Ιδού η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή

dsc07686_resized-jpg
Του Τάκη Γιαννόπουλου

 

 

xrisiavgi01

Ένα σημείο το οποίο δεν έχει αναδειχθεί αρκετά είναι οι κατά καιρούς προγραμματικές θέσεις της Χρυσής Αυγής (ΧΑ).

Πρέπει πάντα βέβαια να έχουμε υπόψη ότι το πρώτο που κάνουν οι Ναζί είναι να προσπαθήσουν να κρύψουν το ότι είναι Ναζί. Οι θέσεις τους προσαρμόζονται με λογικές χαμαιλέοντα και όπου φυσάει ο άνεμος. Έτσι, για παράδειγμα απαρνιούνται όλα τα ιδρυτικά τους κείμενα, καταστατικά, δηλώσεις ακόμα και πρόσφατες του τύπου «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 45» προκειμένου να παραστήσουν ότι είναι ένα συνηθισμένο, «κανονικό» και νόμιμο πολιτικό κόμμα όπως τα άλλα και όχι αυτό που αληθινά είναι: μια εγκληματική ναζιστική συμμορία όπως τους περιγράφει και το παραπεμπτικό εισαγγελικό βούλευμα στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 21 μήνες.

Ο Μιχαλολιάκος ξιφουλκεί

Τις τελευταίες μέρες ο φύρερ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος, ξιφουλκεί κατά πάντων γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στις συζητήσεις των πολιτικών κομμάτων για το Κυπριακό.

Προφανώς μετά τις πρόσφατες –αλήστου μνήμης– εικόνες του Καστελόριζου όπου κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ βρέθηκαν αλά μπρατσέτα με τους υπόδικους Κασιδιάρη, Παππά και σια, ο Φύρερ θεώρησε αυτονόητο ότι το κόμμα του δικαιούται να συμμετάσχει στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ποιες είναι όμως οι θέσεις του τρίτου κόμματος της Βουλής για μια σειρά θέματα εξωτερικής πολιτικής;

Η ΧΑ για την εξωτερική πολιτική

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής που έγινε στο Π. Φάληρο στις 17/12/16 πάρθηκαν αποφάσεις όπως:[1]

«Απέναντι στην τουρκική απειλή [η ΧΑ] πιστεύει ότι πρέπει η Ελλάς να λάβει ξεκάθαρη θέση με ένα Eλληνικό casus belli, το οποίο θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, απέναντι στις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας… 

»Θεωρεί επίσης αυτονόητο το δικαίωμα βάσει του Διεθνούς Δικαίου της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

»Καταγγέλλει τους πράκτορες της τουρκικής προπαγάνδας στην Θράκη, οι οποίοι αποθρασύνονται κάθε ημέρα όλο και περισσότερο και απαιτεί από το Eλληνικό κράτος και τις αρχές του να κλείσουν το τουρκικό προξενείο

»Απαιτούμε επίσης την επίσημη αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής μειονότητος, η οποία ζει στο κράτος των Σκοπίων »

»Απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση την πρέπουσα απάντηση στην Αλβανική επιθετικότητα κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας της 17ης Μαΐου 1914, σύμφωνα με το οποίο η Αλβανία έχει αναγνωρίσει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και το αυτοδιοίκητο των Ελλήνων σε εκπαιδευτικό, γλωσσικό και θρησκευτικό επίπεδο, με το πρόσθετο δικαίωμα να έχουν οι Βορειοηπειρώτες δικές τους αστυνομικές αρχές  

»Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει καταθέσει στην Βουλή από τις 18/3/2016 νόμο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα η παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Πατρίδα μας… Καταγγέλλει την πολιτική των “ανοικτών συνόρων”, η οποία απειλεί άμεσα την εθνική μας συνοχή και απαιτεί την φύλαξη των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων από τις ένοπλες δυνάμεις μας, τα σώματα ασφαλείας και τάγματα εθνοφυλακής

»Πιστεύουμε σε μία συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με την θέληση του Λαού, με την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, και αυτό πιστεύουμε ότι ήταν και το βαθύτερο νόημα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015. Θεωρούμε σαν μόνη λύση για την οικονομική αναγέννηση του Έθνους μία επιστροφή στο εθνικό Νόμισμα με ταυτόχρονη επιστροφή στην εθνική παραγωγή».

Με βάση αυτές τις θέσεις η Χρυσή Αυγή διεκδικεί ρόλο και θέση στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής.

Τι σημαίνουν οι θέσεις αυτές

Το πολιτικό απόσταγμα των παραπάνω θέσεων συνοψίζεται στα εξής:

  • Πόλεμος με όλες τις γειτονικές χώρες,
  • ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες,
  • νέα κωλοτούμπα στο θέμα του ευρώ όπου από το «ναι στο ευρώ και στην ΕΕ» τώρα προτείνει έξοδο από το ευρώ.

Ας δοκιμάσουμε όμως να δούμε ένα-ένα τα σχετικά ζητήματα.

Ελληνοτουρκικά

Οι προτάσεις της ΧΑ για τα ελληνοτουρκικά οδηγούν ξεκάθαρα σε πόλεμο με την Τουρκία. Το τι θα σημάνει στην πράξη ένας πόλεμος με την Τουρκία μπορεί κάποιος να το φανταστεί τηρουμένων των αναλογιώνανατρέχοντας στην ιστορία και σε προηγούμενους πολέμους.

Από το 1897 μέχρι σήμερα κανένας ελληνοτουρκικός πόλεμος δεν έλυσε κανένα ζήτημα που να αφορά και να εξυπηρετεί τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα ή την ελευθερία της χώρας. Το μόνο που έφεραν είναι σφαγές, προσφυγιά, καταστροφή περιουσιών, ανείπωτη φρίκη, εναλλαγή ιμπεριαλιστικών πατρώνων και αγεφύρωτο μίσος που προετοίμαζε τα επόμενα πολεμικά επεισόδια.

Η πρόταση για κεραυνοβόλο ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) πρακτικά σημαίνει ένταση, σε εξαιρετικό βαθμό, με την Τουρκία αλλά και με όλη τη διεθνή διπλωματία.

Και αυτό γιατί μέρος της ΑΟΖ ανήκει σε περιοχή που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει σαν ελληνική και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου. Από το 1995 υπάρχει η θέση του casus belli από την Τουρκία σε περίπτωση που επεκταθούν τα ελληνικά ναυτικά μίλια σε 12.

Η Κύπρος ανακήρυξε την δική της ΑΟΖ αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε την Τουρκία να ξεκινήσει έρευνες με δικά της πλοία σε δυο τμήματα (οικόπεδα) της κυπριακής ΑΟΖ. Το ίδιο θέλει να κάνει και σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Ρόδου και ανοικτά του Καστελόριζου.

Επειδή ΑΟΖ σημαίνει εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που διαθέτει η περιοχή, η μάχη θα είναι λυσσαλέα. Αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ τότε το πιο πιθανό θα είναι η Τουρκία να την παραβιάσει. Αν η Ελλάδα έχει κηρύξει casus belli τότε είτε θα έχουμε πόλεμο είτε γελοιοποίοηση της Ελλάδας η οποία θα έχει πιαστεί να μπλοφάρει. Σ’ αυτή την περίπτωση η τουρκική επιθετικότητα θα γνωρίσει νέα αλματώδη άνοδο. Οι συνέπειες είτε ενός πολέμου είτε μιας νέας έξαρσης στρατιωτικών ανταγωνισμών και θερμών επεισοδίων θα είναι ανυπολόγιστες.

Εννοείται βέβαια ότι ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα ή την εθνική ανεξαρτησία του ελληνικού ή του τουρκικού λαού…

Πατριωτισμός σημαίνει: η ΑΟΖ στα χέρια των πολυεθνικών

Στην συγκεκριμένη πρόταση της Χρυσής Αυγής για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ αποκρύβεται κάτι που αναφέρεται στο πολιτικό πρόγραμμα των Χρυσαυγιτών:

«Με δεδομένο ότι η Ελλάς την στιγμή αυτή, δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, ένα σημαντικό αντισταθμιστικό όφελος από την χώρα προέλευσης και συμφερόντων της εταιρείας η οποία θα αναλάβει την εργασία, πρέπει να είναι η στρατηγική συμμαχία και η συνακόλουθη προστασία των ελληνικών υποθαλασσίων οικοπέδων».

Παλιότερα στις πολιτικές της θέσεις η Χρυσή Αυγή είχε κάνει ακόμα πιο σαφή τη θέση της προτείνοντας:

«Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης».

Στην πράξη δηλαδή οι υπερπατριώτες Χρυσαυγίτες μας προτείνουν να κάνουμε ακόμη και πόλεμο αν χρειαστεί μόνο και μόνο για να έρθει το πολυεθνικό κεφάλαιο (που ήδη έχει δηλώσει την παρουσία του σε διάφορα σημεία των ερευνών) να κάνει πλιάτσικο και στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της χώρας!

Μειονότητες

Στα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα η Χρυσή Αυγή διεκδικεί την αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ και την αυτονομία της Β. Ηπείρου από το αλβανικό κράτος η οποία μάλιστα θα διαθέτει και δικές της αστυνομικές αρχές!

Στην περίπτωση της Θράκης όμως όπου υπάρχει μειονότητα τουρκικής καταγωγής (κι ας την βαφτίζει το επίσημο ελληνικό κράτος με το ζόρι «μουσουλμανική») η ΧΑ προτείνει κλείσιμο του τούρκικου προξενείου και σύλληψη όσων υποστηρίζουν τα δικαιώματα της εκεί μειονότητας.

Πόλεμος όλων εναντίον όλων. Αυτή είναι η πρόταση των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της Κατοχής, οι οποίοι όταν χρειάστηκε πραγματικά να παλέψουν για την ελευθερία της πατρίδας τους προτίμησαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές!

Για τους πρόσφυγες

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό αποτελούν –εκτός όλων των άλλων– μνημείο μισανθρωπισμού. Θέλουν να θεωρείται ποινικό αδίκημα η απόπειρα των προσφύγων να περάσουν στην Ευρώπη, να θαλασσοπνίγονται αυτοί και τα παιδιά τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις οδυνηρές συνέπειες των πολέμων.

Προτείνουν ειδικά κατασταλτικά σώματα, πρακτικά, δηλαδή, νομιμοποιημένα τάγματα εφόδου, να αναλάβουν το έργο ουσιαστικά της δολοφονίας προσφύγων.

Και για όσους καταφέρουν να ξεφύγουν από την μέγγενη; Ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου «η εργασία θα απελευθερώνει» κατά τα πρότυπα του Άουσβιτς. Γιατί τι άλλο σημαίνει η… «κομψά» διατυπωμένη θέση:

«Δυνατότητα για τους φυλακισμένους να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα καταγωγής τους, ή εναλλακτικά, δυνατότητα υποχρεωτικής μη αμειβόμενης εργασίας σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου».

Οι παλινωδίες για το Ευρώ

Ο Μιχαλολιάκος στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, στις 25-10-2012 δήλωνε ότι:

«Σήμερα βέβαια, με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί οικονομικά τα πράγματα, εάν βγούμε από το ευρώ, χωρίς να έχουμε εθνική παραγωγή, θα είναι καταστροφή».

Ακόμα ότι:

«Όχι, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από το ευρώ.

»Αυτή τη στιγμή, όμως, άμα φύγουμε από το ευρώ θα είναι σα να κάνουμε ένα μεγάλο δώρο, αυτή τη στιγμή στην κυρία Μέρκελ, και να παραδίδουμε την Ελλάδα κυριολεκτικά στα νύχια των παγκόσμιων τοκογλύφων».

Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο; ρωτήθηκε ο Φύρερ από το www.bankingnews.gr στις 22-6-15.[4] Και η απάντηση:

«Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας.
…Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα.
…Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή.
Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους».

Έξι (6) μήνες μετά η θέση άλλαξε και έγινε «συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ» προφανώς στα πλαίσια της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού και της λογικής των δήθεν αντισυστημικών Ναζί και των ακροδεξιών λαϊκιστών «όπου φυσάει ο άνεμος».

Φυσικά κουβέντα για το τι σημαίνει πρακτικά η συντεταγμένη αποχώρηση και το ότι σε τελική ανάλυση και η νέα πρόταση των Ναζί οδηγεί στην βλακώδη θέση της υποστήριξης του ελληνικού καπιταλισμού όπου απερίσπαστος, ανενόχλητος και… «ανεξάρτητος» με την βοήθεια της ομοδόξου Ρωσίας θα πλεύσει στα πελάγη της παγκόσμιας οικονομικής θαλασσοταραχής και θα… μεγαλουργήσει.

Όλα αυτά μοιάζουν αλλά δεν είναι καινοφανή. Αποτελούν πιστή αντιγραφή των μεντόρων της Χρυσής Αυγής, Χίτλερ και Γκέμπελς.

Και ας μην βιαστούν κάποιοι να μας πουν «μα είναι εθνικιστές και όχι Ναζί» γιατί θα τους απαντήσουμε με τα ίδια τα λόγια του αρχηγού τους:

«Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»[4]

Αυτά έγραφε στο τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή», αφιερωμένου στο θάνατο του Χίτλερ, ο φύρερ Μιχαλολιάκος.

 

 

 

Σημειώσεις
[1]: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pshfisma-ths-deuterhs-sunedriasews-tou-ethnikou-sumbouliou-ths-chrushs-a#ixzz4Ut5dT16E
[2]: Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή …
[3]: http://www.xryshaygh.com/assets/files/politikes-theseis.pdf
[4] Σχετικά με το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Περιοδικό «Μαρξιστική Σκέψη», τόμος 10, σελ. 279-299, https://ilesxi.wordpress.com/2013/07/19/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87/
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής