Ιρλανδία: Μεγάλη νίκη στο συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων

Το μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (τμήμα της CWI) στην Ιρλανδία, Κάρμελ Γκέιτς, εκλέχτηκε Πρόεδρος του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων (ΝΙΠΣΑ), του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βορείου Ιρλανδίας.

Η εκλογή της έγινε στην πρόσφατη συνδιάσκεψη του συνδικάτου όπου η Κάρμελ πήρε 17.000 ψήφους έναντι 11.500 του ανθυποψηφίου της. Η ψήφος αυτή αποτελεί μια πολύ μεγάλη νίκη, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ψηλά ποσοστά που πήρε ποτέ οποιοσδήποτε υποψήφιος γι’ αυτό το πόστο στην ιστορία του συνδικάτου.

Ένας ακόμα σύντροφος, ο Πάντρεϊγκ Μουλχόλαντ, έχασε την θέση του αντιπροέδρου για λίγες μόνο εκατοντάδες ψήφους.

Η συνδιάσκεψη αυτή της ΝΙΠΣΑ σηματοδότησε μια σημαντική μετακίνηση του συνδικάτου προς τα αριστερά. Όχι μόνο σ’ ότι αφορά στην ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου αλλά κι όσο αφορά σε μια σειρά αποφάσεις που πήρε. Όπως η προσφορά 40.000 λιρών στον αγώνα των Πυροσβεστών και η υποστήριξη και η οικονομική ενίσχυση στους απολυμένους εργαζόμενους των αερογραμμών.

Η γραφειοκρατία του συνδικάτου έχασε επίσης τη μάχη για την αύξηση των "εξόδων παραστάσεων" των συνδικαλιστών ηγετών. Η αριστερά κατάγγειλε ότι την ίδια στιγμή που οι γραφειοκράτες του συνδικάτου επεδίωκαν να αυξήσουν τα ποσά που παίρνουν σαν έξοδα παραστάσεων, αρνιόντουσαν να υποστηρίξουν τον αγώνα των κοινωνικών λειτουργών που κατεβαίνουν σε σημαντικές κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο και να τους στηρίξουν οικονομικά με απεργιακό ταμείο. Στην συζήτηση για τη διεθνή κατάσταση, ένα ψήφισμα το οποίο κατέληγε με το κάλεσμα για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία για τις χώρες της Μέσης Ανατολής πέρασε ομόφωνα! Μια τέτοια πολιτική απόφαση είναι πρωτοφανής για το συνδικάτο.

Ένα από τα βασικά καθήκοντα, τώρα, είναι η αξιοποίηση της θέσης της Κάρμελ σαν προέδρου και των 5 άλλων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έχουν εκλεγεί στο Γενικό Συμβούλιο, για να κτίσουμε την αριστερά στο συνδικάτο ώστε να πάρουμε την πλειοψηφία στη συνδιάσκεψη του επόμενου χρόνου.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα