Ιρλανδία: Ο Δήμος του Ν. Δουβλίνου “κλέβει” και κατακρατεί τους κάδους όσων δεν πληρώνουν!

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ενάντια στον Βin-tax του Νότιου Δουβλίνου, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Σήμερα στην περιοχή Tallaght, στο Νότιο Δουβλίνο, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής προχώρησε σε μια απίστευτα προκλητική ενέργεια με στόχο τις χιλιάδες των νοικοκυριών που συνεχίζουν να αρνούνται να πληρώσουν τον bin tax.

Αξιωματούχοι του Δήμου πήγαν στην περιοχή Dunmore του Kingswood στο Tallaght, εισέβαλαν σε ιδιωτικές περιουσίες και μάζεψαν τους κάδους των σκουπιδιών όσων είχαν αρνηθεί να πληρώσουν το φόρο. Στη συνέχεια παρέδωσαν στους ένοικους γραπτώς την απαίτηση του Δήμου να πληρώσουν άμεσα τον φόρο, συν ένα επιπλέον πρόστιμο 100 ευρώ.

Πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης και του Δήμου, στα πλαίσια μιας ωμής προσπάθειας να σπάσει με κάθε μέσο η αντίσταση ενάντια στον bin tax στην περιοχή.

Μόλις οι κάτοικοι αντελήφθησαν τις ενέργειες του Δήμου βγήκαν από τα σπίτια τους και προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δηλώνοντας πως δεν θα επέτρεπαν την "κλοπή" άλλων κάδων.

Οι ενέργειες αυτές του δημοτικού συμβουλίου το μόνο που θα πετύχουν είναι να δυναμώσουν την εκστρατεία ενάντια στον bintax στο Νότιο Δουβλίνο. Συγκαλούνται άμεσα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συσκέψεις των κατοίκων για την προετοιμασία των επόμενων βημάτων της εκστρατείας.

7,126ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής