Η συμμετοχή του «Ξ» στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψηφίους στις εκλογές του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Το «Ξ» συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ (που κινείται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ) με υποψήφιο τον σ. Θανάση Μαρίνη. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα των εκλογών ήταν η διάσπαση και πτώση των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ κατά 15,99% και της ΝΔ κατά 5,02% αντίστοιχα και η άνοδος των παρατάξεων της Αριστεράς1. Η ΔΑΣ ήρθε τρίτη δύναμη, με 14,39% και 968 ψήφους. Ο σ. Θ. Μαρίνης συγκέντρωσε 60 σταυρούς και εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου2 σαν αναπληρωματικός (πρώτος αναπληρωματικός στα υποκαταστήματα στην υπόλοιπη χώρα, εκτός Αθήνας)

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία καθώς ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας με περισσότερα από 9.000 μέλη και συγκροτείται στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας που αποτελεί έναν από τους βασικούς  πυλώνες του ελληνικού καπιταλισμού.

Η παρέμβασή μας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 3/3 (όπου κάναμε και τοποθέτηση) και στα καταστήματα της κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης (όπου κάναμε πενθήμερη περιοδεία μαζί με άλλους υποψηφίους της ΔΑΣ ) πραγματοποιήθηκε με προκήρυξη του «Ξεκινήματος»3 στην οποία αναγράφονταν οι βασικές μας θέσεις-προτάσεις τόσο για τη λειτουργία του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και τη σύνδεση του με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα όσο και για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος υπέρ των αναγκών των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι μιας χούφτας κερδοσκόπων. Οι θέσεις αυτές βρήκαν σημαντική απήχηση σε αρκετούς συναδέλφους και συναδέλφισσες στην Εθνική, οι οποίοι ψάχνοντας λύσεις στα προβλήματα που παράγει η κρίση προσεγγίζουν αριστερές-επαναστατικές ιδέες. Η επιτυχία αυτή αλλά και η σημαντική άνοδος της αριστεράς στις εκλογές γεννάει τόσο για το «Ξεκίνημα» όσο και για τη ΔΑΣ και τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις αυξημένα καθήκοντα για την επόμενη περίοδο.

Σε κάθε εργασιακό χώρο, η αριστερά πρέπει να μπει μπροστά και με προτάσεις που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζομένους να ανατρέψει την σάπια κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσουμε το βήμα που μας δόθηκε μέσα από αυτές τις εκλογές.

___________________
Σημειώσεις

1 https://xekinima.org/arthra/view/article/ekloges-syllogoy-ypallilon-ethnikis-trapezas-ptosi-to/

2 http://dasete.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=507:2012-04-24-10-20-39&catid=71:-2012&Itemid=100

3 https://xekinima.org/arthra/view/article/etisia-geniki-syneleysi-ergazomenon-ete-prokiryksi-t/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα