Ισραήλ: Νικηφόρα γενική απεργία στον δημόσιο τομέα

Στις 21 Μαρτίου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ισραήλ, Χισταντρούτ, κάλεσε γενική απεργία επ’ αόριστον που για 8 ώρες παρέλυσε την χώρα.

400.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα απείργησαν με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, δημόσιες και κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και το χρηματιστήριο!

Η Χισταντρούτ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως 3.500 χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Από την πλευρά της η κυβέρνηση απάντησε πως δεν ευθύνεται η ίδια για αυτή την κατάσταση αλλά οι τοπικές αρχές που δεν ικανοποίησαν τα κριτήρια των «προγραμμάτων αποδοτικότητας» που ξεκίνησαν το 2004 ώστε να πληρώνουν τους μισθούς.

Η απεργία διαρκείας ξεκίνησε έπειτα από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση που δεν κατέληξαν πουθενά. Η πίεση όμως που δέχτηκε η κυβέρνηση από την απεργία 400.000 εργαζομένων ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα μετά από 8 ώρες ο υπουργός οικονομικών να δηλώσει πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να λυθεί το πρόβλημα και πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν.

Μαρία Μπουτζαρέλου

_________________

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής