Η «αριστεία» της ΝΔ τώρα και στα νοσοκομεία

Σημασία δεν έχει αν είσαι 80 χρονών και διορισμένος σε θέση ευθύνης αποκλειστικά και μόνο με κομματικά κριτήρια. Σημασία έχει να έχεις «στρατό» στην περιοχή σου, τον οποίο να μπορείς να αξιοποιήσεις προς εκλογικό όφελος του κόμματός σου. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Κωνσταντίνου Πατέρα, γηραιού πολιτικού παράγοντα των Τρικάλων, που πρόσφατα διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Αναγκάστηκε βέβαια μετά το σάλο που προκλήθηκε να παραιτηθεί, παρόλα αυτά ο ίδιος δε βρίσκει τίποτα προβληματικό στο διορισμό του, τον οποίο μάλιστα θεώρησε σωστό να διεκδικήσει αφού «είχε τα προσόντα».

Αν και δε διευκρίνισε ποια ακριβώς ήταν αυτά τα προσόντα, εξήγησε πως σε προεκλογική του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον ενημέρωσε πως έχει «δύναμη», αφού στο παρελθόν είχε πάρει «χιλιάδες σταυρούς». Του είπε πως θα επέστρεφε στο κόμμα για να το βοηθήσει (αφού είχε σε προηγούμενη φάση προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ). Του ζήτησε μόνο, αν έχει την καλοσύνη, αφού εκλεγεί να τον διορίσει διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Αυτό σύμφωνα με τον Κ. Πατέρα, δεν ήταν «συνδιαλλαγή». Ήταν ένα ευγενικό αίτημα, βασισμένο στα «προσόντα» του, το οποίο ο πρωθυπουργός είχε κι αυτός την «ευγένεια» να πραγματοποιήσει. Προφανώς το προσόν του «στρατού» του Κ. Πατέρα κρίθηκε αρκετά σημαντικό. 

Όπως φαίνεται όμως, ο Πατέρας δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκει άδικη τη φασαρία που προκλήθηκε γύρω από το διορισμό του. Ένας άλλος υπέρμαχος της «αριστείας», ο Μάκης Βορίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους διορισμούς της ΝΔ στα νοσοκομεία, απάντησε αφοπλιστικά, πως αυτό είναι πολύ λογικό να συμβαίνει: «προφανώς εγκαλούμαστε γιατί δε διορίσαμε ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ … και ποιους να βάλουμε; τους ξένους;».

Ο Πατέρας επίσης δεν είναι ο μοναδικός «άριστος» που διορίστηκε σε θέση ευθύνης χάρη στα «προσόντα» του. Ένα άλλο μπουμπούκι της ΝΔ, ο Τάσος Τσαχουργιανίδης, διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου της Κω. Ένας άνθρωπος που διοικεί νοσοκομείο, που βρίσκεται σε θέση από την οποία θα διαχειρίζεται καθημερινά την ανθρώπινη ανάγκη και τον ανθρώπινο πόνο, οφείλει να διακρίνεται από κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσά σε αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκεται η αλληλεγγύη, η ευαισθησία, η διάθεση για προσφορά σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, σωστά; Λάθος! Ο Τ. Τσαχουργιανίδης, όπως καταγγέλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών», έχει μετατρέψει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ρατσιστικό ορμητήριο, μιλώντας για «λαθροπιθήκους» και καλώντας σε πράξεις βίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η υπερβολική «αριστεία» της ΝΔ μας έχει πραγματικά εντυπωσιάσει. Πάνω απ’ όλα όμως μας εντυπωσιάζει αυτή η αδιαφορία των στελεχών της για θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Το κράτος είναι πλαδαρό και διεφθαρμένο, έτσι οι «άριστοι» πολιτευτές του κόμματος της κυβέρνησης με τα αμέτρητα προσόντα το περιφρονούν και κυνηγάνε την τύχη τους στον «υγιή» ιδιωτικό τομέα… ή μήπως όχι;

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα