Η εκστρατεία ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης του Δ. Χρηστόπουλου ξεκίνησε

Δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, πολιτικές οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την έκδοση ψηφισμάτων στήριξης του συντρόφου Διονύση Χρηστόπουλου ενάντια στην απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ο Διονύσης Χρηστόπουλος εργαζόμενος στον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) δημοσιοποίησε συγκεκριμένες καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές που έγιναν τον Μάρτιο του 2017 για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ και στις οποίες ήταν υποψήφιος. Οι παρατυπίες αυτές συνεπαγόταν νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών, το οποίο ήταν άλλωστε εξαιρετικά οριακό. Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχτηκε ο Α. Στεφανόπουλος πήρε 302 ψήφους έναντι 301 ψήφων του Δ. Χρηστόπουλου! 1 ψήφος διαφορά!

Η επίθεση στον Δ. Χρηστόπουλο έγινε από τον Θ. Καράμπαμπα, Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΟΠΑΝΔΑ, Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού (με την παράταξη που στήριξε η ΝΔ) και αυτόκλητου πρόεδρου της εφορευτικής επιτροπής των εν λόγω εκλογών.

Ο Θ. Καράμπαμπας έκανε μήνυση στον Διονύση Χρηστόπουλο για «συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση» γιατί ο Διονύσης Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε καταγγελίες για παρατυπίες στον εκλογικό του τμήμα του Θ. Καράμπαμπα. Συγκεκριμένα ο Διονύσης Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε έγγραφη καταγγελία μέλους της εφορευτικής επιτροπής που ήταν στο ίδιο εκλογικό τμήμα με τον Θ. Καράμπαμπα και δήλωσε ότι: κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης θέλησε να καταθέσει ένσταση για αναιτιολόγητη ακύρωση ψηφοδελτίου υπέρ του Δ. Χρηστόπουλου, ωστόσο ο Θ. Καράμπαμπας την διαβεβαίωσε ότι η ένσταση θα έπρεπε να κατατεθεί μετά την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων και την υπογραφή των πρακτικών και μάλιστα σε διαφορετικό χαρτί από τα πρακτικά. Ωστόσο, όταν τα πρακτικά υπογράφηκαν, ο Θ. Καράμπαμπας της είπε πως εφόσον έχει υπογράψει τα πρακτικά δεν μπορεί πια να κάνει ένσταση και πως θα πρέπει να προσέχει που βάζει την υπογραφή της.

Εκτός από την παραπάνω καταγγελία υπήρξαν καταγγελίες ότι ψηφοδέλτια υπέρ του Δ. Χρηστόπουλου είχαν διαφορετική αντιμετώπιση από ψηφοδέλτια υπέρ του αντιπάλου του Α. Στεφανόπουλου και ότι σε 2 εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι ούτε αριθμήθηκαν, ούτε μονογράφηκαν – πράγμα που κάνει εύκολη την αντικατάσταση τους αν κάποιος το σχεδιάζει…

Ήδη ψηφίσματα υποστήριξης του Διονύση Χρηστόπουλο έχουν αποστείλει: το Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Αναντροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ) η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ), η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) ενώ αναμένονται ψηφίσματα και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Όσον αφορά σε σωματεία και εκλεγμένους συνδικαλιστές, να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ψηφίσματα έχουν στείλεί: ο Σύλλογος εργαζομένων στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων (ΣΥΜΦΠΟΔΑ) ο Σύλλογος εργαζομένων στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΣΟΔΑ) ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Δήμου Πετρούπολης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα, η Κατερίνη Τονια – πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων αρχιτεκτόνων, ο Κολτσίδης Βαγγέλης – Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στην Cyta Hellas, ο Μαλινόγλου Νίκος – Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Σισμανογλειου Νοσοκομείου, ο Μαρίνης Θανάσης – μέλος Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας),  ο Κασιμέρης Απόστολος – Μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο Παπατριανταφυλλου Νίκος – μέλος Ε.Γ. ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας), η Γκόρου Ζακλίν – Γραμματέας Δ.Σ. ΠΑΣΕ-VODAFONE, ο Δούμπλας Γιώργος – Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο Καββαδίας Αντώνης – μέλοςΔ.Σ. ΣΕΝΤΤ (σύλλογος εργαζομένων νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), o Νίκος Κολυβάς – Mέλος Δ.Ε. εργαζομένων δήμου Πετρούπολης, ο Πετρόπουλος Δημήτρης – Γ.Γ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), η Ραφτογιάνη Βίκη – Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού, η «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» και άλλοι.

Το Σεπτέμβρη θα δημοσιεύσουμε την πλήρη λίστα των σωματείων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, συνδικαλιστών, πολιτικών οργανώσεων και δημόσιων προσώπων που έστειλαν ψηφίσματα στήριξης στον σ. Διονύση Χρηστόπουλο.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα