Ιράν: Οι εργαζόμενοι στη χαλυβουργία Εσφαχάν απεργούν

Δημοσιεύσουμε μετάφραση ανακοίνωσης από την εκστρατεία αλληλεγγύης στους/ις εργαζόμενους/ες στο Ιράν «Shahrokh Zamani», για την απεργία των εργαζομένων στη  χαλυβουργία Εσφαχάν που κυκλοφόρησε στις 16/11. 

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του χαλυβουργείου του Εσφαχάν ξεκίνησαν απεργία.

Στις 16 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το διοικητικό κτίριο του χαλυβουργικού συγκροτήματος, όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου. Οι διευθυντές του εργοστασίου και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας του καθεστώτος συνάντησαν τους εργάτες. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου υποσχέθηκε να ικανοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα αιτήματα των εργαζομένων, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση των μισθών.

Η εμβληματική χαλυβουργία του Εσφαχάν ήταν το πρώτο μεγάλο συγκρότημα σιδήρου και χάλυβα στο Ιράν, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο των συμφωνιών τεχνικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του καθεστώτος του Σάχη και της Σοβιετικής Ένωσης. Οι εργάτες του εντάσσονται στον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που έχουν κατέβει σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης στο μαζικό κίνημα που πυροδότησε η κρατική δολοφονία της Μαχσά Αμινί τον Σεπτέμβριο.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,104ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής