Ιράν: Κάλεσμα των «Πρωτοπόρων Σοσιαλιστών Εργαζομένων» του Κουζεστάν σε Γενική Απεργία

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ομάδας «Πρωτοπόροι Σοσιαλιστές Εργάτες» του Κουζεστάν (ή Χουζιστάν, μιας από τις 31 επαρχίες του Ιράν που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας), που καλεί σε Γενική Απεργία με στόχο μια νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση.

Χθες (12 Οκτωβρίου) ήταν η 27η μέρα των ηρωικών διαδηλώσεων της νεολαίας στους δρόμους. Με τη διαφορά ότι τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, αγωνιστές εργάτες από διάφορες μονάδες πετροχημικών στις περιοχές Ασαλουέχ (Asaluyeh) και Αμπαντάν (Abadan) προχώρησαν σε απεργίες αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις. Αν και νωρίτερα, ως απάντηση στην πανεθνική εξέγερση των Ιρανών, φοιτητές και επαγγελματίες σε διάφορες πόλεις κατέβηκαν επίσης απεργία κατά του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Στο Κουζεστάν υπήρξαν επίσης εργατικές απεργίες σε αλληλεγγύη με τις κινητοποιήσεις των γυναικών και της νεολαίας. Πόλεις και ακόμη και χωριά συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι ότι στο Ιράν βρισκόμαστε στο στάδιο της εισόδου σε μια επανάσταση με την πραγματική της έννοια. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι να ανατρέψουμε το κληρικό-καπιταλιστικό σύστημα και να χτίσουμε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση του λαού που θα εγγυάται δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα και μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας. Μια τέτοια επαναστατική διαδικασία κινείται ταχύτατα προς την ανατροπή (του συστήματος) και ο καθένας από εμάς πρέπει να παίξει τον ρόλο του για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και να είμαστε πιο αποφασισμένοι από πριν για τη συνέχιση των απεργιών και των διαδηλώσεων.

Το επόμενο βήμα μας είναι να προετοιμαστούμε για την οργάνωση ενός συντονιστικού κέντρου που θα εγκριθεί από τον κόσμο στους δρόμους και τους απεργούς εργάτες. Σήμερα, αυτό το ηγετικό κέντρο επαφίεται στους ώμους των απεργών εργατών του Κουζεστάν. Ένα τέτοιο κέντρο αποτελούμενο από απεργούς εργάτες είναι επίσης ικανό να ηγηθεί των διαδηλώσεων στους δρόμους και να προχωρήσει σε πανεθνικό συντονισμό στο Ιράν. Σήμερα η μαχητική νεολαία φωνάζει στους δρόμους: «Οι δικοί μας εργάτες πετρελαίου! Οι ακλόνητοι ηγέτες μας!» Πρέπει να απαντήσουμε θετικά στο σύνθημά τους! Η απεργία των εργατών είναι μια επίδειξη της δύναμης των εργατών. Αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου και πετροχημικών στην παρούσα κατάσταση μπορούν να αποτελέσουν την πηγή δύναμης και ηγεσίας ολόκληρης της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι τον Φεβρουάριο του 1979 ήταν το κλείσιμο των στροφίγγων του πετρελαίου από τους εργάτες της πετρελαϊκής εταιρείας που έσπασε τη ραχοκοκαλιά του καθεστώτος του Σάχη. Γι’ αυτό οι εργάτες του Κουζεστάν πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη για να ηγηθούν ολόκληρης της κοινωνίας και να ανατρέψουν το κληρικό-καπιταλιστικό σύστημα και να το αντικαταστήσουν με ένα σοσιαλιστικό σύστημα.

Σήμερα χρειαζόμαστε ένα οργανωτικό κέντρο διοίκησης της σοσιαλιστικής επανάστασης. Το καθήκον μας είναι να σηκωθούμε όρθιοι με δύναμη και να καλέσουμε ο ένας τον άλλον να σηκωθεί όρθιος.

Εργάτες, εργάτες, απεργία, απεργία!

Εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωθείτε, ενωθείτε!

Οι δικοί μας εργάτες πετρελαίου! Οι ακλόνητοι ηγέτες μας!

Πρωτοπόροι σοσιαλιστές εργάτες του Χουζεστάν

13 Οκτωβρίου 2022

Πηγή: Κανάλι Telegram του πυρήνα των Πρωτοπόρων Σοσιαλιστών Εργατών του Κουζεστάν

Μετάφραση από τα περσικά στα αγγλικά: Shahrokh Zamani Action Campaign

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα