Ιρλανδία: μαζική απεργία των οδηγών λεωφορείων!

Στις 12 Μάη, τα λεωφορεία σε όλη την Ιρλανδία δεν κινήθηκαν, λόγω απεργίας που κηρύχτηκε από το Εθνικό Συνδικάτο Μεταφορών (NBRU). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», «περίπου το 95% των δρομολογίων ακυρώθηκαν εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μελών του NBRU».

Ακολουθούν αποσπάσματα της ανακοίνωσης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» (τμήμα της CWI στην Ιρλανδία)

Οι οδηγοί λεωφορείων της εταιρίας Eireann θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ετήσια απώλεια εισοδήματος της τάξης των 3.000-4.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο κόστος το οποίο καλούνται να πληρώσουν, γεγονός που δεν τους αφήνει καμία άλλη επιλογή από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.  

Αντίστοιχες επιθέσεις ετοιμάζουν και άλλες εταιρίες μεταφορών, με πρόσχημα τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις και την αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Όλα αυτά καλούνται να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι των Συγκοινωνιών, ενός τομέα που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να ανήκει ολοκληρωτικά στο δημόσιο και να λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και του επιβατικού κοινού, και όχι τα κέρδη των ιδιοκτητών των εταιριών.

Είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων, αλλά κυρίως των υπόλοιπων εργαζόμενων στις μεταφορές, των οποίων τα Συνδικάτα δεν έχουν μέχρι στιγμής καλέσει κινητοποιήσεις, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του αγώνα. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η εταιρία προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες από την απεργία χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες των εθνικών συνδικάτων ετοιμάζουν συμφωνία με την οποία θα καταργούνται τα μέχρι τώρα κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα, κάτι που σε συνδυασμό με την επιβολή νέων φόρων θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Οι οδηγοί της Éireann βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα