Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τις άπεργίες των εργαζομένων και τις καταλήψεις των μαθητών

Όχι στις απεργίες λεει η Χρυσή Αυγή

Άρθρο του Γιάννη Παπία  

Την ώρα που όλη η κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση για την τεράστια και βάρβαρη επίθεση απέναντι στις κατακτήσεις και το εισόδημά της, η Χρυσή Αυγή προτείνει στους εργαζόμενους να… μην κάνουν απεργίες!

Τα επιχειρήματά της στο άρθρο «Όχι στην απεργία, ναι στην λαϊκή στάση πληρωμών»   (www.xrysaygh.wordpress.com/2011/10/01/όχι-στην-απεργία-ναι-στην-λαική-στάση-πλ/) δεν διαφέρουν από αυτά του Πρετεντέρη και των υπόλοιπων κατευθυνόμενων μεγαλοδημοσιογράφων: Αν απεργείς χάνεις το μεροκάματό σου, δεν παράγεις για τη χώρα σου, ενοχλείς τους υπόλοιπους που θέλουν να δουλέψουν και τέλος, βοηθάς και τους συνδικαλιστές να γίνουν οι μετέπειτα υπουργοί των δύο μεγάλων κομμάτων. Σε αυτήν την επιχειρηματολογία, ούτε ο Πάγκαλος δε  θα επιχειρούσε να αλλάξει μια λέξη.

Χαρακτηριστικά στο άρθρο αναφέρει,

«Επί δεκαετίες οι εργαζόμενοι δασκαλεύτηκαν να θεωρούν ύψιστο δικαίωμα τους, όχι τη δουλειά αλλά την απεργία. Αυτό μας επιβάλουν οι συνδικαλιστές… γίνονται οι ίδιοι βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι…

Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία οι απεργίες ευνοούν την κυβέρνηση» (η υπογράμμιση δική μας) 

Οι απεργίες λοιπόν βοηθούν την κυβέρνηση!! Εδώ έχουμε μια λογική η οποία ξεπερνά τα όρια του κοινού νου και χρειάζεται μια Χρυσή Αυγή για να το συλλάβει. Στη συνέχεια η Χ. Α. γίνεται ακόμα πιο αποκαλυπτική. Το άρθρο αναφέρει:

«Άρα τι νόημα έχει η απεργία; Για να ταλαιπωρηθεί ο άλλος Έλληνας, ο άλλος εργαζόμενος;…

…οι απεργίες ενισχύουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων…».

Και βέβαια οι απεργίες ενισχύουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων, μεταξύ ποιων Ελλήνων όμως; Μεταξύ αυτών που βλέπουν να χάνουν το εισόδημα, το κοινωνικό κράτος τις κατακτήσεις δεκαετιών από τη μια και, από την άλλη, αυτούς που κερδοσκοπούν και κερδίζουν αμύθητα πλούτη στις πλάτες των πρώτων και βέβαια τους  κυβερνώντες.

Όσο και να θέλουν να  παρουσιαστούν σαν «αγωνιστές», «επαναστάτες» και υπερασπιστές των εργαζομένων στην ουσία αυτό που υποστηρίζουν οι Χρυσαυγίτες με την θέση τους ενάντια στις απεργίες είναι με την ελληνική άρχουσα τάξη, τους Έλληνες τραπεζίτες, εργολάβους και εφοπλιστές που μαζί με την τρόικα έχουν βάλει στόχο την εξόντωση των εργαζομένων, την διάλυση του βιοτικού μας επιπέδου και των δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες, θυσίες και αίμα στο παρελθόν. 

Βέβαια η Χρυσή Αυγή (και οι υπόλοιποι ακροδεξιοί και φασίστες) δε μένουν μόνο στα λόγια και στην προπαγάνδα κατά των απεργιών. Παίρνουν ενεργό ρόλο στο πλευρό των ΜΑΤ, τραμπουκίζοντας και τρομοκρατώντας  τους απεργούς. Ο προβοκατόρικος τους ρόλος αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα στη γενική απεργία στις 28 του Ιούνη, με τη δράση των ακροδεξιών συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ του «Συνδέσμου Οδηγών».   

Στην πράξη, στην κοινωνία, τα πράγματα κινούνται τελείως διαφορετικά απ’ ότι θα ήθελε η Χρυσή Αυγή. Όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει τον κομβικό ρόλο των απεργιών στην πτώση της κυβέρνησης και στην ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Ακόμα και στην τελευταία απεργία των ΔΕΚΟ και του δημοσίου τομέα στις 5/10, που αν και δεν προετοιμάστηκε σχεδόν καθόλου (χαρακτηριστικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη κολλήθηκε αφίσα που δεν είχε ώρα  και μέρος) η ΑΔΕΔΥ δίνει  συμμετοχή σε κάποιες υπηρεσίες κοντά στο 90%.

Και δεν είναι μόνο αυτό, οι προσπάθειες συντονισμού των αγώνων ανά χώρο, όπως των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες, η συζήτηση σε κάποιους άλλους  χώρους  ότι μια 24ώρη δεν φτάνει, και ότι χρειαζόμαστε απεργίες διαρκείας  που να πηγαίνουν μέχρι τέλους αποτελούν καταπέλτη στην λογική της Χρυσής Αυγής, και φυσικά δημιουργούν προοπτικές  νίκης του κινήματος.

Κι αν η απάντηση του μαζικού κινήματος δεν βρίσκεται στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τότε που βρίσκεται;

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής είναι, όπως αναφέρει και το άρθρο στις δυο τελευταίες παραγράφους «στην  λαϊκή στάση πληρωμών». Όντως, το ζήτημα του χρέους είναι πολύ σημαντικό, αλλά αν δε γίνει κάτω από την πίεση των εργαζομένων, πώς μπορεί να γίνει αλλιώς; Η λογική τους σε αυτό το σημείο είναι πραγματικά αποκαλυπτική για άλλη μια φορά. Αν και κάπως καλυμμένα, η απάντηση βρίσκεται  στο  «ψηφίζοντας και ενισχύοντας την Χρυσή Αυγή».     

Στην πράξη όμως όπως καταλαβαίνουν όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη αντίληψη για το τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός,  αυτό θα σημαίνει τέλος στον συνδικαλισμό και τέλος στις απεργίες.

Η πρόταση του Μιχαλολιάκου στο Δήμο Αθηναίων για το ζήτημα της μετανάστευσης,  μας αφήνει να καταλάβουμε το τι θα ακολουθήσει. Όπως έλεγε ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής,

«Δώστε όπλα στους Χρυσαυγίτες για να καθαρίσουν το κέντρο της Αθήνας».

Πίσω από τις γραμμές του άρθρου στο οποίο αναφερόμαστε, στην πραγματικότητα κρύβεται ακόμα ένας μεγάλος κίνδυνος που θα πρέπει μαζικά το εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει. Γιατί αύριο ο ίδιος φύρερ θα λέει:

«Δώστε όπλα στους Χρυσαυγίτες να καθαρίσουν τους δρόμους από διαδηλωτές και να αναγκάσουν τους απεργούς να πάνε πίσω στις δουλειές τους».

                                      ____________________________________________________________

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τις μαθητικές καταλήψεις!

Του Κωνσταντίνου Παπαφλωράτου

Είναι πλέον κοινός τόπος πως η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που προστάζουν κυβέρνηση-Τρόικα.

Από τους αγώνες της κοινωνίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αγώνες των μαθητών, οι οποίοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς κατέλαβαν τα σχολεία τους, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές, υποδομές και γενικότερα για τον εκφυλισμό που δέχεται η –κατά τα άλλα– δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αυτές λοιπόν τις καταλήψεις, αποφάσισε να καταγγείλει η Χρυσή Αυγή σε άρθρο που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της   με τίτλο «Οι αναρχοκομμουνιστές καταστρέφουν τα σχολεία με την πολιτική κάλυψη του ΚΚΕ» (1/10/11) όταν το μαθητικό κίνημα ανέβαινε. 

Η –κατά την ρητορεία της– «αντικαπιταλιστική» Χρυσή Αυγή, υποστηρίζει αρχικά στο εν λόγω άρθρο, πως οι καταλήψεις των μαθητών,  έχουν πολλά και ποικίλα «αιτήματα», υποτιμώντας και αμφισβητώντας τα αιτήματα των μαθητών. Μας λέει δηλαδή η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή,  πως οι μαθητές είναι μια χαρά και απλά επινοούν αιτήματα για να χάνουν μάθημα, ενώ όλοι ξέρουμε ή έχουμε ακούσει για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η Χ.Α. συνηθίζει να λέει πως είναι «ενάντια στο σύστημα» και «εναντίον όλων», στο άρθρο της όμως, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Υποστηρίζει,  πως οι καταλήψεις έγιναν από: «μειοψηφίες», «αναρχοκομμουνιστές» και την αγαπημένη έκφραση των μεγαλοδημοσιογράφων, «γνωστούς-άγνωστους».

Όλα αυτά είναι βέβαια ψέματα! Οι αποφάσεις για καταλήψεις παίρνονται από την πλειοψηφία των μαθητών μετά από ψηφοφορία, χωρίς να φορούν οι μαθητές κουκούλες.

Μάλλον τα στελέχη της Χ.Α. ενοχλούνται, που οι μαθητές δεν είναι φασίστες, δεν μαχαιρώνουν μετανάστες και ούτε συνεργάζονται με τα ΜΑΤ για να δείρουν κόσμο, αλλά αντιθέτως, αγωνίζονται πραγματικά ενάντια στο σύστημα και την κυβέρνηση.

Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή ταυτίζει τις καταλήψεις με τις καταστροφές παραθέτοντας περιστατικά καταστροφών που έγιναν στο Λύκειο της Κομοτηνής και στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας. Λασπολογεί, έτσι, ολόκληρο μαθητικό κίνημα περίπου 800 κατειλημμένων  σχολείων στο απόγειό του, με αφορμή  τα μικρά σε αριθμό περιστατικά καταστροφών , όπως δηλαδή κάνει η Διαμαντοπούλου, ο Πρετεντέρης, οι όμοιοί τους και όλα τα επιτελεία τους! Τι να πούμε; Με τέτοια «αντισυστιμικά» άρθρα, το σύστημα τρέμει…

Στο σημείο αυτό, μπορούμε να πούμε πως οι μαθητές είναι απαραίτητο με το που ψηφίζουν κατάληψη, να οργανώνουν την περιφρούρηση του σχολείου, για να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και καταστροφών κι  έτσι να μη δίνεται η αφορμή στα ΜΜΕ και τους αντιπάλους του κινήματος, όπως τη Χ.Α., να κηλιδώνουν τον αγώνα.

Επιπρόσθετα, η Χ.Α. υποστηρίζει πως  «ο εισαγγελέας  συγκινήθηκε κατόπιν εορτής αφού δεν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω οι δράστες».  Κοινώς υποστηρίζει, πως ο εισαγγελέας και η κυβέρνηση έπρεπε να  «επιβάλλει τον νόμο». Τι σημαίνει αυτό; Να μπουν τα ΜΑΤ στα σχολεία και να σπάσουν τις καταλήψεις – έτσι, ωμά! Βέβαια, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι ότι έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια: έδωσε το πράσινο φως να δικάζονται οι μαθητές που πρωτοστατούν στις καταλήψεις – ακόμα και για τους γονείς τους με την κατηγορία της «παραμέλησης ανηλίκου»!

Η Χρυσή Αυγή «αγανακτεί» που αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν γίνει πραγματικότητα. Δεν ξεχνάει να στείλει υστερόγραφο στον Γεωργιάδη, που του λέει ότι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια κι η εισβολή των ΜΑΤ στα σχολεία δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια.

Αναρωτιόμαστε, πως δεν αυτοπροτάθηκε η Χρυσή Αυγή να συνδράμει στο έργο των ΜΑΤ, στον καθαρισμό των σχολείων από τα «ταραχοποιά στοιχεία»…

Είναι ολοφάνερο από τα παραπάνω, πόσο «αντικαπιταλιστική» είναι η φασιστική συμμορία Χρυσή Αυγή. Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι όταν η κοινωνία ξεσηκώνεται, η Χρυσή Αυγή είναι απέναντί της. Όπως έγινε τελευταία με τους Αγανακτισμένους, όταν δύο εκατομμύρια συμμετείχαν έστω και για μια μέρα στις πλατείες, κοντεύοντας να ρίξουν την κυβέρνηση , η Χ.Α. τους υποτίμησε και τους κατηγόρησε ως «οι ”επαναστάτες” του facebook».

Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν τον Χίτλερ, τη Χούντα και όλα αυτά τα καθεστώτα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα