Η λαθεμένη στάση της εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς

Παρά τις σημαντικές μας διαφωνίες με την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμεριζόμαστε καθόλου, τη στάση της εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) που αρνείται να συνεργαστεί μαζί του και να παλέψει για μια κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Η στάση αυτή είναι λαθεμένη για ένα προφανή λόγο: ενισχύει τις πιθανότητες νίκης των σημερινών κυβερνώντων! 

Ας φανταστούμε μόνο για μια στιγμή, τι θα σημαίνει, αν αυτοί οι «ληστές» που έχουν διαλύσει τις ζωές μας και την κοινωνία ολόκληρη, κερδίσουν τις εκλογές και αυτές οι ίδιες πολιτικές συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μια ολόκληρη 4ετία ακόμη! 

Η Αριστερά οφείλει να μάθει να συνεργάζεται για να αντιμετωπίζει τον κοινό αντίπαλο – την άρχουσα τάξη, το κεφάλαιο, τα ΜΜΕ που ελέγχει κλπ. 
«Μα υπάρχουν πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές» θα απαντήσουν οι υπερασπιστές της αντίθετης άποψης. 

Ασφαλώς υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Όμως αυτές δεν πρέπει να γίνονται εμπόδιο για τις απαραίτητες συνεργασίες, γιατί αυτό ισοδυναμεί με το να κερδίζουν πάντα οι ταξικοί μας αντίπαλοι, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές. 

Αυτές οι διαφορές, στα πλαίσια των κοινών συνεργασιών, πρέπει να συζητούνται, ελεύθερα, ανοικτά και δημόσια, μπροστά στα κινήματα και την κοινωνία – που πρέπει να είναι και οι τελικοί κριτές, που να καθορίζουν τις τελικές αποφάσεις, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες! 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής