Η “φτώχεια” των βουλευτών

Του Αλέξανδρου Πραντούνα

Τι σχέση έχουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές μας;

Μεγάλη, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του κοινοβουλίου που καθορίζει επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ το μήνα σε όσους βουλευτές εξ επαρχίας δε διαθέτουν σπίτι στο όνομα τους(είτε στην περιφέρεια τους είτε στην Αθήνα). Ένα χρόνο πριν το ίδιο ποσό είχε χορηγηθεί ως ετήσιο οικογενειακό επίδομα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε επαρχιακή πόλη και μάλιστα με προϋπόθεση να περνάνε το 50% των μαθημάτων τους και να μην έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρω.

Στην επίμαχη συνεδρίαση τον τόνο έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Ιωαννίδης που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα!

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα ζουν στα όρια της φτώχειας και οι αυξήσεις που δίνονται είναι κάτω από το ύψος του πληθωρισμού οι ηγέτες του έθνους δηλώνουν πως χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Περίεργο, αν αναλογιστεί κανείς πως παίρνουν 8.799 ευρώ(καθαρά) το μήνα ενώ απολαμβάνουν δεκάδες άλλες παροχές όπως: επίδομα οργάνωσης γραφείου, παροχή Ι.Χ., οικογενειακά επιδόματα, επιδόματα για συμμετοχή σε επιτροπές, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ και άλλα πολλά.

Το νέο αυτό επίδομα αποτελεί πραγματικά πρόκληση! Αποδεικνύει δε, πόσο εύκολα βρίσκονται χρήματα όταν πρόκειται για την τσέπη των βουλευτών μας σε μια εποχή που τα πράγματα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δυσκολεύουν διαρκώς.

Όσο τα οικονομικά οφέλη από μια βουλευτική έδρα είναι τόσο υψηλά, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα μπαίνουν στην πολιτική όχι για να υπηρετήσουν το λαό, αλλά για να δημιουργήσουν περιουσίες.

Τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα από τη μεριά τους δεν ανέδειξαν το θέμα ως όφειλαν. Αν στην ηγεσία των κομμάτων της αριστεράς και των συνδικάτων βρίσκονταν πραγματικοί υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων, οι βουλευτές “μας” δε θα έπαιρναν τόσο εύκολα τέτοιες αποφάσεις. Για άλλη μια φορά όμως η σιωπή απ’ τη μεριά τους ήταν εκκωφαντική.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα