Η πρώτη, επιτυχημένη εμφάνιση της «Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας» στα Πατήσια

Την Τετάρτη 1 Απρίλη, έκανε την πρώτη της δημόσια εκδήλωση η «Ενωτική Αριστερή Συνεργασία στα Πατήσια»,  διοργανώνοντας μαζί με την «Πρωτοβουλία των 1000» συζήτηση με θέμα «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πως προχωράμε και πως απαντάμε στις πιέσεις των εταίρων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού ο χώρος του πάντα φιλόξενου ΕΚΣΤΑΝ γέμισε ασφυκτικά με πάνω από 65 άτομα να δίνουν το παρόν. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, έθεσαν ερωτήματα, και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω στα πολλά ζητήματα, σε μια πραγματικά ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση που κράτησε πάνω από 3 ώρες.

Τη συζήτηση άνοιξε ο σύντροφος Ανδρέας Παγιάτσος, εκ μέρους του Ξεκινήματος, που παρουσίασε την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή αλλά και την κατάσταση που αντιμετωπίζει το κίνημα (δείτε την ομιλία του εδώ). Ανέλυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιεσμένος από τους εταίρους έχει παγιδευτεί ώστε να μην μπορεί να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πώς οδηγείται σε επικίνδυνες υποχωρήσεις. Επισήμανε πως τα κινήματα πρέπει να διεκδικήσουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων ώστε να σπρώξουν το ΣΥΡΙΖΑ στην αντίθετη πλευρά από αυτή που προσπαθούν να τον σπρώξουν οι εταίροι και κατέθεσε τις προτάσεις του  «Ξ» για έξοδο από την κρίση.

Η Βασιλική Σιούτη, δημοσιογράφος από το The Press Project και ανένταχτη αριστερή αγωνίστρια, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε με αναλυτικό και διεξοδικό τρόπο τις ως τώρα ολιγωρίες του και σημείωσε ότι αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει είναι να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να φτιάξει ένα σχέδιο εξόδου, ένα σχέδιο για το πώς θα ζει η χώρα χωρίς δανεικά και να μην φοβηθεί να δώσει ρόλο στον ελληνικό λαό και στα κινήματα γιατί αυτό συνιστά δημοκρατία.

Την ομιλία της Βασιλικής Σιούτη μπορείτε να την δείτε εδώ

Ο Πάνος Λάμπρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πόλεμο που δέχεται και έχει στόχο την πτώση του από την κυβέρνηση, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν γίνεται και δεν πρόκειται να ενσωματωθεί και «απολογήθηκε» για το γεγονός ότι κάποια ζητήματα καίρια όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις (για την ιθαγένεια, για το σύμφωνο συμβίωσης κοκ) έχουν πάει πίσω λόγω της ενασχόλησης όλων με τα μεγαλύτερα, τη διαπραγμάτευση.

Ο τέταρτος ομιλητής, ο Νίκος Γιαννόπουλος από το Δίκτυο Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων δεν μπόρεσε δυστυχώς να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του εκτός Αθήνας

Μετά τις αρχικές ομιλίες είχαμε την παρέμβαση της συντρόφισσας Ζακλίν Γκόρου, μέλους του  «Ξ» και προέδρου του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone η οποία ενημέρωσε τον κόσμο για την κατάσταση στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τις διεκδικήσεις του κλάδου, ενός από τους πρώτους που πέρασε σε δυναμικές διεκδικήσεις μετά την αλλαγή κυβέρνησης (περισσότερα εδώ: https://xekinima.org/arthra/view/article/vodafone-wind-terastia-kerdi-mazikes-apolyseis-sterisi/)

Στη συνέχεια ο σύντροφος Πάολο Κονσέτι, μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ 5ης ΔΚ, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ασυμμετρίες μεταξύ προεκλογικού λόγου και μετεκλογικού έργου κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μας μετέφερε κάποια εμπειρία από το εξωτερικό.

Τη συζήτηση συντόνισε  ο Βασίλης Θεοφανόπουλος από την Κ. Ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ που έθεσε αρχικά και το πλαίσιο πάνω στο οποίο κινήθηκε η κουβέντα.

Μετά τις εισηγήσεις έγιναν ερωτήσεις προς όλους τους ομιλητές καθώς και μια σειρά τοποθετήσεις με αναφορές στα ζητήματα που αφορούν το χρέος, σε επιμέρους κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως προαναφέρθηκε σύμφωνο συμβίωσης, μεταναστευτική πολιτική, ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα) αλλά και για κινδύνους, όπως αυτός της Χρυσής Αυγής, που ελλοχεύουν αν τα πράγματα δεν κινηθούν θετικά για το λαό.

Στο χώρο παρευρέθηκαν αγωνιστές από τα τοπικά κινήματα, αλλά και από πολλές οργανώσεις της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα γέμισε με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ήδη από το βράδυ της 1ης Απρίλη συζητάμε για τα επόμενα βήματα της «Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας στα Πατήσια».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα