιες χιλιάδες Ελλήνων διαδηλωτών, ήθελε να βάλει καπέλο σε ολόκληρη πανευρωπαϊκή πορεία που κυμαινόταν στις 100.000.

Χειρότερη ήταν η στάση του ΣΕΚ όμως από τη στιγμή που πέρασε το Φ και τα υπόλοιπα μπλοκ μπροστά από αυτό. Έφτιαξε αλυσίδες, κάθετες στην Αλεξάνδρας, εμποδίζοντας τον κόσμο να περάσει. Δηλαδή υποχρέωνε τον κόσμο να μείνει πίσω από τα πανό του για να μπορεί, να λέει πως πίσω από τα δικά του πάνω υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες…

Με τόση έλλειψη σοβαρότητας, με τέτοια κόλπα, με τέτοιες απατεωνιές, δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, το ΣΕΚ να φτιάξει τη «νέα αριστερά» πολύ περισσότερο να φτιάξει μια επαναστατική μαζική αριστερά, στο όνομα της οποίας μιλά και, δυστυχώς, προσβάλλει.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα