Η ΣΕ ΒΙΟΜΕ στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες – 4 χρόνια Αυτοδιαχείριση στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοίνωση της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. για τη συμμετοχή της στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες στις 4 και 5/2

 

Και αυτό το Σαββατοκύριακο η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. στηρίζει και συμμετέχει στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες.

Σάββατο 4/2:

  • Καισαριανή, στο πάρκιγκ του Σκοπευτηρίου (πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ), 8:00-14:00
  • Παλιό Φάληρο, στο πάρκιγκ του Ταε Κβο Ντο, 8:00-14:00
  • Λαμία, Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

Κυριακή 5/2:

  • Χαλάνδρι, 12ο Δημοτικό Σχολείο, Ιωαννίνων και Χελμού (Τούφα), 8:00-14:00
  • Νέα Φιλαδέλφεια, στον παράδρομο της Δεκελείας (στο ύψος της διασταύρωσης για τη λίμνη του πάρκου), 8:00-14:00
  • Πετρούπολη, στο πάρκιγκ του θεάτρου Πέτρας, 9:00-13:00
  • Πειραιάς, στο πάρκιγκ του σταδίου Καραϊσκάκη (Νέο Φάληρο), 8:00-14:00
  • Εξάρχεια, στην πλατεία, 10:30-15:30
  • Κοζάνη, 8:00 έως 14:00
  • Καλαμαριά, παλιές Καπναποθήκες, στη Ν.Κρήνη, 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

4 χρόνια Αυτοδιαχείριση στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις συνελεύσεις των αλληλέγγυων υποστηρικτών στην Αθήνα, Παρασκευή 17 Φλεβάρη 7μμ. στο πρατήριο Ψαρρών 33 Περιστέρι και στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 11:00πμ στην ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5

Μεγάλη γιορτή την Κυριακή 18 Φλεβάρη στο εργοστάσιο με παζάρι παραγωγών και λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι αγώνες μένουν!

Τέσσερα χρόνια αυτοδιαχείριση στην ΒΙΟ.ΜΕ

Πέρασαν πεντέμισι χρόνια από την εγκατάλειψη του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. από τους ιδιοκτήτες και της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης από εμάς τους  εργαζόμενους, με την κατάληψη των εγκαταστάσεων και την επταήμερη / εικοσιτετράωρη περιφρούρηση, για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του εργοστασίου και σε δεύτερο χρόνο την λειτουργία του με μια άλλη φιλοσοφία προς όφελος των εργαζομένων και όχι των αφεντικών.

Από την στιγμή που αυτή η φιλοσοφία άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και να μην είναι μόνο λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί πέρασαν τέσσερα χρόνια.

Τέσσερα χρόνια διαρκούς αγώνα για την νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου, τέσσερα χρόνια διαρκούς αγώνα για την  χειραφέτηση των εργαζομένων που συμμετέχουν αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης, μέσα από τα προστάγματα που βγάζουμε εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι  όπου συναποφασίζουμε για την πορεία του αγώνα, τέσσερα χρόνια προσπάθειας για να αποδείξουμε πως εμείς μπορούμε και μάλιστα καλύτερα από αυτούς!

Μια τετραετία ολόκληρη, όσο κρατά θεωρητικά μια εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού κοινοβουλίου. Αν και εδώ πρέπει να πούμε πως από την αρχή του αγώνα μέχρι και σήμερα εμείς έχουμε δει έξι διαφορετικές κυβερνήσεις. Και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως εμείς οι εργάτες τα καταφέρνουμε καλύτερα  όταν βάζουμε στόχους ακόμα και από τους κυβερνώντες.

Τους κυβερνώντες  αυτούς που κατέχουν την εξουσία και αποφασίζουν για το καλό μας, το καλό του συνόλου! Αυτούς που όταν είναι έξω από τα κέντρα των αποφάσεων  λένε πως το δίκιο είναι με το μέρος μας και όταν  χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις δεν έχουν απαντήσεις.

Για αυτό απαντάμε εμείς και απαιτούμε: άμεση, απρόσκοπτη, νόμιμη λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ, με εξαίρεση των οικοπέδων που πατάει πάνω το εργοστάσιο  και την παραχώρηση στην συνεργατική εργαζομένων για την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ειδικά το οικόπεδο και το κτίριο  που έχει  εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό να αποδοθεί τάχιστα με σκοπό την άμεση αδειοδότηση παραγωγής  των φυσικών και οικολογικών προϊόντων, στο χώρο του εργοστασίου. Και φυσικά την διευκόλυνση της έναρξης της προηγούμενης παραγωγής για την δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό να ισχύει για το σύνολο των εγκαταλειμμένων εργοστασίων όπου οι εργαζόμενοι θέλουν να τα λειτουργήσουν.

Ας βάλουμε το λιθαράκι μας όλοι μαζί συναγωνιστές, εργάτες και αλληλέγγυοι να ξανανάψουμε τα φουγάρα των εργοστασίων, να ξαναπάρουν μπρος οι μηχανές  να  νιώσουμε των ιδρώτα στο μέτωπο μας και να θρέψουμε τις οικογένειες μας με το μεροκάματο. Που αυτή την φορά όμως θα έχει μια βασική διαφορά, θα είναι μεροκάματο ελευθερίας και όχι  σκλαβιάς! Μεροκάματο που θα σέβεται τον  άνθρωπο και το περιβάλλον!

Αγωνιστικά,
οι εργαζόμενοι στη Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα