Η υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ συνεχίζεται

Το Συμβούλιο Εφετών μπορεί να αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Πακιστάν αλλά κάποιοι έχουν διαφορετική γνώμη…

Μετά τις καταγγελίες για τις απαγωγές των Πακιστανών το 2005, τις οποίες και υποστήριξε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλαμ, η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε την έκδοσή του με την κατηγορία της «παράνομης διακίνησης ανθρώπων».

Το Συμβούλιο Εφετών ύστερα και από την κατάθεση Πακιστανού μάρτυρα που υποστήριξε πως είχε δεχθεί απειλές και δωροδοκίες από τον πρέσβη και τον γραμματέα της Πακιστανικής πρεσβείας για να καταθέσει εναντίον του Ασλάμ, αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στην έκδοσή του.

Έρχεται όμως τώρα ο Εισαγγελέας Εφετών κάνοντας έφεση για το ζήτημα στον Άρειο Πάγο, κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα αλλά και εκθέτει για μια ακόμη φορά και την ελληνική κυβέρνηση που επιμένει να αρνείται το γεγονός των απαγωγών και να μοιάζει να επιθυμεί να κλείσουν τα στόματα όσων έχουν στοιχεία. Από την σκοπιά μας επιμένουμε στην κατηγορηματική διαφωνία μας με την έκδοση του Ασλάμ, και την ποινικοποίηση της αντίστασης στην «αντιτρομοκρατική σχιζοφρένεια».

______________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής