Ιράν: Η Σεπιντέχ Γκολιάν αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια συνελήφθη εκ νέου!

Αναδημοσίευση της ανακοίνωσης της καμπάνιας υποστήριξης των αγωνιζόμενων εργατών του Ιράν Shahrokh Zamani Action Campaign. Η καμπάνια πήρε το όνομα της από τον αγωνιστή Shahrokh Zamani που πέθανε το 2015 λόγω των συνεπειών των απεργιών πείνας που είχε κάνει για την αποφυλάκιση του. Η καμπάνια προσπαθεί να διακινήσει πληροφορίες και να οργανώσει εκστρατείες αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους του καπιταλιστικού-θεοκρατικού καθεστώτος του Ιραν.

Στις 15 Μαρτίου, αμέσως μετά την αποφυλάκισή της από τη φυλακή Evin, η Σεπιντέχ Γκολιάν φώναξε «Χαμενεΐ, τύραννε, θα σε θάψουμε» καθώς συναντούσε την οικογένειά της. Λίγες ώρες αργότερα, ενώ ταξίδευε προς το σπίτι της στο Dezful, συνελήφθη εκ νέου από τις δυνάμεις ασφαλείας του ιρανικού καθεστώτος.

Έκτοτε δεν υπάρχουν αξιόπιστες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και την κατάσταση της Σεπιντέχ. Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, στις 19 Μαρτίου η Σεπιντέχ μεταφέρθηκε από τη φυλακή Εβίν – που διοικείται από το Υπουργείο Αντικατασκοπείας του καθεστώτος – στη γυναικεία φυλακή πολιτικών κρατουμένων. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τις νέες κατασκευασμένες κατηγορίες  κατά της Σεπιντέχ.

Η Σεπιντέχ Γκολιάν είναι φοιτήτρια, ακτιβίστρια για τα κοινωνικά δικαιώματα και δημοσιογράφος που έχει ήδη εκτίσει τέσσερα χρόνια και επτά μήνες σε διάφορες φυλακές του ιρανικού καθεστώτος.

Η Σεπιντέχ συνελήφθη στις 18 Νοεμβρίου 2018, ενώ υποστήριζε και έκανε ρεπορτάζ για την απεργία των εργαζομένων στα ζαχαροκάλαμα στο Κουζεστάν. Κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησής της, η Σεπιντέχ Γκολιάν ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε μέσα στα μπουντρούμια του ιρανικού καθεστώτος. Όταν κόλλησε Covid, οι αρχές της φυλακής αρνήθηκαν να την απελευθερώσουν και αγνόησαν επανειλημμένα τα αιτήματα της οικογένειάς της για επίσκεψη.

Η εκστρατεία δράσης Shahrokh Zamani καταδικάζει έντονα την εκ νέου σύλληψη και τη συνεχιζόμενη κράτηση της Σεπιντέχ Γκολιάν και ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, τους σοσιαλιστές και άλλους πολιτικούς ακτιβιστές να μας βοηθήσουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, των πολιτικών κρατουμένων και των ακτιβιστών για τα κοινωνικά δικαιώματα στο Ιράν.

Ελευθερώστε τη Σεπιντέχ Γκολιάν τώρα!

Εκστρατεία δράσης Shahrokh Zamani

20 Μαρτίου 2023

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα