Η Eldorado… πέφτει

Την ώρα που η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές έχει πάρει την κάτω βόλτα, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει η Eldorado Gold. Όχι μόνο η μετοχή της σημειώνει ραγδαία πτώση, αλλά σε μια σειρά περιοχών του πλανήτη, οι δραστηριότητες της «σκαλώνουν» σε διαφόρων ειδών «δυσκολίες».

Η μετοχή της εταιρίας, έχει σημειώσει πτώση 41,6% από τις αρχές του χρόνου, φτάνοντας τα 7,12 δολάρια, δηλαδή στα ίδια επίπεδα που βρισκότανε και το Νοέμβρη του 2008.

Όσο για τα προβλήματα στις υπόλοιπες δραστηριότητές της, είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Βραζιλίας, όπου το μεταλλείο Villa Nova παρουσιάζει μειωμένη απόδοση λόγω τεχνικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις φόρτωσης, αλλά και της Ρουμανίας, όπου η κυβέρνηση απειλεί να ανακαλέσει την άδεια για το μεταλλείο Certej, λόγω παρατυπιών στην (υπερβολική;) χρήση κυανίου.

Η μεγαλύτερη «πληγή» της Eldorado  όμως, παραμένει η περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου η εταιρία αντιμετωπίζει τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων, κάτι που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό, τόσο για την ίδια, όσο και για τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Σίγουρα η αδυναμία τους να κρατήσουν το μυστικό τους τελευταίους μήνες, έχει κάνει τους μετόχους πολύ ανήσυχους…

*Τα στοιχεία, από το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής