Η κυβέρνηση που ελπίζει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες, οργανισμούς και δικαστήρια

vagelis
Του Βαγγέλη Κολτσίδη,
Προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην CYTA – HELLAS

Μετά την πρώτη του συνάντηση με τους Θεσμούς, ο υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης  Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως ήταν μία καθαρά τυπική διαδικασία καθώς το χάσμα μεταξύ των προτάσεων των δύο πλευρών είναι αγεφύρωτο. 

Η συνάντηση αυτή έγινε βέβαια στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τα εργασιακά θέματα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 2,8 δις €.

Ευελπιστούν να γεφυρωθεί με το πόρισμα που θα καταθέσει στο τέλος του μήνα η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να αξιολογήσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην χώρα μας σε συνάρτηση με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, θέμα που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον επόμενο μήνα, απόφαση η οποία όπως δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος θα γίνει απόλυτα σεβαστή.

Ο δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα στις 17 Οκτώβρη.

***

Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι αξιωματούχοι των διεθνών οργανισμών, οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς επιτροπής και οι δικαστές του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα βρουν λύσεις που να εξυπηρετούν τον ελληνικό λαό, τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα;

Ότι πρόκειται να δώσουν προοπτική στους 1,5 εκατομμύρια άνεργους της χώρας μας; Ότι πρόκειται να δώσουν ανάσα στο μισό περίπου ελληνικό πληθυσμό που ζει στη φτώχεια;

Όχι βέβαια. Όποιος έχει στοιχειώδη κατανόηση της πραγματικότητας στην οποία ζούμε ξέρει πως όλοι αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί, οι εμπειρογνώμονες και τα καλοπληρωμένα στελέχη υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές που ορίζονται από τις άρχουσες τάξεις της Ευρώπης και του πλανήτη.

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι η κατάντια της κυβέρνησης που μιλά στο όνομα της Αριστεράς. Αφού υποσχέθηκαν μια καλύτερη ζωή στους εργαζόμενους και αφού πρόδωσαν όλες τις υποσχέσεις τους, εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στο… ευρωπαϊκό δικαστήριο και τους διεθνείς εμπειρογνώμονες. Και δηλώνουν από την αρχή ότι οι αποφάσεις τους θα είναι «απόλυτα σεβαστές». Ξεφτίλα. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής