Ιράν: εκστρατεία αλληλεγγύης στον Γιασέρ Αχμαντινετζάντ, διωκόμενο εργάτη στην πετροβιομηχανία

Καλούμε τους/τις αναγνώστες/τριες του «Ξ» να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σχετικά με την υπόθεση του Ιρανού εργάτη στην πετροβιομηχανία Γιασέρ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος διώκεται για βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γιασέρ είναι εργαζόμενος στην πετρελαϊκή Arkan Saless Excavation Company. Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας διοργάνωσαν το τελευταίο διάστημα σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις και ο Γιάσερ έχει εκφράσει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα της απεργίας. Σαν απάντηση στη δράση του, απολύθηκε και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.
Μπορείτε να υπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης εδώ.
Διαβάστε ανακοίνωση της καμπάνιας υποστήριξης των αγωνιζόμενων εργατών του Ιράν Shahrokh Zamani Action Campaign. Η καμπάνια πήρε το όνομα της από τον αγωνιστή Shahrokh Zamani που πέθανε το 2015 λόγω των συνεπειών των απεργιών πείνας που είχε κάνει για την αποφυλάκιση του. Η καμπάνια προσπαθεί να διακινήσει πληροφορίες και να οργανώσει εκστρατείες αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους του καπιταλιστικού-θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν.

Ενώ το αιματοβαμμένο καθεστώς του Ιράν παίζει το έργο των «προεδρικών εκλογών», όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αποφασίζουν ότι η μόνη κατάλληλη απάντηση σε αυτή την απάτη είναι η απεργία. Χιλιάδες ειδικευμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της πετροχημικής βιομηχανίας κατέβηκαν σε απεργία στις 21 Ιουνίου. Οι απεργιακές δράσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται, ενώ πλέον συμμετέχουν πάνω από 20.000 εργαζόμενοι από περίπου 100 επιχειρήσεις. Οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας αυτών των συμβασιούχων εργαζομένων, είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των εργαζομένων της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Γιασέρ Αχμαντινετζάντ, εργαζόμενος στην εταιρεία Arkan Saless, κατέγραψε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο εξέφραζε τα βασικά αιτήματα των απεργών. Αυτά περιλάμβαναν ανάμεσα σε άλλα, το αίτημα να αυξηθεί ο μισθός τους κατά 35%.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο Γιασέρ Αχμαντινετζάντ απολύθηκε και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με κατασκευασμένες κατηγορίες που περιλαμβάνουν αυτή της προπαγάνδας ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, της απειλητικής συμπεριφοράς και της διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Μέσα στις επόμενες μέρες, οι αρχές θα ξεκινήσουν προκαταρκτική έρευνα ενάντια στον Γιασέρ.

Η εκστρατεία Shahrokh Zamani καταδικάζει την απαράδεκτη στοχοποίηση του εργάτη Γιασέρ Αχμαντινετζάντ, όπως και όλων των υπολοίπων ακτιβιστών και συνδικαλιστών στο Ιράν. Απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως και άνευ όρων όλες οι χαλκευμένες κατηγορίες κατά των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, να επιστρέψουν στην εργασία τους όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, τους σοσιαλιστές και άλλους ακτιβιστές να μας στηρίξουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, των πολιτικών κρατουμένων και των αγωνιστών για τα κοινωνικά δικαιώματα στο Ιράν.

Εκστρατεία δράσης Shahrokh Zamani
27 Ιουνίου 2024

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα