Η Γαλλία απαγορεύει το Roundup… στους κήπους!

Στα μέσα Ιούνη, η Γαλλίδα υπουργός περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ, λαμβάνοντας υπόψη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σύμφωνα με την οποία το φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto είναι «πιθανά καρκινογόνο για τους ανθρώπους», αποφάσισε να το περιορίσει. 

Και λέμε να το περιορίσει, γιατί η απαγόρευση δεν ισχύει στην εισαγωγή του φυτοφαρμάκου στη χώρα, ούτε στη χρήση του στην αγροτική παραγωγή, αλλά… στα μαγαζιά με είδη κηπουρικής!

Κοινώς, ένα επικίνδυνο σύμφωνα με τον  ίδιο τον ΠΟΥ φυτοφάρμακο μπορεί να εισπνέεται από τους καλλιεργητές των μεγάλων αγροκτημάτων, να περνάει στην τροφική αλυσίδα, αλλά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στους κήπους! 

Το Roundup επίσης είναι στενά συνδεδεμένο με γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, χρησιμοποιείται δηλαδή σε τεράστιες ποσότητες σε φυτά που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανθεκτικά στο συγκεκριμένο φυτοφάρμακο. Εδώ και δεκαετίες η επιστημονική κοινότητα και οι περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους από αυτές τις καλλιέργειες. 

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις κάνουν όλο και μεγαλύτερες παραχωρήσεις στη Monsanto, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και τις συνέπειες στο περιβάλλον. 

Αν θέλει να κάνει κάτι σοβαρό η κυρία Ρουαγιάλ και η γαλλική κυβέρνηση, ας πάρουν καθαρή θέση για τα μεταλλαγμένα και για τα σχετικά μ’ αυτά φυτοφάρμακα και ας παλέψουν για την απαγόρευσή τους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Να απαγορεύουν τη χρήση του Roundup στους… κήπους, είναι για γέλια. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής