«Λόγος Νους»… ή μήπως το βασίλειο του παραλογισμού και της παράνοιας!

Το «Ξ» έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν καταγγελία εργαζομένων στην δομή Λόγος-Νους (δομή για παιδιά με ψυχοκινητικά προβλήματα) https://xekinima.org/arthra/view/article/episxesi-ergasias-sto-logos-noys-opoy-i-diafthora-ka/ στην οποία οι εργαζόμενοι περιγράφανε την διαφθορά της διοίκησης (π.χ. για τρία χρόνια, το κέντρο εισέπραττε από τους γονείς των παιδιών έως και 950€ το μήνα, χωρίς αυτό να φαίνεται επίσημα πουθενά) και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Η διοίκηση αυτή ξαναχτυπά απολύοντας 6 εργαζόμενους που βρισκόταν σε επίσχεση, χωρίς να τους ενημερώσει και μάλιστα καταθέτοντας στον ΟΑΕΔ πλαστές «οικιοθελείς αποχωρήσεις» τους, οι οποίες δεν είχαν καν τις υπογραφές τους!

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της καταγγελίας τους

«Η διοίκηση κατέθεσε στον ΟΑΕΔ μονομερώς, χωρίς τις υπογραφές μας, τις "οικειοθελείς" αποχωρήσεις μας»

Καταγγελία 6 παράνομα απολυμένων εργαζομένων από τη δομή Λόγος–Νους

14/01/2013

     Στην τελευταία μας επιστολή στις 5/11/2013 ως εργαζόμενοι σε επίσχεση στο Κέντρο Ημέρας «Λόγος-Νους» καταλήγαμε ότι ελπίζαμε να γίνει κάτι που έχει να κάνει με το δίκαιο και το ηθικό και όχι με θέσεις… και διασυνδέσεις….

     Τελικά έμεινε μόνο η ελπίδα…. Ούτε ηθική, ούτε δικαιοσύνη, ούτε νομιμότητα…. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

     Σήμερα απευθυνθήκαμε στον ΟΑΕΔ επειδή δεν είχε καταβληθεί ως έπρεπε το επίδομα επίσχεσης σε έναν εκ των συναδέλφων στις 11/01/2013 και ανακαλύψαμε το εξής παράδοξο χρονικό των γεγονότων:

     Η επίσχεση μας ξεκίνησε στις 5/11/2012. Στις 30/11/2012 είχαμε συνάντηση με την πρόεδρο της δομής και τον μεγαλοδικηγόρο της (που δεν δέχτηκε να υπογράψει στην επιθεώρηση εργασίας για να μην αποδεικνύεται εγγράφως –γιατί άραγε;– η παρουσία του εκεί).

     Στις 20/11 όμως, όπως μόλις σήμερα διαπιστώσαμε, είχαν καταθέσει στον ΟΑΕΔ μονομερώς, χωρίς τις υπογραφές μας τις οικειοθελείς αποχωρήσεις μας!!! Δέκα μέρες πριν μας συναντήσουν, χωρίς να μας ενημερώσουν ούτε πριν ούτε μετά!!!

     Φυσικά, ο ΟΑΕΔ αν και όφειλε να γνωρίζει και να διασταυρώσει τα στοιχεία αυτών που είναι σε επίσχεση με αυτούς που μονομερώς έχουν απολύσει, δέχτηκε τις οικειοθελείς αποχωρήσεις οπότε δεν ενέκρινε ούτε επίδομα επίσχεσης, ούτε επίδομα ανεργίας!

     Μάλιστα, στις αρχές Δεκέμβρη είχαμε κάνει αίτηση να μας γνωστοποιήσουν αν έχουν κατατεθεί εν αγνοία μας απολύσεις και η απάντησή τους ήταν αρνητική. «Η υπάλληλος δεν είχε ψάξει καλά» ήταν η σημερινή δικαιολογία….

     Για τους εργοδότες μας τί να πούμε… Δεν υπάρχουν λόγια για την «ηθική», τη «δικαιοσύνη» και τη «νομιμότητά» τους…. Σκόπιμα , κακόπιστα και δόλια εν αγνοία μας, μονομερώς κατέθεσαν οικειοθελείς αποχωρήσεις και μάλιστα όταν μας συνάντησαν εντέχνως το απέκρυψαν!!!

     Πού στόχευαν; Να παρέλθει το τρίμηνο από την κατάθεση τους, να μην το μάθουμε έγκαιρα και πλέον να είναι αργά για να κινηθούμε νομικά για να άρουμε μια παράνομη και άκυρη απόλυση. Δίκαιο, ηθικό και νόμιμο!!!!

     Θέλουν να πιστεύουν ότι θα τα παρατήσουμε γιατί ο δικαστικός αγώνας έχει κόστος και ίσως να σκέφτονται ότι δεν θα μπούμε καν σε αυτή τη διαδικασία. Κάνουν λάθος!

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε και να αναγνωρίσουμε κάτι:

     Οι καταγγελίες μας είναι τόσο συγκεκριμένες και ο φορέας αυτός τόσο έκθετος και διάτρητος που θα έπρεπε αν το Υπουργείο Υγείας κάνει σωστά τη δουλειά του, να έχει βάλει λουκέτο… Το ότι λειτουργεί ακόμη αποδεικνύει ότι τα ερείσματά του, πολιτικά ή μη, είναι ισχυρά. Και έχοντας τόσο χρόνο στη διάθεσή του χωρίς να ελέγχεται προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τα ακάλυπτα… Και ό, τι δεν μπορεί να το καλύψει θα καταφέρει να το κουκουλώσει εντέχνως … με γνώμονα την «ηθική», τη «νομιμότητα» και τη «δικαιοσύνη»

     Και καλά θα κάνει, αφού ένα σαθρό σύστημα τον στηρίζει. Απλώς, ας μην ακούμε μεγάλες κουβέντες από πολιτικούς. Κανείς δεν θέλει κάθαρση. Αν ήθελαν, το Κέντρο Ημέρας «Λόγος-Νους» θα είχε ήδη κλείσει.

     Ως εργαζόμενοι και ως επιστήμονες δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, τη αξιοπρέπειά μας και τη συνείδησή μας. Για το ηθικό, το νόμιμο και το δίκαιο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως έχουν καταντήσει στις μέρες μας. Να σημαίνουν το ακριβώς αντίθετο. Ανηθικότητα, παρανομία και αδικία.

Οι σε επίσχεση εργαζόμενοι του «Λόγος-Νους»;

Οι μονομερώς απολυμένοι από το «Λόγος-Νους»;

Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν…..

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα