Ιράν: Ο ράπερ και εργάτης στη βιομηχανία μετάλλου Τ. Σαλεχί καταδικάστηκε σε θάνατο!

Αναδημοσίευση της ανακοίνωσης της καμπάνιας υποστήριξης των αγωνιζόμενων εργατών του Ιράν Shahrokh Zamani Action Campaign. Η καμπάνια πήρε το όνομα της από τον αγωνιστή Shahrokh Zamani που πέθανε το 2015 λόγω των συνεπειών των απεργιών πείνας που είχε κάνει για την αποφυλάκιση του. Η καμπάνια προσπαθεί να διακινήσει πληροφορίες και να οργανώσει εκστρατείες αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους του καπιταλιστικού-θεοκρατικού καθεστώτος του Ιραν.
Ο Τ. Σαλεχί για πολλά χρόνια προκαλούσε «πονοκέφαλο» στο ιρανικό καθεστώς, αφού τα τραγούδια του καταγγέλλανε την απουσία πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, τη θέση της γυναίκας στο Ιράν και συνολικά τον αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα του θεοκρατικού καθεστώτος. Συνελήφθη στις 30 Οκτώβρη του 2022 και έκτοτε έχει υποστεί σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια τέτοιας βαναυσότητας που αναγκάστηκε να ομολογήσει εγκλήματα που δεν είχε διαπράξει (δείτε περισσότερα εδώ). Σήμερα, η ζωή του απειλείται ακόμα περισσότερο αφού το καθεστώς τον καταδίκασε σε θάνατο.


Ο Toomaj Salehi, ράπερ και εργάτης στη βιομηχανία μετάλλου, καταδικάστηκε σε θάνατο από το αντιδραστικό ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς του Ιράν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Tomaj, Amir Raisian, το πρώτο Τμήμα του Επαναστατικού Δικαστηρίου του Ισφαχάν προέβη στην πρωτοφανή ενέργεια να αρνηθεί να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση του Tomaj Salehi, που έχει εκδοθεί από το 2022. Μάλιστα, το δικαστήριο του Ισφαχάν χαρακτήρισε την προηγούμενη απόφαση «απλή οδηγία» και δίνοντας έμφαση στην ανεξαρτησία του από το Ανώτατο Δικαστήριο, καταδίκασε τον Tomaj Salehi σε θάνατο με την κατηγορία της «διαφθοράς επί της γης».

Η «Shahrokh Zamani Action Campaign» διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη, τα βασανιστήρια, τη συνεχιζόμενη κράτηση και τη θανατική καταδίκη του Toomaj Salehi και απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, σοσιαλιστές και άλλους πολιτικούς ακτιβιστές να μας βοηθήσουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, των πολιτικών κρατουμένων και των ακτιβιστών των κοινωνικών δικαιωμάτων στο Ιράν.

Άμεση απελευθέρωση του Toomaj Salehi!
Απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στο Ιράν!

Shahrokh Zamani Action Campaign
24 Απριλίου 2024

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα