Η ζωή μετά…

H Α.Κ. δούλευε στην Επιχείρηση Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) ως συμβασιούχος από το 2003. Σήμερα ανήκει στους χίλιους περίπου εργαζόμενους που η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη απέλυσε (τυπικά δεν ανανέωσε τη σύμβαση). Από τότε κατάφερε να βρει δουλειά για μια διάρκεια μόλις 3,5 μηνών. Και τι δουλειά…!

«Η εταιρία λεγόταν Star Call Systems και είχε αναλάβει τη μηχανογράφηση του ΙΚΑ. Εγώ δούλευα στο τμήμα που διασταύρωνε τον ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου) με τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε κάποιους άλλους έδιναν να περάσουν ηλεκτρονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και υπήρχαν και οι "οπτικοί", που ελέγχανε τη δουλειά των υπόλοιπων. Αυτοί ήταν καμιά δεκαριά και ήταν οι μόνοι που πληρωνόταν με μισθό. Οι υπόλοιποι 400 περίπου εργαζόμενοι πληρωνόμασταν με το δακτυλοκτύπημα (χτύπημα πλήκτρου στον υπολογιστή). 0,0008€ το δακτυλοκτύπημα!!

Το σύστημα που μετρούσε τα δακτυλοκτυπήματα "έκλεβε". Με βάση τη δουλειά μου στο Δήμο Αθηναίων υπολόγιζα ότι στο 6ωρο κάνω 44.000 χτυπήματα. Σύμφωνα με το σύστημα όμως έκανα 14.000. Πήγα στον "υπεύθυνο" και του είπα ότι στο κάτω μέρος της οθόνης κάθε εργαζόμενου θα έπρεπε να φαίνονται τα χτυπήματα π.χ. μετά από κάθε "enter". Μου απάντησε πως αυτό "δεν γίνεται", εννοώντας ότι δεν ήταν τεχνικά δυνατό και του ανταπάντησα ότι και βέβαια ήταν δυνατόν και πως στο "Πλαίσιο" υπάρχει και ειδικό μηχάνημα που συνδέεται με τον υπολογιστή γι’ αυτό το σκοπό. Δεν ξαναείπε τίποτα, αλλά δεν άλλαξε και τίποτα. Από τη δουλειά κατέληξα να παίρνω 11,20€ την ημέρα μεικτά. Υπήρχαν όμως και μέρες που δεν δούλευε το σύστημα, που έπεφτε κοκ και έτσι τα καθαρά που κατέληγα να βγάζω κάθε μήνα ήταν 130-180€.

Παρόλα αυτά συνέχιζα να πηγαίνω στη δουλειά, πιο πολύ για ψυχοθεραπεία, για να βγαίνω έξω από το σπίτι. Μετά από τόσους μήνες στην ανεργία είχα καταντήσει η "καλή νοικοκυρούλα". Έμπαινα στη κουζίνα για μια μακαρονάδα και κατέληγα να φτιάχνω 2-3 φαγητά και 5-6 μαρμελάδες. Τέλος πάντων, στις 9 Φλεβάρη του 2012 η εταιρία δήλωσε πτώχευση. Εμένα τότε με είχαν πληρώσει μόνο μέχρι και το 1ο 15ημερο του Δεκέμβρη. Τα υπόλοιπα λεφτά δεν τα πήρα ποτέ.

Ο άνθρωπος όμως που είχε την Star call systems (και "πτώχευσε") ξανάνοιξε εταιρία στον όνομα της κόρης του και τώρα έχει πάρει το έργο της μηχανογράφησης του ΤΣΑΥ.»

Όσο συρρικνώνουν, αποψιλώνουν και καταργούν Δημόσιους Οργανισμούς και υπηρεσίες, τόσο θα πληθαίνουν οι ιδιώτες τύπου " Star Call Systems". Ιδιώτες που θα έρχονται να καλύψουν τα κενά του Δημοσίου (να αναλάβουν "έργο"), με εργασιακά καθεστώτα γαλέρας.

* Η Α.Κ. συνεχίζει να παλεύει κινηματικά και δικαστικά για να ξαναπάρει πίσω τη δουλειά της στο Δήμο Αθήνας και για να μονιμοποιηθεί, καθώς οι ανάγκες που κάλυπτε και αυτή και όλοι οι συμβασιούχοι ήταν  πάγιες και διαρκείς.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
997ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα