Array

Η «χρυσή» εκμετάλλευση των εργαζομένων της Golden Promotion

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο των απλήρωτων – πρώην – εργαζομένων της Golden Promotion, που αποκαλύπτει μία απ’ τις πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης εργαζομένων στο χώρο της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τη σελίδα στο facebook εδώ: Απλήρωτοι – πρώην – εργαζόμενοι της Golden Promotion.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Τι συμβαίνει με την Golden Promotion;

Η Golden Promotion παρουσιάζεται ως μια εταιρεία διανομής φυλλαδίων. Ιδιοκτήτης της εμφανίζεται να είναι ο Ευθύμης Διαμαντής.

Οι εργαζόμενοι διανομείς (που εργαστήκαμε), αμοιβόμασταν με 3€ την ώρα κι ήμασταν ανασφάλιστοι. Μπορεί να εργαζόμασταν με κρύο, με ζέστη ή να εισπνέαμε τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, εάν το πόστο μας ήταν σε κάποιο φανάρι. Παρόλα αυτά, δεν είχαμε καθόλου ένσημα.

Κι αν όλα αυτά ακούγονται συνηθισμένα, ο Ευθύμης Διαμαντής έχει συστηματοποιήσει το να διώχνει εργαζομένους χωρίς να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Εμείς, που προχωράμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση, έχουμε εργαστεί με τις παραπάνω συνθήκες στην Golden Promotion κι ο Ευθύμης Διαμαντής μάς χρωστάει από 200 – 1200€ στον καθένα και στην καθεμία από μας. Χωρίς να υπολογίζουμε τα ένσημα κι ό,τι άλλο προβλέπεται σε δώρα, άδειες κλπ.

Εμείς, που προχωράμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση, έχουμε προχωρήσει επίσημα σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ. Όποτε η Επιθεώρηση Εργασίας τον καλεί για μια εργατική διαφορά που τον αφορά, ο Ευθύμης Διαμαντής δεν παρουσιάζεται, δε σηκώνει τα τηλέφωνα και προτιμά να μην αποκαλύπτει τη διεύθυνση κατοικίας του, για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν.

Εταιρεία που… δεν υπάρχει!

Όμως, η υπόθεση του Ευθύμη Διαμαντή δεν σταματάει εκεί. Η συστηματική «μαύρη» εργασία που έχει επιβάλλει σημαίνει απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία (που τόσος λόγος γίνεται αυτές τις μέρες).

Το Υπουργείο Εργασίας σε επίσημη ενημέρωση* που έκανε τον Μάη του 2015 (ύστερα από επερώτηση στη Βουλή) απαντούσε ότι η επιχείρηση «Διαμαντής Ευθύμιος & ΣΙΑ» ασφάλιζε το προσωπικό της μέχρι τις 30/6/2010, ενώ σε έλεγχο του ΙΚΑ το Νοέμβρη του 2013 διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση απογραφής της εταιρείας δεν ίσχυε. Με δυο λόγια, η Golden Promotion είναι μια εταιρεία που φαίνεται να μην υπάρχει, μια εταιρεία που δεν έχει έδρα, δεν έχει ΑΦΜ, δεν πληρώνει φόρους. Δηλαδή… μια εταιρεία φάντασμα!!!

Συν τοις άλλοις, τον Μάρτιο του 2015 σε έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας και της Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης κι εργαζομένων της Golden Promotion, επιβλήθηκε στον Ευθύμη Διαμαντή χρηματικό πρόστιμο ύψους 52.750€!

Κι όμως, ο Ευθύμης Διαμαντής πάλι δεν παρουσιάζεται. Αλλάζει διευθύνσεις και δεν παραλαμβάνει τις κλήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας για τις καταγγελίες που του γίνονται. Το εξοργιστικό σ’ αυτήν την υπόθεση είναι ότι, ενώ επίσημοι φορείς του κράτους (από την Αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας) γνωρίζουν κι έχουν ασχοληθεί με την Golden Promotion, παρόλα αυτά, ο Ευθύμης Διαμαντής εξακολουθεί να κάνει το ίδιο πράγμα.

Πώς μπορείς να μας στηρίξεις

Εμείς ζητάμε να γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων μας, μαζί με τα αντίστοιχα ένσημα, δώρα κλπ. Τα λεφτά αυτά τα δουλέψαμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα! Θέλουμε, όμως, να σταματήσει μια και καλή αυτή η ιστορία της Golden Promotion.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις, όπου οι εργοδότες είτε δεν πληρώνουν στην ώρα τους, είτε δεν πληρώνουν καθόλου κι εξαφανίζονται. Ξέρουμε ότι η δικαίωση μιας τέτοιας υπόθεσης θα είναι ένα μικρό βήμα στο να σταματήσει οριστικά η ανασφάλιστη εργασία κι η εκμετάλλευση εργαζομένων. Θα είναι, όμως, και ένα σημαντικό μήνυμα ότι δεν επιλέγουμε να καθίσουμε «φρόνιμοι» και να κλαίμε την κακή μας τύχη. Εμείς, βλέπουμε την «ελπίδα να έρχεται» μόνο μέσα από τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό ζητάμε να κοινοποιήσετε όπου μπορείτε το παραπάνω κείμενο, να έρθετε σ’ επαφή μαζί μας, να μας στηρίξετε και να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς σας για τις πράξεις της Golden Promotion και του Ευθύμη Διαμαντή.

Ο ίδιος ο Ευθύμης Διαμαντής εμφανίζει ως τηλ. επικοινωνίας τα παρακάτω:

6907470529

6945082391

Ως email επικοινωνίας εμφανίζει το: [email protected]

Μπορείτε να μπείτε και στην σελίδα μας στο Facebook: Απλήρωτοι – πρώην – εργαζόμενοι της Golden Promotion

*Μπορείτε να διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Υπουργείου Εργασίας για την Golden Promotion εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9245626.pdf

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα