Ισπανία: εξαγγελία γενικής απεργίας στο Δημόσιο για τις 2 Ιούνη!

Σε μια σημαντική εξέλιξη, χτες, τα ισπανικά συνδικάτα προχώρησαν στο κάλεσμα 24ωρης γενικής απεργίας στο δημόσιο τομέα σαν απάντηση στη λιτότητα που έχει εξαγγείλει ο ισπανός πρωθυπουργός («σοσιαλιστής») Θαπατέρο, που συνίσταται σε γενική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5% και περικοπές επιδομάτων. 

Την απεργιακή κινητοποίηση καλούν από κοινού η ισπανική συνομοσπονδία εργαζομένων (UGT) που ελέγχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι «Εργατικές Επιτροπές» που ελέγχονται από την Αριστερά. 

Το κάλεσμα της γενικής απεργίας στο Δημόσιο αντανακλά μια νέα φάση στην κρίση που απλώνεται και αγκαλιάζει και την Ισπανία καθώς και στην πορεία ανάπτυξης των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Αντικειμενικά οι δυνατότητες για το χτίσιμο κοινού μετώπου πάλης των εργαζομένων του Νότου, ξεκινώντας από τους Έλληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς εργαζόμενους είναι περισσότερο από ώριμες. Και η παραπέρα επέκτασή τους στην Ιρλανδία, Ιταλία Γαλλία, αλλά και Βρετανία και άλλες χώρες της Β. Ευρώπης απόλυτα υπαρκτές! Το μόνο εμπόδιο είναι οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. 

Ο σ. Τζο Χίγγινς, ευρωβουλευτής, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (CWI) στην Ιρλανδία έχει ήδη πάρει πρωτοβουλία, σε επαφή με άλλους εκπροσώπους αριστερών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην κατεύθυνση του συντονισμού της αντίστασης των εργαζομένων και των εργατικών αγώνων πανευρωπαϊκά. 

Περισσότερα πάνω στο θέμα στις επόμενες μέρες.  
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής