Ιόνιο Πανεπιστημίο: Οι τραμπουκισμοί της ΠΑΣΠ δεν θα περάσουν!

Δημοσιεύουμε προκήρυξη του φοιτητικού σχήματος της Ρωγμής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) σχετικά με τους τραμπουκισμούς στελεχών της ΠΑΣΠ ενάντια σε φοιτητές του Τμήματος Ήχου κ’ Εικόνας (ΤΗΧΕΙ)

Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν – Όλοι στην γενική συνέλευση στις 12/5, 16:00 στο Τ.ΗΧ.ΕΙ!

Προχτες 10/5, μαζεύτηκαν στην σχολή μας 40 μέλη της ΠΑΣΠ από άλλες σχολές του Ιονίου, μαζί με ένα (1) και μοναδικό μέλος της ΠΑΣΠ από το ΤΗΧΕΙ, στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου.

Σκοπός τους; Να τραμπουκίσουν και να χλευάσουν τα μέλη και τους φίλους της ΡΩΓΜΗΣ και της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον χώρο, να κάνουν «επίδειξη δύναμης» και να απαξιώσουν ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων – με λίγα λόγια, να κάνουν και στο ΤΗΧΕΙ τα αίσχη που κάνουνε και στις υπόλοιπες σχολές!

Δυστυχώς η προσέλευση των συναδέλφων στην συνέλευση ήταν πολύ μικρή – έτσι η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την μεταφορά της συνέλευσης για την Πέμπτη 12/11. Οι τραμπούκοι της ΠΑΣΠ είχαν το θράσος να χρησιμοποιήσουν την αναβολή αυτή ως «πρόφαση» για να επιμείνουν πως « η συνέλευση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε» και πως το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου είναι «μπουρδέλο».

Όλοι καταλαβαίνουν βέβαια πως το μόνο που δεν ενδιαφέρει την ΠΑΣΠ είναι το να γίνονται συνελεύσεις – πόσο μάλλον να γίνονται συνελεύσεις στις οποίες ακούγονται και άλλες απόψεις εκτός από τις δικές του…

Αν πραγματικά η ΠΑΣΠ ενδιαφερόταν για να γίνει γενική συνέλευση δεν θα βρισκόταν στον χώρο ένα (1) και μοναδικό μέλος της από το ΤΗΧΕΙ. Εκτός, αν η ΠΑΣΠ είχε την απαίτηση να ψηφίσουν στην συνέλευση του ΤΗΧΕΙ τα 40 «μπουμπούκια» που είχαν κουβαληθεί από άλλες σχολές για να τραμπουκίσουν με απειλές, προσβολές, βρισιές και προπηλακισμούς τα μέλη των αριστερών παρατάξεων.

Τα στελέχη της ΠΑΣΠ είναι:

Αυτοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που διαλύει την δημόσια παιδεία και το μέλλον μας.

Αυτοί που έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον πρύτανη να πετάξει έξω από τις εστίες τους συναδέλφους μας.

Αυτοί που χρόνια τώρα πρώτη δύναμη στο Ιόνιο, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά ασχολούνταν μόνο με πάρτι.

Αυτοί που έχουν ξεφτιλίσει εντελώς την έννοια της γενικής συνέλευσης και της δημοκρατίας.

Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι όλα τα παραπάνω, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά, παρά μόνο να τραμπουκίζουν.

Να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει! Όλοι –ες στην γενική συνέλευση του ΤΗΧΕΙ στις 12/5

Ο μόνος τρόπος για να απομονωθούν πρακτικές όπως αυτές της ΠΑΣΠ, είναι να πάρουν οι φοιτητές τα πράγματα στα χέρια τους. Μόνο αν υπάρχει μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του συλλόγου θα αλλάξουν τα πράγματα. Και για αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας. Στις 12/5 έχουμε έναν επιπλέον λόγο να συμμετάσχουμε στην γενική συνέλευση της σχολής μας – για να καταδικάσουμε τις άθλιες, αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες μεθόδους με τις οποίες η ΠΑΣΠ προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές που αντιστέκονται.

Όλοι μαζί απέναντι στην διάλυση της παιδείας και της κοινωνίας

Η σχολή μας, η παιδεία, συνολικά η κοινωνία, βρίσκονται αντιμέτωπες με μια τρομακτική επίθεση. Μισθοί, δικαιώματα, παιδεία, υγεία – επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Απέναντι σε αυτή την επίθεση πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε. Ατομικός δρόμος επίλυσης των προβλημάτων μας δεν υπάρχει – ο καθένας μόνος του είναι πολύ αδύναμος. Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους τραπεζίτες. Η δικιά μας δύναμη βρίσκεται στους αριθμούς μας. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι φτωχοί, αποτελούν την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Ας οργανωθούμε για να τους κάνουμε παρελθόν!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα