Ιράν: Οι εργάτες της πετρελαϊκής βιομηχανίας στηρίζουν τις μαζικές διαδηλώσεις

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 28 Σεπτεμβρίου μια ομάδα εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν.

Δήλωση υποστήριξης των λαϊκών διαδηλώσεων και κατά της κυβερνητικής καταστολής

Εμείς, οι εργάτες που εργαζόμαστε στα επιχειρησιακά τμήματα της πετρελαϊκής (βιομηχανίας), καταδικάζουμε τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, η οποία αποτελεί μια προειδοποίηση για όλους τους πολίτες και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για κανέναν λόγο. Τέτοια εγκλήματα έχουν αγγίξει τις καρδιές όλων μας.

Δηλώνουμε την αποφασιστική στήριξή μας στις διαμαρτυρίες του λαού στους δρόμους καθώς είμαστε μέρος του ίδιου λαού του οποίου οι ζωές και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατούνται από τη δεσποτική και απάνθρωπη κυβέρνηση για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Σήμερα, οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επίσης φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν έχει απομείνει καμία πρόνοια και αξιοπρεπείς συνθήκες για εμάς τους ανθρώπους. Εμείς οι ίδιοι γίναμε μάρτυρες των συλλήψεων των συναδέλφων μας και της απαγγελίας (ποινικών) κατηγοριών εναντίον τους, όταν πραγματοποιούσαμε συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Δεν θα δεχτούμε πλέον τη συνέχιση αυτών των δουλοκτητικών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Είχαμε δώσει τελεσίγραφο ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα κατέβουμε στους δρόμους με τις οικογένειές μας – και τώρα, όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, αλλά οι κυβερνώντες απαντούν στις διαμαρτυρίες μας με καταστολή και σφαίρες. Με την «αστυνομία ηθών» τους, σκότωσαν ανθρώπους και σκότωσαν την Μάχσα μας και αυτό είναι το πεπρωμένο όλων μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στις πανεθνικές και ενωτικές απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Είμαστε οι άνθρωποι που κατεβαίνουμε σε συγκεντρώσεις στους δρόμους και φωνάζουμε το σύνθημα «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία». Προειδοποιούμε ότι αν η καταστολή συνεχιστεί, αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες, αν δεν σταματήσει η στρατοπεδική ατμόσφαιρα στους δρόμους, στις πόλεις και στο εργασιακό μας περιβάλλον και αν δεν μας επιστραφεί το βιος και η αξιοπρέπεια μας – όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, ότι θα σταματήσουμε να δουλεύουμε και αυτή τη φορά θα ενωθούμε με τις οικογένειες μας και το λαό. Σταματήστε την καταστολή και τα εγκλήματα. Η διαβίωση και η αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα