Η ΛΑΕ Αγίας Παρασκευής για την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύουμε, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της στο facebook, την ανακοίνωση της Πολιτικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Αγίας Παρασκευής σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Η Συνέλευση της Π.Ε. της ΛΑ.Ε. Αγίας Παρασκευής εκφράζει την έντονη ανησυχία της αναφορικά με το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής από μέλη του Μετώπου. Πρόβλημα που στον πυρήνα του αφορά κυρίαρχα αυτή καθ΄ αυτή την υπερψήφιση ενός προϋπολογισμού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου αλλά παράλληλα και εξ αντικειμένου, λόγο του τρόπου που τα κεντρικά πολιτικά όργανα της ΛΑ.Ε διαχειρίστηκαν το ζήτημα, επεκτείνεται σε ζητήματα φυσιογνωμίας και εσωτερικής λειτουργίας.
Από την σκοπιά αυτή, ως πολιτική επιτροπή:

1. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα και την συνέπεια των συντρόφων και των συντροφισσών περιφερειακών συμβούλων που στα πλαίσια των ιδρυτικών αρχών και της πολιτικής διακήρυξης του Μετώπου καταψήφισαν τον μνημονιακό και διαχειριστικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και δηλώνουμε με σαφήνεια την αποφασιστικότητα μας να αντιπαλέψουμε κάθε πτυχή εφαρμογής του.

Χαιρετίζουμε δε, την συγκρότηση από την πλευρά τους της παράταξης «Αυτοδιοικητική Αντίσταση με τους Πολίτες» στην Περιφέρεια Αττικής.

2. Καλούμε το προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο με δημόσια ανακοίνωση να παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στους περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και να αποδοκιμάσει χωρίς ταλαντεύσεις όσους υπερψήφισαν και πρακτικά έθεσαν υπό αμφισβήτηση την πολιτική αξιοπιστία ενός Μετώπου, που οικοδομείται προκειμένου να νοηματοδοτήσει την Αριστερά ως χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο της πολιτικής και κοινωνικής πάλης πληττόμενων κοινωνικών μερίδων. Επίσης να τους καλέσει πάραυτα να ενταχθούν στην νέα παράταξη, αφού πρώτα προβούν σε γενναία αυτοκριτική για τη στάση τους στο θέμα του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

3. Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας προς την προσωρινή Πολιτική Γραμματεία ως προς το γεγονός ότι ένα τόσο κεντρικό ζήτημα για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, δεν αναδείχθηκε εγκαίρως και δεν κατατέθηκε προς διάλογο στις Πολιτικές Επιτροπές του Μετώπου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αρνητική παρακαταθήκη για το πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε και σε αναντιστοιχία με την πολιτική ουσία του ρόλου των τοπικών οργανώσεων ως κύτταρα παραγωγής πολιτικής κατεύθυνσης και δράσης.

4. Τέλος καλούμε τα κεντρικά πολιτικά όργανα της ΛΑ.Ε να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί εγκαίρως και εποικοδομητικά ο διάλογος και να καλυφθεί το κενό που προκύπτει ως προς τον τρόπο με τον οποίο η ΛΑ.Ε. θα οργανωθεί και τα μετωπικά σχήματα με τα οποία θα παρέμβει στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, του εργατικού και του φοιτητικού συνδικαλισμού.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής