Η πρώτη νίκη του σωματείου των καθαριστριών Ν. Μαγνησίας

Το σωματείο καθαριστριών Ν. Μαγνησίας πέτυχε ήδη την πρώτη του νίκη για το θέμα της νέας εργολαβίας του ΙΚΑ. Κάτω από την πίεση του σωματείου και την απειλή για κινητοποίηση των εργαζομένων καθαριστριών έξω από το ΙΚΑ Βόλου, σήμερα 01/07/09 πρώτη ημέρα της νέας εργολαβίας, ο εργολάβος αναγκάστηκε σε μια πρώτη υποχώρηση. Δέχτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα για επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Τζένης Κεφαλά.

Η συναδέλφισσα, τις προηγούμενες ημέρες, είχε βρεθεί στο στόχαστρο ανώνυμων τηλεφωνικών απειλών και προσπάθειας εκφοβισμού. Αιτία η άρνησή της να υπογράψει σε λευκό χαρτί και να δεχτεί μείωση ωρών δουλειάς – μισθού – βαρέων και η συνδικαλιστική της δραστηριότητα, είναι μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού του σωματείου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σαφή οπισθοχώρηση από την πλευρά της εργοδοσίας και μια σημαντική πρώτη νίκη για το νεοσύστατο σωματείο και συνολικά για τις καθαρίστριες της Μαγνησίας. Ως εκ τούτου το Προσωρινό Συντονιστικό αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη σημερινή κινητοποίηση και να περιμένει τα αντίγραφα των συμβάσεων, τα οποία έχει δεσμευτεί δημόσια ότι θα φέρει ο νέος εργολάβος. Αφού πάρει τις νέες συμβάσεις στα χέρια του, το σωματείο αποφάσισε να επανεξετάσει τη στάση του.

Το συμπέρασμα για τις συναδέλφισσες καθαρίστριες σε όλους τους χώρους δουλειάς είναι καθαρό. Η ενότητα των καθαριστριών και η οργανωμένη και μαζική πάλη μέσα από το σωματείο μπορεί να πετύχει νίκες! Τώρα ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί ακόμη πιο αποφασιστικά με στόχο την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του σωματείου (βλέπε ανακοίνωση Προσωρινού Συντονιστικού 29/06/09).

ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου<br/>

01/07/09

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα