Ιρλανδία: ο Πολ Μέρφι σκίζει τα έγγραφα για τη φορολογία του νερού μέσα στο κοινοβούλιο!

Στην συνεδρίαση της ιρλανδικής βουλής της 21/10, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος – CWI (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) Πολ Μέρφι[1] μίλησε στη βουλή για το νέο τέλος ύδρευσης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση[2].

Με μια επιθετική ομιλία ενάντια στον κυβερνητικό συνασπισμό[3] εξήγησε ότι οι νέες χρεώσεις και η σύσταση της ημι-ιδιωτικής εταιρίας Irish Water (Άιρις Γουότερ) είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τους φτωχούς που καλούνται να πληρώσουν για ένα μέχρι σήμερα δημόσιο αγαθό, τους κάλεσε να αρνηθούν την πληρωμή του τέλους και να μην «καταγραφούν» στο «σύστημα» της Irish Water!

Προκάλεσε αίσθηση και ταραχή στους κύκλους του κατεστημένου όταν στο τέλος της ομιλίας του στη βουλή έσκισε την φόρμα εγγραφής[3] που έχει αποσταλεί στα ιρλανδικά νοικοκυριά από την Irish Water καλώντας όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Δείτε το σχετικό βίντεο, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=dIybAdhYvuc

Η πλήρης παρέμβαση του Πολ Μέρφι στην ιρλανδική βουλή έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες γίνεται έντονη συζήτηση για τα «προβλήματα επικοινωνίας» και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα καθησυχαστούν ακούγοντας τις δηλώσεις του υπουργού Κέλι ότι η Irish Water πρέπει να αποκτήσει διαφορετική θέση στο μυαλό της κοινής γνώμης. Αυτό θα διώξει τις ανησυχίες του κόσμου σε σχέση με την αδυναμία του να πληρώσει το τέλος ύδρευσης, αφού όπως φαίνεται τελικά, το πρόβλημα είναι ότι η Irish Water δεν έχει προβληθεί σωστά. Πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε όλοι όσοι καλούμαστε να πληρώσουμε 500 ευρώ το χρόνο για το νερό, μετά από όλα όσα πληρώνουμε ήδη!

Γιατί, με κάποιο τρόπο, αν πληρώσουμε το τέλος ύδρευσης, οι επενδύσεις στις υποδομές ύδρευσης αυτόματα θα αυξηθούν, παρά το γεγονός ότι στη Βρετανία γίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί, αντίθετα με την εμπειρία των χρεώσεων για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αντίθετα με τη διάχυτη ενστικτώδη κατανόηση των ανθρώπων, αν εφαρμοστούν οι χρεώσεις για το νερό, δεν θα αυξηθούν περισσότερο στη συνέχεια και η ιδιωτικοποίηση δεν θα προχωρήσει παραπέρα.

Ας ξεκαθαρίσω κάτι στην κυβέρνηση: το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η ληστεία που λέγεται λιτότητα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ληστεία η ίδια. 

Η Irish Water είναι ο Φρανκενστάιν που δημιούργησε η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει το τέλος ύδρευσης και να προετοιμάσει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το πρόβλημα «επικοινωνίας» που υπάρχει, είναι πρόβλημα της κυβέρνησης. Και το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ακούσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στις αρχές του Οκτώβρη, να ακούσει το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στις αναπληρωματικές εκλογές, να ακούσει τα δύο τρίτα των νοικοκυριών που αρνήθηκαν να αποστείλουν την λεγόμενη «αίτηση εγγραφής» για το τέλος ύδρευσης.

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω το μήνυμα καθαρά: οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δε θέλουν το τέλος ύδρευσης, όπως επίσης δε θέλουν τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι θα καταργηθεί στο μέλλον, δε θέλουν μια προσωρινή αναβολή που θα αξιοποιηθεί για να προετοιμάσει μια ακόμη πιο βάναυση επιβολή των χρεώσεων αργότερα.

Θέλουν και απαιτούν την απόσυρση των χρεώσεων και τη διάλυση της Irish Water. Και όχι μόνο θέλουν όλα τα παραπάνω, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι προετοιμασμένοι να κινητοποιηθούν προκειμένου να τα πετύχουν. Το ένα εκατομμύριο «αιτήσεις εγγραφής» που δεν έχουν παραδοθεί είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Συζητιέται μάλιστα η αναβολή της τελικής ημερομηνίας συλλογής τους! Μα έχει ήδη αναβληθεί! Αναβλήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη στην προσπάθεια να εγγραφούν περισσότεροι στο σύστημα του τέλους ύδρευσης. Η κυβέρνηση και η Irish Water φοβούνται ότι αυτό δε θα γίνει.

Όσοι έχουν αυτά στα σπίτια τους [δείχνοντας την αίτηση εγγραφής] πρέπει να προχωρήσουν στη μάχη με αυτοπεποίθηση! Πρέπει να τα σκίσουν [σκίζοντας τα σχετικά έντυπα]! Να τα στείλουν πίσω ως μήνυμα διαμαρτυρίας! Αρνούμαστε να εγγραφούμε, αρνούμαστε να πληρώσουμε!


_______________

[1] https://xekinima.org/arthra/view/article/irlandia-i-eklogi-toy-pol-merfi-enas-mikros-politi/
[2] https://xekinima.org/arthra/view/article/irlandia-i-maxi-gia-to-nero/
[3] Πρόκειται για έγγραφα που στέλνονται σε κάθε νοικοκυριό προκειμένου να καταγραφούν στην βάση δεδομένων της εταιρείας οι υπόχρεοι πληρωμής του τέλους. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
997ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα