Η γαλέρα της Victus Networks: από 23/3 δυναμική απάντηση των εργαζομένων!

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Victus στην Παλλήνη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας με αφορμή το κύμα απολύσεων που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες. Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική των Vodafone & Wind και συστάθηκε πριν λίγα χρόνια με στόχο την ενοποίηση των δικτύων και με μεταφορά εργαζομένων από τις μητρικές.
Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει απολύσεις εργαζομένων που δουλεύαν χρόνια στις μητρικές εταιρείες με στόχο την αντικατάστασή τους από νεότερους, φτηνότερους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.
Ακόμα χειρότερα οι εργαζόμενοι φοβούνται το κλείσιμο της εταιρείας και την παράδοση του όποιου έργου έχει απομείνει σε εργολαβική.
Η κινητοποίηση μέχρι στιγμής έχει πρωτοφανή μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Αποτελεί την πιο δυναμική κινητοποίηση του χώρου μέχρι σήμερα.
Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και στην Vodafone όπου επίσης υπάρχει κύμα απολύσεων, ενώ στις αρχές Φλεβάρη είχε γίνει συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση σε Cyta, Wind και Nokia.
Ο κοινός συντονισμένος αγώνας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην κοινή επίθεση των πολυεθνικών.
Ακολουθεί η τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην Victus:

 

 

Απόφαση ΓΣ 24.03.2017 Εργαζομένων Victus Networks 

 

logo_VICTUS copy

Εμείς, οι εργαζόμενοι στη Victus Networks, θυγατρική των Vodafone και Wind, βρισκόμαστε εδώ και τρεις μέρες σε κινητοποιήσεις.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μαζικές απολύσεις, που έχει ξεκινήσει η Διοίκηση σε μια προσπάθεια «εξόδου» των παλιών και έμπειρων συναδέλφων και αντικατάστασής τους από νεοπροσλαμβανόμενους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μνημονιακούς μισθούς πείνας.

Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 23/3 και η αντίστοιχη απεργιακή συνέλευση ήταν μαζικότατες και στηρίχτηκαν από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Μετά την μετακίνησή μας δίχως την συναίνεσή μας από τις μητρικές στη νέα εταιρία και αφού έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το βασικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκε η θυγατρική, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ενημερωθούμε από τις διοικήσεις και των τριών εταιριών για το μέλλον της εταιρίας.

Σήμερα, Παρασκευή 24/3, προχωρήσαμε σε Στάση Εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίσαμε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
  • Δεν αποδεχόμαστε, δεν υπογράφουμε καμία απόλυση.
  • Προχωράμε στη συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων, που θα αιτηθεί συνάντηση με τις Διοικήσεις των μητρικών Vodafone και Wind, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδιά τους σχετικά με την θυγατρική Victus και το μέλλον της.
  • Πραγματοποιούμε εξορμήσεις ενημέρωσης των συναδέλφων μας σε Vodafone και Wind με στόχο το κάλεσμά τους σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση άμεσα.

 

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στη Victus Networks

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής