Η διαφθορά στο ΙΚΑ και ο «αδιάφθορος» κ. Κουτρουμάνης

Άρθρο του Τάκη Γιαννόπουλου

«Το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν» διεμήνυσε την Τετάρτη(14/3) από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς στο ΙΚΑ».
(ΕΘΝΟΣ 15/3/12)

Θα μπορούσε να είναι το ανέκδοτο της ημέρας αν δεν αφορούσε μια υπόθεση που αφορά την καταλήστευση κόπων και χρημάτων μιας ζωής, εκατομμυρίων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Τις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του PSI ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων που αφορούσαν την αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς στο ΙΚΑ. Σταχυολογούμε ενδεικτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, από το ΕΘΝΟΣ, τα ΝΕΑ και το www.in.gr) δηλαδή από τους «αδιάφθορους» Μπόμπολα-Ψυχάρη..

«…Τόνοι αχρησιμοποίητου υλικού στην αποθήκη της πλατείας Θεάτρου την ίδια στιγμή που γίνονταν νέες παραγγελίες…

…Απάτη  εργαζομένων και συγγενών τους στο ΙΚΑ Καλλιθέας

…Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για κυκλώματα σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ που  χορηγούσαν συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού.

…”Βιομηχανία” αναρρωτικών αδειών, που επιβάρυναν με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός είχε γράψει σε ασθενείς 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας.

…Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν πιστοποιηθεί 11 περιπτώσεις από, πιθανότατα, οκτώ γιατρούς του Ηρακλείου, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες έναντι 100-200 ευρώ..

…Στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο γιατρών εντοπίστηκαν 2 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

…γίνονται έλεγχοι για τη χορήγηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους …  για χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους – φαντάσματα. Η ζημιά για το Ίδρυμα εκτιμάται πως αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ».

Οι Έλληνες εργαζόμενοι παρακολουθούν ασφαλώς με αγανάκτηση τη διαφθορά που κυριαρχεί! Λίγοι επιτήδειοι κλέβουν αδίστακτα και αδειάζουν τα ταμεία που προορίζονται για τις συντάξεις και άλλες κοινωνικές δαπάνες… Το εργατικό κίνημα απαιτεί τις πιο σκληρές ποινές για τους κλέφτες των κόπων, των συντάξεων και του πλούτου του!

Όμως την ίδια στιγμή δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε με ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση την υποκρισία των κυβερνώντων να «αγανακτούν» με τις απώλειες 30 εκατομμυρίων € την ίδια στιγμή που αυτοί οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την καταλήστευση και τις απώλειες των ταμείων σαν αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών, που αθροιστικά ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ!

Για τις απώλειες 12 δις από το «κούρεμα» κουβέντα..

Ποια μεγάλη αλήθεια που βρίσκονταν σε εξέλιξη τις ίδιες μέρες κρύβουν αυτά τα δημοσιεύματα;

Την κατακρεούργηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στα πλαίσια του κουρέματος των ομολόγων κατά 53%. Μετά το «κούρεμα» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων θα χάσουν πάνω από τα μισά αποθεματικά τους περίπου 12 δις ευρώ.

Παράλληλα θα χάσουν περίπου 500 εκ. ευρώ το χρόνο που θα εισέπρατταν ετησίως από τους τόκους αυτού του ποσού (τα στοιχεία είναι από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σ.Ρομπόλη 11/3/12).

Ο Κουτρουμάνης λέει ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες αν αποφύγουμε τη χρεοκοπία και έχουμε ανάπτυξη… Πατενταρισμένος ψεύτης και κλέφτης ο πρώην συνδικαλιστής-πρόεδρος  της Π.Ο.Κ.Ο.Κ.Π,  δηλ εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΙΚΑ…

Γιατί όλοι αναγνωρίζουν πως με τα μέτρα που παίρνονται ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει παρά μόνο ύφεση, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει μεταπολεμικά χώρα της Δύσης.

Διαχρονική ληστεία

Γιατί κάνει υποτίθεται φασαρία για τη διαφθορά που αφορά μερικά εκατομμύρια ευρώ και κάποιες αναρρωτικές άδειες και δεν λέει κουβέντα:

  • Για την ληστεία των αποθεματικών των ταμείων που αναγκάστηκαν να έχουν άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες από το 1950 ως το 1975 ή με επιτόκιο αστείο στο ¼ του πληθωρισμού από το 1975 ως το 1982 που οδήγησε  την περίοδο 1950-1982 σε απώλειες 20-25 τρις δρχ δηλ 58-75 δις ευρώ σημερινά λεφτά…
  • Για την ληστεία των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Σημίτη που έδιναν από το 20% το 1992 με το νόμο Σιούφα στο 29% το 2002 των αποθεματικών των ταμείων για «επενδύσεις» σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια στις τράπεζες οδηγώντας σε απώλειες 3.5 δις μόνο για την τριετία 99-2002…
  • Για την ληστεία των δομημένων ομολόγων δηλαδή των μεταφορά δημόσιου χρέους στα ασφαλιστικά ταμεία στα πλαίσια της δημιουργικής λογιστικής από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, που οδήγησε σε απώλειες 700 εκ. ευρώ περίπου…
  • Για την ληστεία του ίδιου του κράτους δηλαδή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που χρωστούν στα ταμεία 12 δις και μόνο στο ΙΚΑ 3,4 δις ευρώ με βάση το 1% του ΑΕΠ που έπρεπε να καταβάλλουν κάθε χρόνο…
  • Για τη ληστεία της εισφοροδιαφυγής  εργοδοτών και επιχειρήσεων που χρωστούν μόνο στο ΙΚΑ 6 δις ευρώ και πάνω από 11 δις συνολικά στα μεγάλα ταμεία…
  • Για τα στοιχεία της ίδιας της ομοσπονδίας που ηγούνταν ο Κουτρουμάνης πριν γίνει υπουργός που λένε ότι: «η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας οδηγεί σε ετήσιες απώλειες εσόδων της τάξεως των 4 δισ. ευρώ για τα ταμεία και η  μείωση εσόδων μόνο για το ΙΚΑ, εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως» (στοιχεία από την ΠΟΚΟΚΠ, ΒΗΜΑ 19-5-2011)

Για όλα αυτά ο Κουτρουμάνης και η παρέα του δεν λένε κουβέντα. Και πώς να πουν άλλωστε αφού αν τα έλεγαν θα έπρεπε να είναι όλοι μαζί φυλακή εδώ και πολλά χρόνια..

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ θα ανακαλύπτουν κατά καιρούς υποθέσεις διαφθοράς που όλες θα προσπαθούν να κρύψουν το δάσος πίσω από το δέντρο.

Μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μπορούμε να πάμε το μαχαίρι ως το  κόκαλο. Με τον αγώνα μας, να πάρουμε τα ταμεία στα δικά μας χέρια και ταυτόχρονα να αναγκάσουμε να πληρώσουν κυβέρνηση-τραπεζίτες-εργοδότες. Γιατί είναι τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα και αυτοί οι αλήτες,  που τώρα παριστάνουν τους τιμητές, τα ροκανίζουν δεκαετίες τώρα για να μας πουν ξανά σύντομα ότι τα Ταμεία δεν βγαίνουν και πρέπει να έρθει νέο ασφαλιστικό ασφαλώς χειρότερο από τα προηγούμενα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα