Η Επιτροπή Αγώνα Θεσ/νίκης ενάντια στην εξόρυξη απαντάει στους φασίστες του Ιερού Λόχου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» σχετικά με συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε από τη φασιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος» 


Η εθνικιστική γκρούπα του «Ιερού Λόχου» έπιασε στο στόμα της το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, και οφείλουμε μια απάντηση.

Σε ανάρτηση τους σχετικά με την ακύρωση του «Makedonian pride» χάρη στη μαζική παρέμβαση του αντιφασιστικού μετώπου, αναφέρουν ότι το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργάνωσε «παράνομη συναυλία» στο στρατόπεδο Κόδρα.

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι η συναυλία που οργανώσαμε δεν ήταν σε καμία περίπτωση παράνομη, καθώς πήραμε όλες τις απαραίτητες άδειες από τον Δήμο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Ο λόγος που ο Δήμος είπε το ναι στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη αλλά αρνήθηκε στον «Ιερό Λόχο» είναι και η ειδοποιός διαφορά μας. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη έχει την αλληλεγγύη, τη στήριξη και τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων γιατί αγωνίζεται για να σωθεί ο τόπος μας από την επέλαση και την καταστροφή των πολυεθνικών. Πολυεθνικών που η νεοφασιστική σας σέχτα στηρίζει, προσπαθώντας να εντείνει το μίσος και την έχθρα μεταξύ των λαών. Η μόνη παράνομη και εγκληματική είναι η δική σας δράση.

Πάνω απ’ όλα όμως δεν τίθεται θέμα τυπικής νομιμότητας, αλλά ουσιαστικής νομιμοποίησης. Σε αυτή την πόλη που δόθηκαν πολύ μεγάλοι αγώνες, χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες. Και ότι και να κάνουν δεν θα έχουν την νομιμοποίηση να διοργανώνουν τις φιέστες τους για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. 

Γι’ αυτό και εμείς την Κυριακή ήμασταν στην μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμαριά, ενώ οι ακροδεξιοί ήταν παντού ανεπιθύμητοι.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα