Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου!

Προκήρυξη του «Ξ»

 

Οι εικόνες από το βίαιο περιστατικό στην Ομόνοια που οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έχουν προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό. Την ίδια στιγμή που πολλές παράμετροι του περιστατικού παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες, έχει ξεκινήσει και μια μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα πώς και τα γιατί που κρύβονται πίσω από τις εικόνες.

Ακραία άσκηση βίας

Μέχρι στιγμής είναι ασαφές πως εγκλωβίστηκε ο Ζ. Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο. Η εκδοχή του κοσμηματοπώλη είναι ότι έκανε απόπειρα ληστείας οπλισμένος με μαχαίρι. Ωστόσο όλο και περισσότερα από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται αποδεικνύουν ότι η ιστορία του κοσμηματοπώλη δεν είναι αληθινή. Το μαχαίρι που βρέθηκε έξω από το κατάστημα ήταν ένα απλό μαχαίρι κουζίνας (ούτε σουγιάς, ούτε στιλέτο) ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δακτυλικά αποτυπώματα του Ζ. Κωστόπουλου σε αυτό. Επιπλέον αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει ότι είδε πρώτη φορά το μαχαίρι έξω από το κοσμηματοπωλείο και όχι στο χέρι του Ζακ όσο βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.

Μεγάλο παραμένει και το ερωτηματικό πώς ο κοσμηματοπώλης βρέθηκε εκτός του μαγαζιού του και ο υποτιθέμενος ληστής κλειδωμένος μέσα. Ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος αρχικά είχε πει πως είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα, ενώ είχε πεταχτεί να αγοράσει εφημερίδα (ανοιχτή την πόρτα στην Ομόνοια; Σε κατάστημα που πωλούσε χρυσό;) ισχυρίζεται τώρα πως ο Ζακ Κωστόπουλος (που δεν μπορούσε να σηκώσει έναν πυροσβεστήρα) έσπασε την πόρτα ασφαλείας του μαγαζιού και μπήκε μέσα ενώ ο ίδιος έλειπε!

Επίσης, έχουν γίνει πια γνωστές δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων που αναφέρουν ότι υπήρξε κάποιο περιστατικό με ένταση σε παρακείμενη καφετέρια που ανάγκασε τον Ζ. Κωστόπουλο να αναζητήσει καταφύγιο στο κοσμηματοπωλείο.

Κι αν υπάρχουν κάποια πράγματα να ξεκαθαριστούν στο πώς και γιατί βρέθηκε ο Ζ. Κωστόπουλος εγκλωβισμένος στο κοσμηματοπωλείο, είναι αδιαμφισβήτητα τα γεγονότα που βλέπει κανείς στα βίντεο.

Όταν ο Ζ. Κωστόπουλος προσπαθεί να αποδράσει από το κάτω μέρος της βιτρίνας, δέχεται μια τρομερή επίθεση από τον καταστηματάρχη και ένα ακόμα άτομο (ιδιοκτήτη παρακείμενου μεσιτικού γραφείου, που αποδείχτηκε ότι είναι οργανωμένος ακροδεξιός) που με κλωτσιές προσπαθούν να τον εμποδίσουν να διαφύγει. Τα χτυπήματα με κλωτσιές πάνω σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε προφανή αδυναμία, την ώρα που βρίσκεται πάνω σε σπασμένα γυαλιά, χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή που να προέρχεται από τον Ζ. Κωστόπουλο, προκαλούν αποτροπιασμό.

«Εγώ πήγα γελώντας εκεί πέρα, γιατί βλέπω δύο τρεις και σπάγανε το μαγαζί. Και κοιτάω και κόσμο μαζεμένο και εγώ νόμιζα ότι έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί. Αυτή ήταν η εικόνα που είχα πηγαίνοντας, μετά αντιμετώπισα ό,τι είδα εκεί πέρα μπροστά…».

«Το παιδί προσπαθεί να βγει κι εκεί πέρα αρχίζει η κλωτσοπατινάδα, που εγώ σοκαρίστηκα τελείως, και τα ‘χασα για λίγο. Και με το που βλέπω ότι συνεχίζεται η κλωτσοπατινάδα, πήγα μπροστά και όρμηξα, “ρε παιδιά τι έγινε, τον έπιασες, τον γάμ…”. Πετάγεται ο ιδιοκτήτης, μου λέει “κι εμένα με γάμ….”. Του λέω “ποιος είσαι εσύ;” Κι εκεί πέρα μου λέει, “ο ιδιοκτήτης”. Tου λέω: “Ωραία, τόνε γ@@@σες κι εσύ, μέσα στο αίμα είναι… κάτω. Πεσμένος. Θα τόνε σκοτώσεις; Πάτε καλά, είσαστε ζώα; Φύγετε από δω!». [http://newpost.gr/ellada/695893/mesa-sto-aima-einai-katw-pesmenos-tha-tone-skotwseis]

Το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες και δείχνει τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τον συνέλαβαν 8 αστυνομικοί προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη οργή! Πατάνε και κλωτσούν ένα άνθρωπο αιμόφυρτο οι «εκπρόσωποι της τάξης», ενώ κείτεται σχεδόν λιπόθυμος στο έδαφος. Ο δε εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θρασύτατα δήλωσε:

«αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει»!

Τα συστημικά ΜΜΕ στην υπεράσπιση των δραστών

Πολλά συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να αθωώσουν τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη προβάλλοντας το πρώτο συμπέρασμα της νεκροψίας, σύμφωνα με το οποίο: «η αιτία του θανάτου είναι απροσδιόριστη».

Ελάχιστα μέσα έγραψαν τις δηλώσεις ιατροδικαστή και σύμβουλου της οικογένειας του θύματος Κ. Τσαντίρη:

«Το γεγονός ότι μακροσκοπικώς δηλαδή, δια γυμνού οφθαλμού, δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει το γεγονός να υφίσταται μικροσκοπικώς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου με πλήρη αντικειμενικότητα να γίνει συγκερασμός όλων των στοιχείων».

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες από τα βίντεο, αλλά και η περιγραφή του ανθρώπου που επενέβη δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι η βία που ασκήθηκε στο Ζ. Κωστόπουλο ήταν θανατηφόρα.

«Η φάση που είναι το παλικάρι πεσμένο κάτω και τρώει τα σουτ, τα σουτ ήτανε απίστευτα. Δηλαδή οι κλωτσιές που έτρωγε στο κεφάλι, δεν ξέρω, και να μην πέθανε από αυτό, να πέθανε από κάτι άλλο, τα χτυπήματα ήτανε δολοφονικά ρε παιδί μου. Κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από μια κλωτσιά και μόνο. Το κεφάλι του έφευγε με τέτοια ένταση από τις κλωτσιές, που εγώ δεν μπορώ να το πετάξω, έτσι όπως έφευγε. Το οποίο χτύπαγε ρε φίλε, επάνω όπως είχε σπάσει το τζάμι, δεν μένουνε διάφορα κομμάτια τζαμιού πιασμένα απ’ το στόκο; Το κεφάλι του κοπάναγε επάνω σε ό,τι είχε απομείνει από το σπασμένο το τζάμι. Και η φάση που φαίνεται στο βίντεο, που βάζει την κλωτσιά ο ιδιοκτήτης και του χώνει μία και του καρφώνει το κεφάλι κάτω, το κεφάλι δεν του το κάρφωσε πάνω στο πεζοδρόμιο. Του το κάρφωσε πάνω στα σπασμένα γυαλιά.» [http://newpost.gr/ellada/695893/mesa-sto-aima-einai-katw-pesmenos-tha-tone-skotwseis]

Ακροδεξιοί και καιροσκόποι

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν βγει στην επιφάνεια και κάνουν παιχνίδι πάνω από το πτώμα του Κωστόπουλου φασιστοειδή και καιροσκόποι κάθε είδους.

Συνολικά τα μεγάλα ΜΜΕ έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα την εκδοχή του κοσμηματοπώλη και να προωθήσουν την ατζέντα του «νόμου και της τάξης». Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο ΣΚΑΙ κάλεσαν τους τηλεθεατές να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι με την αυτοδικία! Στο σημείο του περιστατικού εμφανίστηκε ομάδα ακροδεξιών που φώναζε το σύνθημα «πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι» και «πουτάνας γιοί, αναρχικοί» ενώ οι φασιστικές φυλλάδες «Μακελειό» και «Στόχος» φυσικά υπερθεματίζουν.

Η καραμέλα που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί είναι ότι όσοι καταγγέλλουν τη βία ενάντια στον Ζ. Κωστόπουλο υπερασπίζονται έναν ληστή μόνο και μόνο «γιατί ήταν ακτιβιστής και γκέι». Όλα τα γεγονότα όμως που αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο τους διαψεύδουν αλλά αποδεικνύουν πως οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να προωθήσουν την ιδεολογία του μίσους ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τους ακτιβιστές, τους τοξικομανείς, την αριστερά και οποιοδήποτε υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδυνάτων, των μειονοτήτων και συνολικά των «διαφορετικών» ανθρώπων και κοινοτήτων.

Αγώνας για την δικαίωση

Το θράσος του γενικού γραμματέα ειδικών φρουρών που υπερασπίστηκε τη βία των αστυνομικών ενάντια στον Ζ. Κωστόπουλο, αλλά και η μη προφυλάκιση του κοσμηματοπώλη και του ακροδεξιού μεσίτη δείχνουν ότι χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και πίεση από τα κινήματα για τιμωρηθούν όλοι όσοι οδήγησαν στο θάνατο του Ζ. Κωστόπουλου.

Ο άδικος χαμός του αποτελεί όμως και μία ακόμα απόδειξη του πόσο αναγκαίο είναι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στην Ακροδεξιά και ενάντια σ’ ένα σύστημα που γεννά και θεριεύει τη μισαλλοδοξία, το μίσος για το «διαφορετικό» και τη βία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα