Ιστορικό βήμα για τη CWI και την ισπανική El Militante/Izquierda Revolucionaria

Την προηγούμενη βδομάδα (στις 22 Σεπτέμβρη) ολοκληρώθηκαν στο Λονδίνο συζητήσεις ανάμεσα στην Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή (CWI) και την ισπανική οργάνωση Izquierda Revolucionaria («Επαναστατική Αριστερά») που είναι επίσης γνωστή με τον τίτλο της εφημερίδας της El Militante («Ο Μαχητής»).

Το θέμα των συζητήσεων αφορούσε τις προοπτικές και τα καθήκοντα των επαναστατών σοσιαλιστών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και την πάλη για το χτίσιμο μαζικών σοσιαλιστικών επαναστατικών οργανώσεων της Αριστεράς.

Η Izquierda Revolucionaria είναι μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Ισπανία. Έχει δυνάμεις στην Ισπανία αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως το Μεξικό και τη Βενεζουέλα.

Οι συζητήσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, διαπιστώνοντας ένα εξαιρετικά μεγάλο βαθμό συμφωνίας. Δρομολογούνται ήδη τα επόμενα βήματα πιο βαθιάς γνωριμίας και συνεργασίας των δύο οργανώσεων.

Ακολουθεί ένα σύντομο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας των συζητήσεων. Η δημοσιοποίησή του καθυστέρησε λιγάκι για να επιστρέψουν οι αντιπροσωπείες στις χώρες τους και να συζητήσουν με τις αντίστοιχες κεντρικές και συντονιστικές επιτροπές τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

 

Κοινή ανακοίνωση της El Militante/Izquierda Revolucionaria και της CWI

 

1irev2

Ανάμεσα στις 20 και τις 22 Σεπτέμβρη, σύντροφοι από τις δύο οργανώσεις, CWI και Izquierda Revolucionaria, συναντήθηκαν στο Λονδίνο για εκτεταμένες συζητήσεις πάνω στη διεθνή κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ισπανία και τη Βρετανία. Πέρα από αυτή την εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση, διοργανώθηκε και συνάντηση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» (CWI στη Βρετανία) και την El Militante/Izquierda Revolucionaria.

Εκτός από τις συζητήσεις πάνω στην ανάλυση των προοπτικών για το εργατικό κίνημα, συζητήθηκαν επίσης αναλυτικά τα καθήκοντα και η τακτική που απαιτείται για να χτιστούν μαζικές, μαχητικές σοσιαλιστικές οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για την ιστορική πορεία της κάθε οργάνωσης.

Στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων έγινε καθαρό ότι υπάρχει πολύ ισχυρή βάση συμφωνίας μεταξύ των δύο οργανώσεων πάνω σε όλα τα πιο πάνω ζητήματα.

Θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή μας επιτρέπει να μπούμε με πλήρη αισιοδοξία στη διαδικασία νέων συζητήσεων και στενής συνεργασίας. Είναι επίσης απαραίτητο, τόσο τα ηγετικά όργανα, όσο και τα μέλη των δύο οργανώσεων να έρθουν σε στενή επαφή μεταξύ τους.

Ο βαθμός συμφωνίας μεταξύ των δύο οργανώσεων που διαπιστώθηκε, δείχνει ότι υπάρχει στέρεη βάση πάνω στην οποία μπορεί να προχωρήσει μια πιο βαθιά συνεργασία, βασισμένη στις κοινές πολιτικές μας αρχές. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία πάνω και στην παραμικρή λεπτομέρεια κάθε ζητήματος, υπάρχει όμως συμφωνία πάνω στη βασική πολιτική μας ανάλυση, τις μεθόδους και τα καθήκοντα που ανοίγονται μπροστά στο εργατικό κίνημα και τους μαχητικούς σοσιαλιστές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι μεταξύ μας συζητήσεις ήταν εξαιρετικά θετικές και αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα και για τις δύο οργανώσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε επισκέψεις, συζητήσεις και ανταλλαγή υλικού, προκειμένου να βαθύνουμε αυτή τη σχέση.

22 Σεπτεμβρίου 2016

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα