Η ΛΑΕ Ν. Σμύρνης για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύουμε την απόφαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Επιτροπής ΛΑΕ Νέας Σμύρνης σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και την υπερψήφισή του από μέλη της ΛΑΕ

Συνεδρίασε την Τρίτη 22/12 το συντονιστικό της ΠΕ Ν. Σμύρνης της ΛΑΕ, με θέμα την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής ,από τους συν. αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ. Μέσα σε συντροφικό κλίμα ουσιαστικού διαλόγου, ακούσαμε τις τοποθετήσεις και των δύο συντρόφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, σ. Π. Αθανασιάδη και Φ. Νικολιδάκη. Πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν 12 από τους 15 συν. μέλη του συντονιστικού.

Σε νέα συνεδρίαση στις 28/12 το συντονιστικό αποφάσισε.

1) Το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και εξακολουθεί να υπάρχει, με την υπερψήφιση του μνημονιακού, διαχειριστικού προϋπολογισμού της Π. Αττικής από τους 4 αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ, δεν είναι κυρίως συνδικαλιστικό και αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως πολιτικό και ως εκ τούτου ζήτημα αρχής.

Με αυτή την έννοια χαιρετίζουμε την στάση των συντροφισσών-ων,περιφερειακών συμβούλων που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε συμμετοχή και συμπόρευση, έστω και με αστερίσκους, με την χρεοκοπημένη, μνημονιακή πολιτική του Σύριζα, όπου και όπως και αν αυτή εκφράζεται και ιδιαίτερα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, μόνο ζημιά προκαλεί στο εργατικό, λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, και ως εκ τούτου μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.

2) Εάν η ΛΑΕ φιλοδοξεί, σε συνθήκες λαϊκής απογοήτευσης και αποστράτευσης, σε συνθήκες εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να εκφράσει ένα μέτωπο αντίστασης και φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση με σαφή ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο, δεν μπορεί να ροκανίζει το πολιτικό της μέλλον στέλνοντας αμφίσημα και αντιφατικά μηνύματα συνύπαρξης και συμπόρευσης, με τον μνημονιακό και συστημικό πλέον Σύριζα. Δεν μπορεί να συμβάλλει στην υπερψήφιση προϋπολογισμών λιτότητας και διαχείρισης της κρίσης, που επιβάλλονται από την ΕΕ, το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον χώρο της Περιφέρειας Αττικής.

3) Οι όποιες αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες και αδυναμίες, λόγω της συγκυρίας, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε μεσοβέζικές και άτολμες αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα, δημιουργούν εικόνα συνδιαχείρισης και αποδυναμώνουν το καθαρό πολιτικό στίγμα που έχει ανάγκη η ΛΑΕ.

4) Κατανοούμε την προσωρινότητα των οργάνων, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε σοβαρή αδυναμία του ΠΣ και της ΠΓ, το ότι δεν μπόρεσαν ή δίστασαν να ξεκαθαρίσουν έγκαιρα και εν τη γεννέσει του το πρόβλημα. Θεωρούμε επίσης αρνητική εξέλιξη για την εσωκομματική λειτουργία και δημοκρατία, την πλήρη περιθωριοποίηση της βάσης και των μελών της ΛΑΕ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζουμε τέλος, πως η στάση των συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, δεν ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων γραφειοκρατικών μηχανισμών και ισορροπιών.

Οι οργανώσεις της ΛΑΕ, επιβάλλεται να γίνουν κύτταρα παραγωγής πολιτικής και δράσης, συνδιαμορφωτές των πολιτικών θέσεων και αποφάσεων. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να εγγυηθούμε μια τέτοια λειτουργία, για να αποφύγουμε λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

5) Καλούμε το ΠΣ και την ΠΓ, να ξεκαθαρίσει άμεσα και με διάφανο τρόπο, συντροφικά, το πρόβλημα, χωρίς λογικές συσχετισμών και μηχανισμών, αλλά από θέσεις αρχής. Να δρομολογήσει την αναγκαία ρήξη με τον Σύριζα και τις ανά χώρους πολιτικές του εκφράσεις. Ο ομφάλιος λώρος με το πρόσφατο παρελθόν πρέπει να κοπεί τώρα, ακόμα και αν πληγώσει.

Καλούμε τους συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. να αναλογιστούν το κατά την γνώμη μας, σοβαρό πολιτικό ατόπημα τακτικής, και να συνταχθούν ξεκάθαρα με την γραμμή της ρήξης, αποχωρώντας απο την Δύναμη Ζωής, δημιουργώντας νέα ανεξάρτητη ενιαία περιφερειακή παράταξη.

Τέλος καλούμε το Τμήμα Τ.Α., να λειτουργήσει ουσιαστικά, χωρίς αποκλεισμούς, παράγοντας θέσεις για την ΤΑ, στη δράση μας στους Δήμους και της Περιφέρειας.

Θεωρώντας πως το ΠΣ και η ΠΓ, θα αφουγκραστεί έγκαιρα και αποφασιστικά τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να επαγρυπνούμε για να υπερασπιστούμε το πνεύμα και το γράμμα του νέου πολιτικού φορέα της ΛΑΕ, όπως αυτά απορρέουν από την ιδρυτική της διακήρυξη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής