Η απαράδεκτη, αντεργατική Συλλογική Σύμβαση που προτείνει η νέα διοίκηση της ΟΣΥ

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» (στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα) στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία Αθήνας – ΟΣΥ) της Αθήνας. Η ανακοίνωση αυτή μοιράζεται από σήμερα στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ.

 

H νέα Διοίκηση της Ο.ΣΥ. κατέθεσε γραπτά την πρόταση της για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όσον αφορά στους μισθούς η προτεινόμενη ΣΣΕ δεν αναφέρει τίποτα. Οι μισθοί συνεχίζουν να καθορίζονται από το «νέο ενιαίο μισθολόγιο» που ισχύει για όλο το Δημόσιο (νόμος 4354/2015).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα (ασφάλιση, επιδόματα, παροχές, δικαιώματα) η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου – Γεωργίου πετσοκόβει απ’ όπου μπορεί χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στην ΟΣΥ.

Είναι πολύ πιθανό η πρόταση της Διοίκησης να έχει τόσες περικοπές (όπως θα δείτε παρακάτω) ώστε στο τέλος να περάσει τις μισές ή αυτές που θεωρεί πιο σημαντικές. Έτσι η Διοίκηση θα φαίνεται ότι είναι διαλλακτική και κάνει συμβιβασμούς, ενώ Σκούλος (ΠΑΣΚΕ) και Σιορίκης (ΔΑΚΕ), που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, θα λένε «αποτρέψαμε τα χειρότερα».

Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση θεωρεί ότι η συζήτηση για τη ΣΣΕ πρέπει να είναι δημόσια και να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι σε κάθε βήμα για το τι συμβαίνει. Γι’ αυτό ενημερώνουμε για τις προτάσεις της Διοίκησης μ’ αυτή την ανακοίνωση. Τις δε τελικές αποφάσεις πρέπει να τις πάρει η γενική μας συνέλευση.

Ας δούμε αναλυτικά τι κόβει η ΣΣΕ που η προτείνει η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου – Γεωργίου

Τι κόβεται με την ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση

 1. Η οικογενειακή παροχή (επίδομα για τα παιδιά) θα δίνεται για ένα χρόνο λιγότερο. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το επίδομα για τα παιδιά δινόταν μέχρι τα παιδιά να συμπληρώσουν τα 19 χρόνια ή τα 25 αν σπουδάζανε. Η νέα διοίκηση θέλει το επίδομα για τα παιδιά να δίνεται μέχρι τα 18 χρόνια και αν σπουδάζουν μέχρι τα 24.*
 2. Το μηνιαίο επίδομα θέσης – ευθύνης καταργείται για τους σταθμάρχες (ήταν 100€) και τους επόπτες (ήταν 120€). Συνεχίζεται να δίνεται όμως και μάλιστα αυξημένο στους τμηματάρχες (290€ από 250€), στους προϊστάμενους υποδιευθύνσεων (350€ από 300€), στους προϊστάμενους διευθύνσεων (450€ από 400€) και στους προϊστάμενους γενικών διευθύνσεων (1000€ από 900€).
 3. Τα 15 λεπτά που χρειάζεται ο οδηγός για έλεγχο, παραλαβή και παράδοση του οχήματος και τα οποία θεωρούνταν χρόνος εκτός κανονικής εργασίας και πληρωνόταν υπερωριακά, πλέον δεν θα αμείβονται υπερωριακά.

Υπενθυμίζουμε ότι παλιότερα το επίδομα παραλαβής – παράδοσης ήταν περίπου 4,5€ την ημέρα μεικτά. Στη συνέχεια το επίδομα αυτό καταργήθηκε και το 15λεπτο αυτό αμείβεται μέχρι σήμερα υπερωριακά με περίπου 0,70€ την ημέρα μεικτά. Με τη ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση το 15λεπτό αυτό εντάσσεται στην ουσία στον κανονικό χρόνο εργασίας και αμείβεται όπως οι υπόλοιπες ώρες.

 1. Κάθε «κατσαρή» θα αμείβεται με 0.010 επί του βασικού μισθού. Ένας οδηγός που αμείβεται με 1100€ μεικτά θα παίρνει για κάθε «κατσαρή» 11€ μεικτά, δηλαδή περίπου 7,5€ καθαρά.

Μέχρι σήμερα ο ενδιάμεσος χρόνος της «κατσαρής» αμειβόταν σαν υπερωρία. Επειδή όμως υπάρχει ένα πλαφόν 20 ωρών το μήνα που επιτρέπεται να πληρωθούν υπερωριακά, ένας οδηγός δεν μπορούσε να πάρει περισσότερα από 80€ το μήνα μεικτά. Από αυτά τα 80€, περίπου τα 60-65€ αντιστοιχούσαν σε χρήματα που έπαιρνε για 4-5 κατσαρές το μήνα και τα υπόλοιπα 15-20€ σε χρήματα που έπαιρνε για τον καθημερινό 15λεπτο έλεγχο του οχήματος – που πληρωνόταν υπερωριακά. Αν ένας οδηγός συνεχίσει να κάνει τον ίδιο αριθμό κατσαρών βαρδιών αντί για 60-65€ μεικτά θα παίρνει 44-55€.

Στην πραγματικότητα αυτός ο τρόπος υπολογισμού της κατσαρής έχει μοναδικό στόχο να αναγκάσει τους οδηγούς (ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ) να αυξήσουν τον αριθμό των κατσαρών βαρδιών που κάνουν κάθε μήνα και να είναι όλη μέρα στο δρόμο.    

 1. Η Διοίκηση προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να καταργήσει τις ειδικότητες «Σταθμάρχης-Οδηγός» και «Επόπτης–Οδηγός». Στη ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση οι ειδικότητες αυτές αναφέρονται σκέτα ως «Σταθμάρχης» και «Επόπτης». Ήδη διαφαίνεται η πρόθεση της διοίκησης μέσω αυτής της αλλαγής στην ειδικότητα να βγάλει αυτές τις ειδικότητες από τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό σε πρώτη φάση να καταργήσει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των σταθμαρχών και εποπτών ή να το μειώσει σε 35€ από 150€ που ήταν.

Οι σταθμάρχες και οι επόπτες θα αποτελέσουν την αρχή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι οδηγοί… Άλλωστε η σύμφωνα με την επιτροπή Μπεχράκη οι οδηγοί θα πρέπει να ενταχθούν στην 2η ή 3η κατηγορία των ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Σύνταξη στα 65 στην καλύτερη και απώλεια μιας σειράς χαρακτηριστικών της ειδικότητας.

 1. Οι οδηγοί που για λόγους υγείας κατεβαίνουν από το τιμόνι για κάποιο χρονικό διάστημα και απασχολούνται π.χ. ως φύλακες, κλητήριες, εργάτες γενικών καθηκόντων, πωλητές εισιτηρίων κλπ δεν θα παίρνουν το μισθό του οδηγού (όπως παίρνουν σήμερα) αλλά το μισθό της ειδικότητας στην οποία απασχολούνται (δηλαδή το μισθό του φύλακα, κλητήρα, εργάτη γενικών καθηκόντων κλπ). Το μισθό του οδηγού θα τον παίρνουν όταν επιστρέφουν στο τιμόνι. Το ίδιο ισχύει για όλες τις εσωτερικές μετατάξεις για λόγους υγείας.

Αντί η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου να ελέγξει ποιοι έχουν κατέβει από το τιμόνι ρουσφετολογικά, χωρίς να έχουν πραγματικό πρόβλημα υγείας, αποφασίζει με το παραπάνω άρθρο στη ΣΣΕ να τιμωρήσει όλους τους οδηγούς που αρρωσταίνουν και χρειάζονται να κατέβουν γι’ αυτό το λόγο από το τιμόνι.

 1. Σε σταθερή βάρδια (5ήμερο) μπορεί να απασχολείται το 4% των οδηγών αντί για 7% που ίσχυε με την προηγούμενη ΣΣΕ.

Θετικό είναι ότι θεσπίζονται κριτήρια για το ποιοι έχουν προτεραιότητα να ενταχθούν σε σταθερή βάρδια. Τα κριτήρια είναι εξής: α) όσοι έχουν παιδιά ή σύζυγο με ειδικές ανάγκες ή αποτελούν μονογονεϊκές οικογένειες β) οι πολύτεκνοι συμπεριλαμβανομένου των 3τεκνων γ) οι παλιότεροι στην εταιρία. Το ερώτημα είναι αν υποδιευθύνσεις και οι διευθύνσεις κίνησης θα σεβαστούν αυτά τα κριτήρια ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν με κομματικά και «γλυφτικά» κριτήρια. Δυστυχώς την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την ξέρουμε ήδη…

 1. Καταργείται η δυνατότητα του εργαζόμενου να παίρνει προκαταβολή από το εφάπαξ του (20% του εφάπαξ) όταν συμπληρώνει 20 χρόνια ασφάλισης στην εταιρία. Με τη νέα ΣΣΕ ο εργαζόμενος θα μπορεί να παίρνει προκαταβολή από το εφάπαξ όταν συμπληρώσει 25 χρόνια (αντί για 20) και μόνο αν φέρει δικαιολογητικά ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή κάποιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Επιπλέον τα ποσά που θα δίνονται θα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση της εταιρίας…
 2. Οι σύζυγοι εργαζομένου που πέθανε δεν θα δικαιούνται πλέον να πάρουν το εφάπαξ του, όπως έπαιρναν μέχρι σήμερα, αλλά ένα βοήθημα 5.000€.
 3. Στη ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση αναφέρει ότι η εταιρία καλύπτει τις δαπάνες για παιδικές κατασκηνώσεις εφόσον αυτές δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Έτσι είναι πολύ πιθανό να πρέπει κάθε εργαζόμενος να τρέχει πρώτα να κάνει αίτηση στο ΙΚΑ και αν δεν πάρουν το παιδί του, μετά να καλύπτει τα έξοδα της κατασκήνωσης η εταιρία – αν τα καλύπτει…
 4. Όσον αφορά τις λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και φυσιοθεραπείες των ανήλικων παιδιών η νέα ΣΣΕ βάζει όριο στα χρήματα που θα δίνει η εταιρία. Συγκεκριμένα η εταιρία θα δίνει μέχρι 150€ το μήνα, ενώ στην προηγούμενη ΣΣΕ δεν υπήρχε όριο και οι δαπάνες καλυπτόταν στο σύνολό τους.

Αντίστοιχα, για ιατρικές και εκπαιδευτικές δαπάνες παιδιών με αναπηρία πάνω από 67% μπαίνει όριο 800€ το μήνα στα χρήματα που δίνει η εταιρία, ενώ πριν δεν υπήρχε όριο και η εταιρία κάλυπτε το σύνολο των δαπανών. **

 1. Η Διοίκηση «ειδικεύεται» πλέον και σε ιατρικά θέματα… Μπαίνει όριο στις μέρες άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που χρειάζονται οι ίδιοι ή τα παιδιά τους να κάνουν μεταγγίσεις αίματος ή αιμοκαθάρσεις. Με την προηγούμενη ΣΣΕ οι άδειες χορηγούνταν για όσο χρόνο χρειαζόταν ο εργαζόμενος ή το παιδί του. Με τη νέα ΣΣΕ χορηγούνται μέχρι 22 μέρες άδειας το χρόνο αν η μετάγγιση / αιμοκάθαρση αφορά τον εργαζόμενο και μέχρι 20 μέρες άδειας το χρόνο αν αφορά το παιδί του, το οποίο «διευκρινίζεται» πλέον ότι πρέπει να είναι ανήλικο.
 2. Η άδεια που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση τοκετού μειώνεται σε 2 μέρες από 3 που ήταν με την προηγούμενη ΣΣΕ.
 3. Μειώνεται η άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε περίπτωση θανάτου συγγενούς μέχρι β βαθμού και πρέπει να ταξιδέψουν σε νησί ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χλμ. Από 4 μέρες που ήταν με την προηγούμενη ΣΣΕ, μειώνεται σε 3.
 4. Μειώνει από 4 σε 3 τις ημέρες άδειας για τους εθελοντές αιμοδότες αιμοπεταλίων.
 5. Οι άδειες που θα δίνονται για εξετάσεις εργαζομένων που φοιτούν σε σχολείο, ή σπουδάζουν θα είναι άδειες άνευ αποδοχών.

Η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου εκτός από τα παραπάνω κάνει και μια απευθείας επίθεση στις συνδικαλιστικές κατακτήσεις του κλάδου

 1. Καταργεί τη μηνιαία εισφορά της εταιρίας στο ΚΕΑ (0,3% επί των μηνιαίων τακτικών αποδοχών).
 2. Καταργούνται οι συνδικαλιστικές απαλλαγές του ΔΣ του Συνδικάτου και δίνονται μόνο 5 μέρες συνδικαλιστική άδεια το μήνα σε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα (όπως ορίζει ο ν. 1264/82).

Χτυπώντας τις συνδικαλιστικές απαλλαγές η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου δεν χτυπά τη λούφα και το ρουσφέτι. Οι συνδικαλιστές που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, άμα χάσουν τις απαλλαγές, θα βολευτούν σε θέσεις που θα μπορούν να συνεχίσουν να λουφάρουν, να πίνουν καφέ και να ασχολούνται με ρουσφέτια (όπως βολεύτηκαν αρκετοί από τους συνδικαλιστές που δεν επανεκλέγηκαν στο ΔΣ του Συνδικάτου). Χτυπώντας τις συνδικαλιστικές απαλλαγές η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου – Γεωργίου χτυπά τους συνδικαλιστές που τρέχουν και αγωνίζονται. Χτυπά τη δυνατότητα που έχει ακόμα ο κλάδος να οργανωθεί και αγωνιστεί.

Τι «δίνει» η ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση

 1. Οι οδηγοί θα λαμβάνουν κάθε μήνα επιπλέον χρηματικό ποσό ίσο με 0,026 του βασικού τους μισθού στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος παραλαβής – παράδοσης. Για έναν οδηγό που παίρνει 1100€ το μήνα μεικτά σημαίνει ότι θα παίρνει επιπλέον 28,6€ το μήνα μεικτά, δηλαδή 20€ το μήνα καθαρά.Αυτό το ποσό αντισταθμίζει τη χασούρα από τη μη υπερωριακή πληρωμή του 15 λεπτου παραλαβής-παράδοσης.
 2. Οι ελιγμοδηγοί θα παίρνουν κάθε μήνα επιπλέον χρηματικό ποσό ίσο με 0,018 του βασικού τους μισθού.
 3. Οι σταθμάρχες θα παίρνουν κάθε μήνα επιπλέον χρηματικό ποσό ίσο με 0,086 του βασικού τους μισθού. Για έναν σταθμάρχη που παίρνει 1100€ το μήνα μεικτά σημαίνει ότι θα παίρνει επιπλέον 94,6€ μεικτά, δηλαδή 67€ το μήνα καθαρά. Οι επόπτες θα παίρνουν κάθε μήνα επιπλέον χρηματικό ποσό ίσο με 0,062 του βασικού τους μισθού.Το ποσό αυτό δεν αντισταθμίζει τα χρήματα που χάνονται με το κόψιμο του επιδόματος θέσης – ευθύνης (το οποίο ήταν 100€ για τους σταθμάρχες και 120€ για τους επόπτες)
 4. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται στο συγκοινωνιακό έργο (φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α.) θα παίρνουν κάθε μήνα επιπλέον χρηματικό ποσό ίσο με το 0,025 του βασικού μισθού.
 5. Αυξάνονται 10-40€ τα χρήματα που δίνει η εταιρία για βρεφονηπιακούς σταθμούς (10€ επιπλέον για το 1ο παιδί, 20€ επιπλέον για το 2ο, 30€ επιπλέον για το 3ο, 40€ επιπλέον για το 4ο κλπ).
 6. Καθιερώνεται επίδομα για τη γέννηση παιδιού. Το επίδομα αυτό θα δίνεται μία φορά με την γέννηση του παιδιού και θα είναι 400€ για το 1ο παιδί, 600€ για το 2ο και 800€ για το 3ο.
 7. Όσοι οδηγοί συμπληρώσουν τα 60 μπορούν να πάρουν μετάταξη σε άλλη ειδικότητα (ελιγμοδηγός, ελεγκτής, φύλακας, πωλητής εισιτηρίων κλπ) εφόσον υπάρχει ανάγκη προσωπικού στην ειδικότητα για την οποία θα κάνουν αίτηση. Θα αμείβονται όμως όχι ως οδηγοί αλλά με βάση την ειδικότητα στην οποία μετατάχθηκαν.
 8. Η ΟΣΥ αναλαμβάνει το κόστος της ανανέωσης των επαγγελματικών διπλωμάτων και των αδειών άσκησης επαγγέλματος που χρειάζονται οι εργαζόμενοι (στα πλαίσια της εργασίας τους στην ΟΣΥ).
 9. Η ΟΣΥ θα δίνει 2 δωροεπιταγές το χρόνο στους εργαζόμενους. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το ύψος των δωροεπιταγών θα εξαρτάται από τα οικονομικά της εταιρίας και έτσι τα ποσά μπορεί να είναι μικρά.
 10. Αν κάποιος εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το σωματείο μπορεί να κάνει αίτηση στην εταιρία για να του χορηγηθεί (για μια μόνο φορά) βοήθημα 3.000€, καταθέτοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε όριο.

Η Διοίκηση θέλει να δώσει μια σειρά βοηθήματα «εφάπαξ» (π.χ. επίδομα για την γέννηση παιδιού), έχοντας κόψει επιδόματα που δινόταν σε μηνιαία βάση (π.χ. μείωσε κατά 1 χρόνο το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά). Επίσης δίνει την εντύπωση ότι δίνει κάποιες «αυξήσεις», αφού όμως έχει κάνει περικοπές από αλλού όπως π.χ. τρόπο αμοιβής του 15λεπτου παραλαβής – παράδοσης, τρόπο αμοιβής της κατσαρής, κ.α. Η συλλογική είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που να μπερδεύει και να συγχύζει, έτσι ώστε να μην καταλάβουν εύκολα οι εργαζόμενοι πόσα θα χάσουν.

Οι παγίδες

Στη ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση αναφέρει ότι: Οι οδηγοί που επιβιβάζουν τους επιβάτες από την μπροστινή πόρτα και ελέγχουν το κόμιστρο τους, θα παίρνουν χρηματικό «κίνητρο» ΕΑΝ με αυτό τον τρόπο αυξηθούν τα έσοδα από την πώληση κομίστρων.

Το χρηματικό κίνητρο που θα παίρνουν θα είναι 20% επί του ποσού της αύξησης. Δεν θα μπορεί να ξεπερνά ωστόσο τα 6€ μεικτά την ημέρα ανά οδηγό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής αυτού του «κινήτρου» θα δωθούν μετά από σχετική συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας, ενώ το ΔΣ της εταιρίας μπορεί επίσης ανά πάσα στιγμή να αποφασίσει να αποσύρει αυτό το «κίνητρο».

Η Διοίκηση προσπαθεί με αυτό τον τρόπο περάσει το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα και τον έλεγχο του κομίστρου από τον οδηγό, χρυσώνοντας το χάπι στους οδηγούς με πενταροδεκάρες (υπολογίζουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση αυτό το «μπονους» θα φτάνει τα 1-2€ το μήνα)… Πενταροδεκάρες που (ΕΑΝ τις δώσει για κάποιο διάστημα) δεν θα διστάσει να τις κόψει μόλις η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα και ο έλεγχος του κομίστρου από τους οδηγούς γίνει συνήθεια σε όλους τους οδηγούς και το επιβατικό κοινό.

Είναι σημαντικό, εάν τελικά αυτό το μέτρο περάσει στην τελική ΣΣΕ, οι οδηγοί να αρνηθούμε να συμμετέχουμε και να μην τσιμπήσουμε από ένα αμφίβολο και προσωρινό «μπόνους» που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο εμάς τους ίδιους.

Τέλος στη ΣΣΕ που προτείνει η Διοίκηση αναφέρεται ότι: θα θεσπιστεί κίνητρο οικολογικής και ασφαλούς οδήγησης, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ της εταιρίας. Παρότι δεν δίνονται λεπτομέρειες σε σχέση με αυτό το «κίνητρο», δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν χρησιμοποιηθεί από τα γραφεία κίνησης «ρουσφετολογικά», όπως τόσα άλλα πράγματα σε αυτή την εταιρία…

Αν θέλουμε ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, με παροχές και δικαιώματα πρέπει να αγωνιστούμε

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση έδειξε ποιες είναι προθέσεις της.

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, και στην προκειμένη Σκούλος και Σιορίκης έχουν δείξει εδώ και χρόνια τα όρια τους, αφού κάθε ΣΣΕ είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Το θέμα της ΣΣΕ πρέπει να συζητηθεί σε γενική συνέλευση, όπου όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς δεν θα πάμε σε άλλη μια ΣΣΕ με περικοπές χρημάτων παροχών και δικαιωμάτων.

Εμείς πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο κατήφορος, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και σταδιακά να κερδίσουμε πίσω όσα χάσαμε είναι να αγωνιστούμε. Τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί μέσα από τα γραφεία και με «επισκέψεις» στα υπουργεία, χωρίς κινητοποιήσεις και αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων.

 

Υ.Γ. Στο ΔΣ που έγινε για το θέμα της ΣΣΕ στις 12/9/2016 η μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε ξεδιάντροπα την πρόταση της Διοίκησης για ΣΣΕ ήταν …η παράταξη του ΜΕΤΑ.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
12 Σεπτέμβρη 2016

 


Σημειώσεις:
* Η «οικογενειακή παροχή» προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο και είναι 50 ευρώ για 1 παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 για 3, 170 για 4 παιδιά και 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί. Το επίδομα θα συνεχίσει να δίνεται και μετά από τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται αν το παιδί έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% και δεν μπορεί να εργαστεί.
** Τα χρήματα αυτά δίνονται συμπληρωματικά στα χρήματα που καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας.

 


 

 Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα