Η «Ανανεωτική Τάση» του ΣΥΝ επιχειρεί την (αναμενόμενη) αντεπίθεσή της

Αμέσως μετά τα κακά αποτελέσματα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ οι «Ανανεωτικοί» του ΣΥΝ, με ανακοίνωσή τους, βγαίνουν στην αντεπίθεση. Και ζητούν "μεγάλη πολιτική στροφή του ΣΥΝ", που την καταγράφουν ως εξής:

«Μακρυά από τις αριστερίστικες επιλογές και συμμαχίες»

«δημοκρατική εγρήγορση και ενωτικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της προσπάθειας να επιβληθούν ακροδεξιές αντιδημοκρατικές πολιτικές».

« "συνεργασία με τους Οικολόγους-Πράσινους" με στόχο την πραγματική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας, την αποτελεσματική απόρριψη της δικομματικής εναλλαγής» .

«…καθημερινό αγώνα για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των μεταναστών, την δημοκρατική ολοκλήρωση και την προοδευτική Ευρωπαϊκή πορεία» .

Αυτό που προτείνει η Ανανεωτική τάση του ΣΥΝ , ακόμα και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση είναι:

Εγκατάλειψη συνεργασίας του ΣΥΝ με τις υπόλοιπες «αριστερίστικες» συνιστώσες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δηλαδή διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχία του ΣΥΝ με τους Οικολόγους (οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ), «δημοκρατικό μέτωπο» για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από την άνοδο της ακροδεξιάς, πράγμα που μεταφράζεται σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ, πάλη για δημοκρατική και προοδευτική ευρωπαϊκή πορεία…

Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε κανένα λόγο να διαφωνήσει με οτιδήποτε από τα παραπάνω. Μόνο που μπροστά στα τεράστια προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και η νεολαία τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, δεν προσφέρουν καμία προοπτική αντιμετώπισης της κρίσης από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων.

Και φυσικά σε αυτή την επίθεση των «Ανανεωτικών» συμπαραστάτης είναι για άλλη μια φορά ο Λεωνίδας Κύρκος ο οποίος, όπως και το Δεκέμβρη ανασύρεται, από τα κανάλια και τις εφημερίδες, για να κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανανεωτικοί του ΣΥΝ δεν έχουν τίποτα καινούργιο να μας πουν. Αναμασούν τις γνωστές και χιλιοειπωμένες θέσεις τους. Αυτό που προτείνουν είναι μια παλιά, δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή. Και όσο και αν προσπαθούν να βγουν τώρα στην αντεπίθεση εκείνοι είναι που ουσιαστικά πρέπει να απολογηθούν και να δώσουν απαντήσεις για τη μέχρι τώρα στάση τους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

-Επειδή είναι η δική τους πολιτική πρόταση που κυριάρχησε στο ΣΥΝ τη δεκαετία του 90 και η οποία είτε άφησε το ΣΥΝ εκτός βουλής, είτε τον κρατούσε σε οριακά ποσοστά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Αντίθετα η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την αριστερή στροφή της προηγούμενης περιόδου ήταν αυτά που καθιέρωσαν το ΣΥΡΙΖΑ σαν μια νέα μαζική και δυναμική νέα αριστερά στην κοινωνία.

-Επειδή η «Ανανεωτική» πτέρυγα του ΣΥΝ ουδέποτε στήριξε αυτή την προσπάθεια. Αντίθετα την υπέσκαπτε με κάθε ευκαιρία εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Και επίσης, αγνοούσε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναλάμβανε τη δημόσια εκπροσώπησή του στα κανάλια κάνοντας ουσιαστικά αντιπολίτευση.

-Επειδή ήταν στελέχη των Ανανεωτικών αυτοί που διέσπασαν το μέτωπο της αριστεράς στην ΠΟΣΔΕΠ για να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζοντας την κεντροαριστερά στην πράξη, χάρισαν έναν από τους βασικούς εκφραστές του εκπαιδευτικού κινήματος στην κυβέρνηση και στους υπερασπιστές των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του ασύλου.

-Επειδή η πολιτική των Ανανεωτικών έχει εκφραστεί σε μια σειρά δήμους και σωματεία όπου ανοιχτά συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ με αρνητικά αποτελέσματα και για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για το εργατικό κίνημα.

-Επειδή η κεντροαριστερά την οποία εκπροσωπούν οι «Ανανεωτικοί» έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Ιταλία όπου η Κομμουνιστική Επανίδρυση έχει σχεδόν διαλυθεί κι από το πιο μαζικό και μαχητικό κόμμα της νέας αριστεράς στην Ευρώπη έχει μετατραπεί σε μια οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που πνέει τα λοίσθια…

Για όλους αυτούς τους λόγους απαντάμε στους «Ανανεωτικούς» ότι οι απόψεις τους οδηγούν την αριστερά στην υποταγή στο κατεστημένο, οδηγούν το μαζικό κίνημα σε ήττες, οδηγούν την κοινωνία σε αδιέξοδα και τελικά οδηγούν την αριστερά στην καταστροφή. Κι ότι. επίσης, έχουμε την πεποίθηση πως όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται οι απόψεις τους να βρουν απήχηση αλλά ούτε και στο ίδιο τους το κόμμα, τον ΣΥΝ.

Χάλαρης Κυριάκος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα