Η κυβέρνηση αναστέλλει… μέχρι τις εκλογές τo δικαίωμα ελευθερίας του λόγου!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

«Κατά τη διάρκειας της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηριστεί άμεσα ή έμμεσα ως πολιτικό.»

(Η σχετική απόφαση εδώ)

Την παραπάνω πρωτοφανή απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» υπογράφουν οι Σίμος Κεδίκογλου και Ιωάννης Μιχελάκης.

Με αυτή την απόφαση, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου αναστέλλεται μέχρι τις εκλογές για όλους, εκτός από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές.

Εργατικά σωματεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανώσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα και χιλιάδες ακόμα οργανωμένες ομάδες πολιτών και «συλλογικότητες» δεν έχουν δικαίωμα μέχρι τις εκλογές να εκφράσουν τη γνώμη τους για ζητήματα που η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηρίσει άμεσα ή έμμεσα πολιτικά.

Ήδη, βασισμένη σε αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία των ραδιοφωνικών σποτ και της αφίσας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας, με την οποία καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο φάρμακο και τον κλάδο των φαρμακοποιών!

Ακούστε τα απαγορευμένα ραδιοφωνικά σποτ του ΦΣΑ εδώ

Με την ίδια απόφαση η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει σε μια περιβαλλοντική οργάνωση να «μιλήσει» και να οργανώσει εκστρατεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και την τσιμεντοποίηση του αιγιαλού (δείτε περισσότερα εδώ).

Μπορεί να απαγορεύσει στους φοιτητικούς συλλόγους να οργανωθούν ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου από ΜΚΟ ισότιμου με τα δημόσια (δείτε περισσότερα εδώ).

Μπορεί επίσης να απαγορεύσει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων να προπαγανδίσουν την απεργία που οργανώνουν ενάντια στην «αξιολόγηση» η οποία θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυση τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί να απαγορεύσει κυριολεκτικά… οτιδήποτε την ενοχλεί.

Πήγαν τους μισθούς στα 500 ευρώ, πήγαν την ανεργία 27%, δημιούργησαν μέσα σε 4 χρόνια χιλιάδες άστεγους, δεκάδες χιλιάδες πεινασμένους. Κατάργησαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν μέχρι και πριν 100 χρόνια (από τη μονιμότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέχρι την Κυριακάτικη αργία). Τώρα χτυπάνε ένα από τα πιο βασικά, τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: την ελευθερία του λόγου. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαίου μαυρίζουμε τα κόμματα του Μνημονίου και όλους τους εκπροσώπους τους σε Δήμους και περιφέρειες.
Πρέπει να φύγουν!

Η αποχή δεν είναι λύση! Αντιθέτως δυναμώνει αυτούς που μας θέλουν χωρίς φωνή!

Ψηφίζουμε Αριστερά!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα